Защо е избухнала компютър компютърна помощ у дома

Защо компютъра се развали?

актуализации на BIOS софтуер.

Един от начините да "убие" на компютъра - това е грешен фърмуер BIOS. За да мига BIOS с помощта на специални услуги от програмите за дънна платка на производителя или на трети лица, които заместват изображението на фърмуера на CMOS чип. CMOS в съвременните дънни платки е флаш-памет, която съхранява самия фърмуер и BIOS настройки.Преди да започнете да мига BIOS трябва да направите резервно копие на инсталираната версия на дискета или друг носител на информация. В случай на неуспешен надстройка на фърмуера, това резервно копие ще бъде толкова полезен.

Ние трябва да помним, че е грешка в процеса на флаш BIOS може да доведе до трагични последици, за да завърши повреда на компютъра. В този случай, да ви помогне да възстановите BIOS, и компютъра може да бъде само в служба на компютъра.

PC овърклок.

Ускорението е една от причините за преждевременна повреда на компютъра, така че потребителят да ускорява компютъра на свой собствен риск. Всяко ускорение води до силно нагряване на компютърни компоненти, които са разпръснати от потребителя. В повечето случаи, да се намали риска от повреда е възможно, като се използва високо качество система за охлаждане, бавно увеличаване на честотата, с постоянна стабилност контрол.

Форматиране на твърдия диск.Когато преинсталирате операционната система често трябва да форматирате твърдия диск. Този процес може да се появи от няколко минути, времето зависи от формата на твърдия диск, както и метод за форматиране - бързо (само изчистване на масата на съдържанието) или пълна. Ако в този момент на твърдия диск ще бъде изключен, или изключване на компютъра, твърдият диск може в крайна сметка се провалят. В този случай е необходимо да се замени повреден твърд диск на други хора.

Честото диск дефрагментиране.

Създаване на система на регулярна дефрагментиране или много често използване на дефрагментиране може да постави на твърдия диск не успее. Дефрагментиране е много полезен процес на възстановяване на файловата система, като ускорява системата на процеси, по-бързо зареждане на системата, използва по-малко памет. Но в процеса на дефрагментиране на диск работи с пълен капацитет, което води до силно нагряване на диска. И колкото по-често извършвате дефрагментиране, толкова повече тя се отразява на времето на живота на твърдия диск.

Конфигуриране на Microsoft Windows.

Грешки, направени при инсталиране на Windows, както и неправилното регулиране на системата често води до факта, че функционалността драстично намалява компютърна програма зарежда за дълго време, или просто не работят, а в някои случаи води до "син екран". В повечето случаи, такава система ще трябва да се преинсталира.

Ако не разполагат с необходимите знания и опит, най-добре е да не се докосват настройката по подразбиране. Ако е необходимо, се свържете с лицето, което е правилно инсталиране и конфигуриране на Windows. и тази система ще ви зарадва със своята дългогодишна безпроблемна работа.

Тази статия изброява почти всички от причините, поради която компютърът може да спре да работи. На практика, потребителят не може да се страхувайте да експериментирате с настройките, за да инсталирате нови приложения, в най-лошия случай това може да доведе до нестабилност на системата или заразяване с вируси, последствията от които могат лесно да бъдат отстранени чрез възстановяване или възстановяване на системата.