Започваме написването на сценария, всички от филмовата индустрия

Откъде да започнем?

В писането на филмовата индустрия на сценария е най-важното нещо. Един добър филм не може да бъде отстранен при липса на добър сценарий. Холивудските студия понякога прибягват до посредствени скриптове, защото те имат звездна гласове и публиката във всеки случай гарантирана. Като независим режисьор, не трябва да бъде толкова мързелив.







Сценарият - това е една от малкото области, където и да сте в една и съща игралното поле с акулите във филма. За да напишете голям скрипт не изисква по-скъпо, отколкото посредствен писмена форма. И също е чудесен сценарий може да привлече таланта и финансиране.

Шансовете са, разбира се, не е обнадеждаващи. Предполага се, че всяка година повече от 100 000 написана оригинални сценарии, и само 7000 от тях се превърна в филми. И около 200 от тях са успешни и да излезе по екраните.

Не подценявайте трудността на написването на голям скрипт. Той трябва да е завладяваща история, с интересни герои и голям диалог. От всички скрипт формат изкуства е най-взискателните. Отдаде почит на време, за да напиша добро скрипт, а всичко останало ще си дойде на леглото му.

Наемете писател

Също така можете да намерите някой друг да напише сценария за филма си. Ако имате интересна идея, но не сте добър в писането, да намерите някой, който е силен.







Безработни писатели почти толкова, колкото актьорите и безработните. Но бъдете внимателни: повечето от тях не напишеш нещо полезно. Вашата цел е да се намери най-доброто от тях.

Има писатели Гилдия на киното и телевизията, специални институции, позовавайки се, че можете да получите на база данни на всички писатели са на разположение за вас.

Алтернативата би била да проведе конкурси сред местните писатели или избор скрипт на специализирани сайтове.

Ако талантлив студент ще ви предложим една интересна идея, да го помоли да обясни всичко в писмен вид. Нека се знае, че тази работа не е платена, а вие може да предложи, който се появява името му в надписите, а той ще получава процент от печалбата, в случай на успех.

За него това ще бъде добра възможност: човек е поласкан, че е дал такава възможност и той ще се опита да реализират своите идеи. Ако той иска да плаща, питам, колко пари се плаща за предишната си работа. Ако вие настоявате за собствения си, можете да избегнете сделката.

Това се прави по уважителни причини. Едва ли искате да сценарист в последния момент реши да не си сътрудничат, защото той не ми хареса начина, по който са въплътени идеята си във филма. Нека да знаят, че едно лице е нает служител.

Напиши сценарий за себе си

Важен факт №1: филмова продукция - начин на забавление. Това върви ръка за ръка с маркетинг.

В статия за търсенето на идеи има много методи, за да се създаде филм отнема публиката. От време на време трябва да ги видите. В момента имате пълен творческа свобода, а вие може да най-голяма степен да се създаде нещо, което може.

Важен факт №2: Истории, трябва да имат някакъв смисъл. От момента, в който започне своята история, историята трябва да носите със себе си основната "идея".

Сега нека се обърнем към необходимите инструменти за написването на сценария.