10 съвета за това как да се забавляват на детето у дома

Как да направите дома дете

Уви, летните месеци, които не е така с нетърпение чакат за децата - това е не само светли и слънчеви дни. Времето е непредсказуемо, и обича изненади, които нарушават нашите планове. И вместо забавно разходка понякога трябва да седят по цял ден в четирите стени. Същата Captivate малко неспокоен? Предлагаме ви 10 интересни съвети за това как да вземете детето у дома.


1. Златната рибка

В четвъртата част на хладно стъклото на вода добавете сух желатин (10 грама) и изчакайте, докато напълно се подува. След загряване на водата до около 50 градуса и следват желатин - трябва да се разтвори напълно. Разтворът се излива тънък слой от полиетилен и се оставя да изсъхне напълно. Ако се получи тънък лист, от който можете да изрежете прекрасен рибата. Насърчавайте детето си да диша по нея, а той със сигурност ще дойде в наслада, когато вижда, че рибите започват да се гърчи.

2. остров Парафинът

Изсипете в чиния с вода, боя цветове в син или зелен цвят - какво се случи? Точно така, на морето. Тогава ние се свещ, изчакайте, докато се разтопи парафин свещ преобръщане на "морето", така че парафинът влиза във водата. Ако промените височината на свещите, можете да получите фантазия "остров", които са напълно свързани помежду си. Бъдете малко въображение и имате истински морски с "коралови острови".

3. Магията на водата

В стъклена чаша или буркан и се добавя вода, за да го хвърлят таблетка фенолфталеин. Това могат да бъдат закупени в рамките на редовна аптека. За да се даде ясна течност, но ако към тях се прибавят разтвор на обикновена сода за хляб, течността ще бъде розово и пурпурно. Възхищение магически, добавете към лимонената киселина или оцет - разтвор отново става безцветна.4. Сол задава

Приготвя се наситен разтвор на натриев хлорид. Забележка - когато се добавя към получения разтвор на новата сол служи не трябва да се разтваря. След това се слага заедно с цикъла тел на края. След известно време на дупчицата появата на кристали. Експеримент с детето: се опита да се потапя в разтвора, например, вълна нишка, след което кристалите са разпределени различно.

5. Този вулкан

чиния Сложете содата и оцет бавно я поливане. Реакцията сигурност удиви на детето си, а може би и вие. Съдържанието на чинийката започва да ври и пяна големи мехурчета. Можете да усили ефекта - Изработен от глина "Volcano" и го поставете върху сода, оцет и се налива директно в дупката "вулкан". Повярвайте ми, което очаквате фантастично шоу!

6. Secret писмо

7. Цветя на водата

От цветна хартия-рязани цветя с дълги листа. С помощта на молив ги затегнете до центъра и пуснете колоритен красотата на водата. В рамките на минути, вече можете да се насладите на цъфналите цветни венчелистчета. Подобен ефект може да получите ако гледате обичайните борови шишарки. Насърчавайте детето си да сложи конус в горещ батерия - и тя ще отвори своите мащаби, както и други отпуск буца в банята - и люспи в тясно си.

8. Цвят разводите

Ако желаете да вземете вана с цветен сол, е възможно да се излезе с една много вълнуваща игра. Напълнете ваната с вода и в нея sypte сол. Вашето дете ще обичам да гледам как се губи сол в очите му, оставяйки цветна зигзаг. Спектакълът се превръща наистина красиво и необичайно.

9. Домашно облаци

Напълнете обем буркан 3 литра гореща вода (около 2,5 cm). След това сложете ледени кубчета върху хартия за печене и го поставете върху банката. Вътре въздушни банки ще бъде охладен, издига нагоре. На водната пара, съдържаща се във въздуха ще се кондензира, се образува облак.

10. Фонтан на кока-кола

Ще се изненадаш, но Coca-Cola е много характерни отговаря на запитването пастили "Mentos". Ако пастилата леко смачкан и се поставят в бутилка литър кока-кола, защото това ще вкара истински фонтан! Но, моля, било разумно и да се насладите на ефекта от улиците. Той със сигурност надмине всички ваши най-смелите очаквания.