Занаяти за дома със собствените си ръце подходящи материали, практически и декоративни идеи

Как да направите красиви занаяти с ръцете си
Понякога с помощта на прости неща, които можете да трансформирате дома до неузнаваемост. И ако тя е и занаяти за дома със собствените си ръце, вие не само ще донесе на индивида, но и да може да се спаси. Нещо повече, това не е задължително опитен дизайнер или направи бродерия.Основното нещо - да спазва точността на, а след това дори и с елементи, които не са използвани по предназначение, или импровизирани означава, че можете да създадете красиви и практични неща.

По-долу ще ви покажа какво може да се направи със собствените си ръце за къщата, и даде няколко примера за поетапно работа за ремонт на творчески дом интериор.

Как да направите красиви занаяти с ръцете си
Оригинални изделия за дома с неговите собствени ръце, снимки

Какво да се използва за занаяти

Всеки шедьовър започва с една идея, добре, може да получи заплащане на вдъхновение, може просто да се огледам: можете да използвате при създаването на полезни предмети за дома със собствените си ръце?

Това са най-често срещаните опции:

  • необичайни неща с ръцете си в дома могат да бъдат направени от хартия и картон. С помощта на лепило, прежда, скоби и други устройства, тези материали ще бъдат трансформирани в ефектни декорации за дома, и ако да бъдете умни, ще се окаже, дори неща, които са полезни в ежедневието: контейнери за моливи, организатори, дневници, влакчета по чаши и т.н. Най-често от хартия и картон занаяти са малки;
  • кърпа - една от най-разнообразни материали за DIY. В допълнение към играчки, са получени от тъкани уютни пердета и килими, пана по стените и декоративни възглавници, тапицерия за мебели и дори орнаменти за осветителни тела, и вашата фантазия тук не е ограничено, така че да можете да създадете наистина творчески неща;
  • ако целта ви - да декорирате стая за по-малки плавателни съдове, можете да използвате конец и бижута. стилен декор воля за използване и ненужни CD-та, ключове, колани, монети, шампанско коркови тапи и др.;
  • доста често идеи занаяти с ръцете си предполагат използването на стъкло и пластмаса. Тези материали трябва само да бъдат отрязани до желаната форма;
    Как да направите красиви занаяти с ръцете си
    Снимки занаят свои ръце за дома
  • дървен материал в естествената си форма е особено популярен сред феновете на еко-дизайна. Но дори и когато тя се обработва, можете да получите най-оригинални и стилни занаяти за домашна употреба.

Съвет: За да се създадат различни занаяти за вътрешно обзавеждане, ръцете му и стари предмети: куфари, пластмасови и метални кофи, огледала, мебели. Много елементи на декора, с възраст поглед, просто украсяват стаята къща.

Разбира се, не можем да ви разкажа за всички нови занаяти за дома със собствените си ръце. Но не е задължително да се ограничава до тези идеи: направят интериора на нещо сам, да се присъединят към процеса на създаване на занаятите цялото семейство.

практическите занаяти

Идеи, които ще опишем по-нататък, е много полезно за дома: занаяти за дома със собствените си ръце могат да се използват за практически цели. Например, защо да не се изработи удобен рафт от подръчни материали?

Един от най-интересните идеи за дома със собствените си ръце - шелф, създадени от старата стълба. като на снимката. За украсата си имаме нужда от дъски, боя на всеки цвят (по-добре е да изберете стил на интериорния дизайн), четка, видях, шкурка и лепило. За да започнете подготовката на себе си да се насладите на база под рафтовете: изчисляване на техните размери - и нарязани на бордовете на желаните параметри.

Съвет: понякога нивата на стълби от двете страни не съвпадат. Лепило пръчици за по-нататъшно привеждане в съответствие.

Табла, които ще служат като рафтове, обезпечени в по стълбите с помощта на лепило. Допълнителна полиран структура. Когато сте готови, вие сте готови да рисувам и допълнителен декор. На рафтовете от този тип могат да съхраняват книги, растения, малки аксесоари.

Как да направите красиви занаяти с ръцете си
Идеи за интериора със собствените си ръце, снимки

Следваща нещо добро за дома със собствените си ръце - организатор на работния плот. Тя може да се направи от дърво, пластмаса, картон, стъкло и други твърди предмети. Ще ви кажа как бързо и лесно да направите тези занаяти за домовете си със собствените си ръце от дървени греди.

Вие ще трябва няколко такта при минимална дебелина 2 см, един от тези компоненти трябва да бъде по-дълъг от 1 см за организатор украса е по-добре да изберете няколко цвята :. Можете да рисуват всеки един от баровете на цвят. Вие също ще трябва длето, шкурка, видях, чук, бормашина, преси, лепило, четки, молив и линийка.

Съвет: За да се изработи организаторът е плоска, предварително направени оформление с молив и линийка.

След като всички дупки и процепи са готови, лечение на повърхността на бар шкурка. Завършен върха на организатора се придържа към твърда бара. За да изсъхва дизайн не е преместен, използвайте менгеме.

Около час по-късно, вие сте готови да по-нататъшна работа. Всички слотове и отвори трябва да бъдат разширени, така че правят подобни работи за понижаване на бара лепени даде най-висок дизайн.

Най-дългият бар е приложен по-долу този дизайн.Съвет: Ако искате да направите допълнителен слот за хартия, като на снимката - подреден бар плот две, и поставете нарязани елементи на противоположната страна на основата.

Как да направите красиви занаяти с ръцете си
Дизайн идеи за дома със своите собствени ръце, снимки

След приключване на залепването може да започне декориране на организатора. Използване може не само да рисувам, но също така, например, пайети или декоративни стикери. Произведено в дома красиви занаяти с ръцете си, като този организатор не само ще бъде помощник в работата, но също така и за декорация на масата.

И по-долу на снимката - един пример за един от най-интересните находки за дома със собствените си ръце малкия размер: стойка за чашите. Съберете достатъчен брой капачки с вино (около 20-30 парчета, в зависимост от желания размер на стойката). Сложете тези елементи в желаната форма (кръг, овал, квадрат, или дори сърцето, те могат да изглеждат като нещо) - и се опакова добре жицата.

Запълни празното място в багажник може да бъде отпадъци такива като задръствания. Ако се притеснявате, че в крайна сметка се разпада Stand - фиксиране на щепсела един с друг с помощта на лепило, увийте тиксо или подготвянето им за солидна върха на картон или дърво.

Как да направите красиви занаяти с ръцете си
Занаяти със собствените си ръце, снимки

С помощта на импровизирани означава, че може да направи всичко за дома със собствените си ръце. Доста често, изработени от дърво, пластмаса или стъкло масички направя лично. На снимката можете да видите пример за такива занаяти: маса се извършва много бързо, защото тя предполага свързване на няколко дървени кутии.

Лепило или пирони за свързване на съставните елементи на масата, да го украсят, както искате, и да добавите още вложки за създаване на вътрешни рафтове - и удобна масичка за кафе е готова. Между другото, в хармония с всички дървесни материали и цветове, за да въведете нова таблица в интериора няма да е трудно.

Как да направите красиви занаяти с ръцете си
Идеи за дома със своите собствени ръце, снимки

В създаването на необичайни и красиви неща с ръцете си, можете да помогнете на децата си. На ония, проста работа: да лепило или боя занаяти, изберете материали и цветове. То може да бъде чинии и чинийки, изработени от папиемаше, практичен Възглавница, боядисани кофа като саксии за цветя, бележници и др.

За оригиналните детските занаяти в страната със собствените си ръце може да се дължи и на удобно закачалка. като на снимката по-долу. В допълнение към притежателите, тя включва няколко джобове за съхранение на играчки, бижута и други предмети.

Тази рана е по-лесно от всякога: на дървената основа са фиксирани елементи от плат, се зашити.

Как да направите красиви занаяти с ръцете си
Занаяти със собствените си ръце за къща, снимката

С използването на материали, които имате у дома си, можете да излезе с много интересни решения и да се изгради един забавен и интересни неща и елементи, необходими в ежедневието.

Някои от занаяти с ръцете си за къщата - полезни предмети и декоративни елементи в същото време. Така че нека да разберете какво ще ни помогне да направите дома си по-привлекателен.

опции Фото дизайн за спалня младата двойка, вижте тази статия.

Занаяти за декорация на дома

Нищо не е по-привлекателен, тъй като необичайни пана големи размери. Ето защо, ако имате голямо огледало - направи ефектна рамка на подръчни материали за него.

Тук ще намерите много снимки на умни и готини идеи за дома със собствените си ръце, украсени с огледала: рамкиране може да бъде направена от мозайка стъкло, пластмаса, плат, черупки или паста, всички различни бутони, щипки, прибори за хранене, декоративни цветя и други елементи.

Какво ще кажете за тази идея? Рамката е изработена от множество различни цвят вестници тръби с еднаква дебелина.

Как да направите красиви занаяти с ръцете си

Ние продължаваме да се направи занаяти и украсят къщата със собствените си ръце: оригинални идеи могат да бъдат реализирани с използването на пластмасови прибори. Например, лъжици, които само трябва да се отделят от дъното в състояние да издържи такъв интериор.

В следващата снимка - друга идея за дома със собствените си ръце: много върховете на еднократна лъжици блокират на пластмасова бутилка, за да се създаде форма на лампата.

Можете да направите няколко от тези орнаменти - украсяват и актуализирани тела ръчно изработени от стаята, но не забравяйте, че е пластмасов опасност от пожар.

Как да направите красиви занаяти с ръцете си
Красиви занаяти със своите ръце, снимки

Друга идея е да се направи красиви занаяти с ръцете си за интериора на дома: този път е за създаване на атмосфера на пролетта, за сметка на изкуствени цветя импровизирани. Такива идеи са за апартамент с ръцете си не изискват специална подготовка.

са създадени най-прости Режимът на цветя с помощта на плоски листа, използвани за колосана плат: пъпките нанизани на тел - и фиксирани.

Но някои видове цветя като рози, по-трудно да го правят. За такъв hendmeyd декор с ръцете си трябва да се реже хартия или плат кръг с диаметър около 15-20 см След това фигурата се реже в спирала. - И се изви главата надолу. Венчелистчетата на цвета трябва внимателно да се разпространяват, а самото цвете - лепило, така че да не се разпадне.

Тези оригинални идеи за украса на дома позволи на вазата, както и рамки, декоративни панели и други повърхности.

Как да направите красиви занаяти с ръцете си

На следващата рана: Doing свои ръце красиви и хубави неща за дома на големите мъниста. Например, какво да кажем за идеите за интериора със собствените си ръце във формата на свещник? Вземете един нормален диск - и започнете да използвате лепило, за да се определи в кръг всеки от мъниста. След сушене на първия слой се премине към следващата.

На Съвета. Към ефект е по-добре да се използват прозрачни стъклени перли, които ще преминават през светлина.

Красота, нали? Такива творчески идеи за къщата ще падне могат да бъдат много полезни по време на празниците.

Как да направите красиви занаяти с ръцете си
Идеи за апартамента със своите ръце, снимки

И сега най-интересните майстори за дома със собствените си ръце: украсяват района на прозореца. Творчески и полезни занаяти с ръцете си няма да има завеси. И не е задължително да шият им плат явна въображение - и да се създаде завеса нишки самоделно малки предмети.

Възможно е да се извърши завеса под формата на множество вертикални струни, направени от хартия, картон или филц.

Как да направите красиви занаяти с ръцете си
Първоначалната идея за дома със своите собствени ръце, снимки

Използването на изобретателност, дизайнерски подход и средства под ръка, можете да създадете и други необичайни и уникални неща за дома.

Така че сами със собствените си ръце нещо ново за дома от това, той ще получи по-добре само.

Как да направите красиви занаяти с ръцете си
Семейството - малък рожден ден? Това е време да се научите как да украсите стаята рожден ден на детето - всички тайни и тънкостите на технологията, описана в детайли.

Приложенията на творчеството могат да станат дори ястия. Научете как да използвате в украсата на къщата различни декоративни керамични плочи на стената тук.