Защо един мъж два дроба и едно сърце само гуру енциклопедия

Защо един човек, две бели дробове и само едно сърце?

Чудили ли сте се защо тялото ви има такава структура? Защо някои органи в само едно копие, а другите две? Защо един човек, две бели дробове и само едно сърце? Не е ли по-добре да има само две сърца?Както знаете, на жизненоважни човешки органи са белите дробове, сърцето, панкреаса, мозъка и черния дроб. Но тези органи са важни не само за поддържане на нашето съществуване, те също са важни един за друг. Например, светлина консумират кислород и отделят страничните продукти - въглероден диоксид. Светлината също изпраща кислород на сърцето, от която кислород навлиза в кръвта и се разпространява по цялото тяло. Кръвта се връща към сърцето е въглероден диоксид, който го изпраща обратно към белите дробове, чрез които се отстраняват от тялото. Това наистина е уникална система. Но как се стигна дума?

"Това е много древна система", - казва университета Рутгерс антрополог Сюзън люлка, - "който има такава структура, не само при хората. система от органи в много животни и се състои от едно сърце и две бели дробове. С изключение на земните червеи и главоноги - класа на безгръбначни, която включва октоподи и калмари. В земните червеи затворена кръвоносна система на сърцето не е, и движението на кръвта през кръвоносните съдове се извършва от пулсациите на стените им. В предната част на пръстеновидни съдове на тялото има много дебели стени. Тези съдове са посочени като "сърцето" (на земните червеи пет), въпреки че, отново, имайте предвид, прешленести червеи имат този сърце. В главоноги толкова, колкото три сърца, но няма светлина. " Swing заяви, че системата на едно сърце и две-лека започнаха да се появяват преди около 300 милиона години, когато първите животни започнаха да излизат от водата по земята в търсене на храна. От тази гледна точка, такава система се превърна в база за сравнение. Но защо в процеса на еволюция на организмите спрял на този етап на развитие?

Този въпрос ще ви помогне да отговорим на принципа на бръснача на Окам (законът на привилегировани предположения минимум). Повечето животни формира система от две бели дробове и сърце (заедно с други органи), тъй като трябва да оцеляването и благоденствието на тази планета Земя. Хората не са се формирали две сърца, осем от белите дробове, крила и т.н. защото за нашето съществуване, ние не се нуждаем. А ето и няколко светлина ние просто е необходимо.Филогения се занимава с идентификацията и изясняване на еволюционни отношенията между различните видове живот на Земята, както модерни и изчезнали. Еволюционната теория твърди, че приликите между индивидите или видове често показват общ произход или общ прародител. Затова съотношението създадена от филогенните систематика често описват еволюционната история на видове и филогенеза, исторически връзки между клоните на организми или части от тях, като например техните гени. Когато тези животни са еволюирали и се превръщат в различни видове птици, насекоми и човешката раса, органи и системи са останали подобни един на друг. По този начин, за смилането на храната, ние имаме стомаха за дишане - белите дробове на филтър - бъбреците. Всичко това свидетелства за факта, че много видове, включително и човека, са създадени така, че да може да съществува на планетата Земя.

Но означава ли това, че нашата система е перфектни тела? Много болести са показали, че ако човек е имал само един бял дроб, би било пагубно за нашия вид. Но какво да кажем за втория помощен сърцето? След това ще ви кажа какво означава да имаш две сърца.

Живот с две сърца

Понякога възниква въпросът, защо имаме нужда от някои органи в два случая, всичко е свършило. Имаме две бели дробове, два бъбрека, две очи, и всеки един от тези комплекти изпълняват същата функция като в същото време. Въпреки това, д-р Тони Neff, професор по анатомия и клетъчна биология в университета в Индиана, се казва, че ние не трябва да се подценява ролята на сдвоени органи. Тези органи работят заедно в пълна сила. Въпреки факта, че един орган може да изпълнява всички функции, възложени му, той все още не ще бъде в състояние да се справи с проблема, а това би било цялото тяло страда. Например, човек може да види едно око, но в този случай тя е счупена дълбочина (пространствено) зрение, поради което той не вижда пълна "картина". Ако затворите едното око, а след промените пространствено възприятие и хората често идват в много неща, отколкото когато той вижда с две очи.

Въпреки това, ако тялото да функционира правилно, ние се нуждаем само два дроба, затова ние нямаме спомагателен сърце? Е сърцето не би било по-лесно да си върши работата?

Интересен факт е, че на ембриона в определен етап на развитие е всъщност две сърца. Те постепенно се сливат, за да образуват едно сърце с четири камери. Нещо подобно се случва с очите: на определен етап от развитието на ембриона има само едно око, което е в процес на развитие е разделено на две пълни очите. Ако това не стане, тогава се развива само едно око в средата на така наречените хора "Циклоп" - казва д-р Неф.

Ето защо, от теоретична гледна точка, ние първоначално има две сърца. И ако ние знаехме как да използваме тези две сърца, бихме могли да се превърне в нова раса - хора от отвъд физическите възможности. Въпреки това, тя може да бъде опасно.

"Ние вече" преодоляване "еволюционния процес", - казва Syusaza Kahel. "Хората по природа са много животни топлина, любов, но ние създадохме топли дрехи, които ни предпазва от тежките метеорологични условия." Ние сме в навечерието на естествения процес на подбор. И може би ще разберем какво означава да живееш с две сърца.