Защо котката не се хранят добре и спи много котешки асистент

Котката не яде. Какво да се прави?

Ако вашата котка не яде нищо - това е повод за размисъл. Тъй като това е необичайно явление. Както във всяка възраст на животните трябва да се чувстват необходимостта да се яде. Много собственици на котки се сблъскват с проблема на лош апетит в своя домашен любимец. Ако изведнъж котката не яде, какво да направя, за да му собственик? Първата стъпка е да се определи причината за това поведение. Причините могат да са много, както от най-безобидните, така да се доста сериозно. Ето някои от причините, които се елиминират лесно:  • Собственикът добавяне на нов компонент за производството на храни или дори да намери нов храна. Някои котки са много дълго свикнали да иновациите. Те не обичат промените. Привикнат вашия домашен любимец на нови вкусови усещания трябва да става постепенно. Ние трябва да помним, че предпочитана храна се формират от представители на семейство котки в продължение на шест месеца. Нов ястие или котка само може да се досети или ядат малко парче. В този случай, не се притеснявайте.
  • Може да са се променили купата на хранене, или да го преместите на ново място. В този случай, котката може да бъде нервен, а също и да откаже да яде. Решението е просто: да се върнат по местата си.
  • Някои собственици толкова разглезени своите домашни любимци, че могат да спрат да ядат редовно храна и изисква деликатес. Котки, които се ползват отлично обоняние, винаги забелязват, ако собственикът реши да се разредят обичайната деликатесни други продукти.
  • Остаряло, развалена храна. Животното трябва винаги да се дава само прясна храна.

Ако причините не са подходящи изброени по-горе, за да вашия случай, и котката не яде и какво да направя, че не знам, а след това не забравяйте да се консултирате с вашия ветеринарен лекар. Може би най-отказа да се яде по-сериозна причина. След като премине изпитване и изследване, от професионална домашен любимец може да разкрие гастрит или други заболявания на храносмилателната система.

Какво става, ако котката не яде

Помислете за болестите при котки, които водят до това, че животното не яде нищо:

още

Какво е с котката, ако тя е в застой

Котката не яде - какво да правя?

Понякога има ситуации, когато вашият домашен любимец котка не яде нищо, а вие започвате да болезнено размишлявам: какво да правя в този случай? Ако домашен любимец е загубила апетит, причините за това може да са много, от най-обикновените до много сериозни. Нека да се разбере защо котката не яде нищо.

Причина за отказа на хранителни котки

Много често апетита загубил котка в топлина, особено за първи път. След няколко дни всичко ще е наред и причината за безпокойство е липсата на апетит, не трябва да бъде.

А котката не може да се яде нищо, ако стаята е много горещо, и това е съвсем нормално.

Ако котката внезапно прехвърлени на нов вид храна. която тя също не му харесва, то той може да направи, за да се откажат от храна. Ето защо, прехвърляне на животните към нова храна винаги трябва да става постепенно.

В дългокоси котки често се разглеждат заедно с отказа на храна, а дори и регургитация или повръщане. Това може да означава, че стомаха на котка натрупаната вълна, която поглъща, докато ближе. В такъв случай е необходимо да се използва специална паста за отстраняване на такива hairballs.

Въпреки това, има и много други причини, поради здравословен котка няма да ям: .. Може би сте се преместили на друго място, може би са дошли много шумни гости и т.н. Все пак, въпреки различните причини за отказ от храна, ако животното да не се яде през деня, това може да доведе до негативни последици вече в тялото му.

Освен това, ако котката е в застой, се крие и не се яде нищо, суха носа си - това са симптоми на факта, че тя е била болна. Силна болка в себе си може да доведе до отказ от храна. В този случай, трябва да се свържете незабавно с ветеринарната клиника, където лекарят диагностицира и да предпише необходимото лечение с любимата си.

Инфекция на червеи - това е друга често срещана причина, че една котка не иска да яде. Ето защо, трябва редовно да се даде антипаразитни й лекарства за превенция.още

Какво е с котката, ако тя е в застой

Защо котката не яде

Домашните котки - като деца. Те обичат да играят, се радват на живота, да се хранят добре. Но понякога идва момент, когато котки отказват да ядат.

Повечето от собствениците незабавно да започне да звъни, а някои се опитват да принудят животното да ядат.

Вие не може да паника и да направи една котка да направи нещо против волята си. За да започнете да се определи причината, че котката не яде и след това да предприемат необходимите действия. Има няколко причини за отказа на храна, която лесно може да бъде идентифициран.

Защо котката не яде. Основните причини

Най-честата причина за да не се яде при котките е причинено от стрес. Особено хипохондрик животни могат напълно отказват да се хранят, дори ако просто се променя обичайния си купа. Преместването се отразява неблагоприятно на практика всички животни. Дори и най-веселите котки могат да загубят апетит след дълго пътуване с кола. Ако къщата ще бъде нов домашен любимец, котката ви може да попадне в дълбока депресия.

Повечето котки в топлина не съм ял нищо. Ако има висок клас мъже, те също спра да мисля за храна, ние знаем какво заета своите мисли.

Cat някой храни

собственици често не могат да разберат защо домашния любимец е почти нищо. Собствениците започват да паника, тревога и се тревожи, мислейки, че техният любимец е болен. В действителност, ако котката има достъп до улицата, той може самостоятелно да произвеждат храната си, защото те са хищник. Освен това, не бива да изключваме добър съсед, който обича да се хранят животните.

Котката не се яде. Какво да се прави?

На първо място, обърнете внимание на дневната диета на вашия домашен любимец, опитайте се да го варира, като добавите любимите си лакомства. Купете си нова емисия може да съдържа стари или развалена неприятна за миризмата на котка. Ако животното изпитва стрес, опитайте се да го успокои.

Ако котката не яде, и тяхното поведение се е променило - трябва да се разклаща. Топло носа, летаргия, депресия, сънливост - първите признаци на болестта. Проверка на устната кухина на животно, може би той има зъбобол или венците. Ако забележите тези симптоми, свържете се с вашия ветеринарен лекар за съвет възможно най-скоро.

още

Какво е с котката, ако тя е в застой

Защо котката не яде? 7 причини за загуба на апетит.

  1. Така че, първо prichinoytogo защо котката не яде, е промяна. Дори и най-закачлив портокал котката. който води активен начин на живот, може да откаже да яде, ако той не искал да промени нищо. То може да бъде просто пренареждане на мебели в къщата, или промяната на обичайното емисия.
  2. Котките също могат доброволно да организират сами гладно ден. Тя не се яде или не яде разстройства при хранене, несмилаеми хранителни или храносмилателната система. Pussy също може да се покаже, че тя ви боли, като отказва да яде.
  3. Котките могат да бъдат трудни за ядене, защото на терморегулацията. Апетитът влошава горещи периоди. Но отказва да яде кутията котка и зимата, ако тя е винаги в апартамента. В такъв случай, животното просто не забелязва смяната на сезоните. През зимата, всички са нагреватели и включват батерии нарушаващо благоприятен микроклимат на вашата котка.
  4. Апетитът също е намалена поради сексуалната инстинкт. Доказано е, че котките страдат по време на така наречената еструса. Те не могат да се хранят в продължение на около седмица. Но котките си възвърне апетита скоро Следобедна закуска: един или два дни, а вашата котка яде отново, както преди. Между другото, знаете ли, че котките не могат да дават на рибата? Прочетете повече за това в статията: "Защо котките не могат да ловят риба? "Знаеш ли колко вода трябва да пиете една котка?

Патици не се приближат твърде много!

Близо натрапчива чудо - путка!

още

Какво е с котката, ако тя е в застой

Защо котката постоянно спи?

Много собственици притесняват за това колко време е нормално сън котка. Така че моята котка спи много и постоянно се спи през деня. Защо е толкова много сън?

Оказва се, че в нормалните котки спят около 2/3 от живота си до 17 часа на ден. Те прекарват сън е около два пъти по-дълго, отколкото повечето други бозайници. Размерът на времето, че котката прекарва в сън, в зависимост от възрастта, време, температура, глад, жажда, усещане за безопасност, както и сексуални желания.

Ако котката ви, мислите ли, че спи повече от обикновено, апатичен и равнодушен, след като се събуди, има промени в теглото или други признаци на заболяване, свържете се с Вашия ветеринарен лекар.

Вие също трябва да се свържете с вашия ветеринарен лекар, ако една възрастна котка спи по-малко от обичайното. Това може да се дължи на заболяване, наречено хипертиреоидизъм. Това заболяване настъпва, когато щитовидната жлеза произвежда твърде много котки хормони, което води до много по-бърз метаболизъм. При това заболяване, котката яде постоянно, но все пак отслабване става прекалено активни и раздразнителен.

Проучванията показват, че котките имат фаза на дълбок сън, както и при хората. Освен това, те имат един модел на мозъчните вълни е подобна на тази в момента на нашите мечти. Така че, ако видите спане котка трепна мустаците си и се затича очите му под затворените клепачи, най-вероятно в мечтите си тя отиде на лов. Пожелай на късмета си!

Какво е с котката, ако тя е в застой