Живовляк полезни свойства, които се използват в народната медицина, противопоказания

От това, което помага живовляк
Живовляк - многогодишно растение с големи зелени листа. Височина 40 см. Цветовете са малки. Плодовете са семена. Тя расте покрай пътища, по поляни и пясък. Има повече от 200 вида. Най-често срещаната форма Plantago медиите, Plantago голям и живовлек живовляк.Живовляк, полезни свойства

Повечето хора използват живовляк, за да спре кървенето при лечението на повърхностни рани. Psyllium се прилага в рани, натъртвания, ожулвания и изгаряния като лечебен агент. Листата на живовляк трябва да се използва за гастрит и язва на стомаха. Psyllium включва олеинова киселина, слуз, каротин, смола, сапонин, лимонена киселина, ензими, и въглехидрати. В народната медицина, да вземе псилиум като упойка, както и колит, запек и белодробна туберкулоза. Psyllium помага да се лекува хемороиди.

живовляк сок помага при главоболие и зъбобол. Също така, сока на това растение е ефективен при лечението на гастрит, язва на дванадесетопръстника и болест.

Използването на псилиум в медицината

Вливането на листата на живовляк се използва от хора с бъбречни заболявания и инконтиненция. Тя се приготвя по следния начин: 1 супена лъжица от живовляк листа лъжица трябва да се вземат 200 г топла преварена вода, се оставя да престои 20-30 минути и се хранят. По отношение на дозата е най-добре да се консултирате със специалист. Можете да направите банята с интравенозна инфузия на живовляк с грапави участъци от кожата на ръцете и краката, също използва появата на пукнатини на краката. Ако мехури правят компреси инфузия на това растение.

Бульон от псилиум също има лечебни свойства. За да се подготви отвара трябва да е 1 супена лъжица листа живовляк изливат 100 грама вряща вода и се загрява на водна баня, за да се вари в продължение на 30 минути. Охлажда се и се прецежда бульона. Вземете 50 грама 3 пъти на ден в продължение на 15 минути преди хранене. Тази отвара може да се приема за лечение на грип, кашлица и бронхит. Бульон може да се приема външно като лосион за ухапвания от насекоми, и кожни заболявания. При възпаление на окото и в присъствието на външни тумори направи опаковки от бульон живовляк. За рак помага да се лекува злокачествени тумори. Той защитава човешките вътрешните органи от вредни ефекти по лъчева и химиотерапия. Тя насърчава резорбция на малки тумори.Бульон от псилиум семена е основен инструмент при лечението на безплодие.

Чай с живовляк използва като профилактично средство при заболявания на стомашно-чревния тракт и за простудни заболявания. Чай подобрява апетита и укрепва имунната система.

При студен, можете да вземете живовляк на сироп, който е много лесно да се готви у дома. За получаване на сироп трябва живовляк оставя кайма, смесен с мед и се поставят в стъклен буркан, плътно трамбоване смес. Оставя се в продължение на 10 дни и да се слеят в резултат на сироп.

В козметологията широко използвани това растение. Той се използва като тоник и овлажняващ крем за лице и тяло. Вливането на хлебните и е част от лосиони и кремове за грижа за ръцете. Това растение е подходящ за всички типове кожа, но за всеки тип кожа изисква свой собствен начин на приложение. Живовляк сок идеално чиста, суха кожа. Когато чувствителната кожа на маската за лице е най-добре от вливането на живовляк и мазна кожа се нуждае от избърсване на лицето с лед от вливането на живовляк. Ice тинктура от живовляк поставен в форми за лед и замразени.

Вливането на хлебните и изплакнете косата хора, които имат суха тип коса.

И в готвенето на малките живовляк листа подготвят салати. Също така се използва при получаването на омлети, котлети и зърнени култури. От живовляк може да бъде приготвена прекрасна супа.

Противопоказания за използването на псилиум

Живовляк не може да се прилага към хора с лоша съсирването на кръвта. Също така не може да се използва при повишена индекс протромбин, защото може да доведе до инсулт. За определяне на индекса трябва да се консултирате с лекар и да премине специален тест. Не приемайте лекарства въз основа на живовляк при повишена киселинност на стомаха.

От това, което помага живовляк