Знанието е сила! Както razvaltsevat спирачна тръба

1) Единична бункер - в автомобилната промишленост не се прилага. Просто пламна конус с една операция. Въпреки че по принцип знам, че на случаите, когато един единствен фуния завинтени вместо двойна и изглеждаше, дори и тогава, след един много силен затягане, спирачна течност, не изтича. Сам направи това в отсъствието на инструмента.2) "гъба". Той се смята за връзка еднократно (въпреки че в реалния живот слушалката позволява да връзвам на няколко пъти). Е стандарт за европейски и азиатски автомобили. Това е резултат от Европейския алчност: първата е хвърлено в една операция, и второ улеснява disposability ремонти демотивация на автомобили и увеличаване на продажбите на автомобили. В СССР този вид разширяване появява за първи път ВАЗ автомобили и след това "обходен" за московчани, а след Волга и най-наскоро в Oise.

3) "Double фуния" - американски стандарт, се счита за връзка за многократна употреба. Waltz за 2 етапа: първи етап - оказва се "балон" или "гъба" е шпиндел. Вторият етап - zaminanie конус и образуването на фуния. Този стандарт е бил приложен и СССР на стария Москвич, Волга и УАЗ.

По-подробна илюстрация, показваща разликата между едно- и двойно-фуния:

Най-единствен фуния, с двойно дъно.

Сега как се разширява. За да започнете комплекта снимка, състоящ се от сегменти, дорници, затягащи скоби и ремъци с конус:Валът изглежда така:

Дорник за разширяване на гъбички (от които след това можете да получите двойна фуния).

Трябва да си купя един комплект от показател. По някаква причина, много търговски инч. Нашата (Moskvichovsko-volgovskih-uazovsky) Tube Размер - 6 милиметра.

1) нарязва на тръбата, използвайки сегменти. За да направите това, ние го сложи на тръбата, леко задуши. Scrolls около тръбата няколко пъти, че настояват отново се превърта, докато не падне няколко пъти.

2) изчиства вътрешния край на тръбата с остър предмет (добавя и превъртане). Обикновено, такива почистване нож е разположен на сегмента. Възможно е да се използва обикновена стомана нож с остър край.

3) скреперни край на тръбата. За да направите това, ние натиснете лентата в хватката на дългия край, гладки дупки нагоре. Задържане в съответния отвор на нашата тръба е почти наравно с повърхността на лентите. СЕПП край тръба файл.

4) приплъзва върху гайка тръба. Важно е да се направи точно сега, аз лично често забравяме :)

5) Ние се обръщаме бара с главата надолу и сега ние го натиснете в менгеме скосени отвори нагоре. Дръжте го в телефона с освобождаването. Освобождаване на тръбата трябва да е равно на височината на поголовието дорник. Ако смилане 2-стъпка, тогава ние се съсредоточи върху основната височина на стадото. Тази долна част от пътя на стадото е толкова малък и по-голям диаметър от върха Ето как изглежда:

Както vymeryat освобождаване тръба по време на монтажа

6) смазване на щифта и съседната повърхност на дорника на спирачната течност. Поставете шпиндел и втулка мост в телефона, облече в бара скоба и шпиндела е натиснат, за да се свържете с плаката. Премахване на шпиндела. Сега имаме "гъба" или "балон". Ако имаме европейски стандарт, всичко е готово и можете да поставите слушалката на машината.

7) Ако имаме нужда от двойна фуния, е необходимо да се направи още една операция. Сваляне на дорник и пикочния мехур заседнала конус, разположен на скобата. Сега готов.

Ето 2-те операции:

Изгарянето на 2 етапа. Първият - гъбички или балон (Европейски стандарт), а вторият - двойна фуния (американски стандарт)

Ами vidos, където разказват и показват как се прави: