Забравена на мляко при кърмачки, както и причината за това в този случай

От това, което може да бъде загубена кърма

Кърменето - естествен физиологичен процес, който се случва обикновено в почти всички млади майки.

През първите няколко седмици след началото на лактацията новородено става стабилен и редовно.Но понякога, млякото изчезва.

За щастие, това се случва в 3% от случаите, това обикновено се дължи на сериозни основания, и едва след това, този процес е много трудно да се обърне.

Но по-често майка ми изглежда, че няма мляко или липсва по силите си, за да се установи в процеса на себе си хранене.

Основната причина, поради мляко е загубена

Любяща майка се стреми да даде на бебето на най-доброто хранене, за да бъде здрава и силна, че е нормално да наддават на тегло. Така че понякога, особено по-старата майка, твърде тревожни и страдат, ако по някаква причина те виждат, че млякото не е достатъчно. Въпреки, че се повтаря: Мама често изпитва нищо.

Но наистина не е мляко - то изчезна изцяло или почти изцяло. Прекратяване на кърмене може да доведе до:

- Хормонален дисбаланс;

- Последиците от цезарово сечение;

- Голям физическо натоварване майка;

- Психологически дискомфорт, разправии с мъжа си;

- Въвеждане на допълнителни храни, когато не е необходимо;

- Излишно е нежеланието на майките да кърмят;

- Прилагането на нередовен, дълъг сън през нощта, денят раздяла, увеличаване на интервалите между храненията, използване на биберон-залъгалка.

Кой реши да се хранят бебето по поръчка, но като правило, на първия месец на бебето да яде на всеки 3 часа по-късно интервал се увеличава. Едно дете може да яде повече и яде. Да не забравяме и ранните сутрешни часове, и не забравяйте да се хранят бебето си в пропастта между 3:00-8:00 сутринта.

заболяване на майката може да предизвика спиране на кърмене. Ако трябва да се вземат лекарства, самото дете престава да вземеш гърдите. Понякога, след като висока температура мляко на "изгори". Ето защо, кърмещата майка е много важно, за да се защити здравето си.

Как мога да разбера, ако млякото се губи наистина, това не е достатъчно или не е достатъчно?Малко дете наддава бързо само в първите няколко месеца и след това печалба забавя. Няма нужда да се сравни тяхното дете и един съсед: в действителност да наддава на тегло е строго индивидуален, а дори и по-ниската граница на нормата за тегло за дадена възраст е в норма.

През първите седмици, когато има само създаването на кърмене, гърдата става драматично излива, пълни с мляко, а тя се чувства. С течение на времето, тъй като бебето вече е яденето на часовника, на гърдите е пълна с мляко, когато това е необходимо. Неопитен майка може да мисли, че тя е загубила мляко.

Ако, обаче, има подозрения, че гърдите малко мляко, трябва да го проверя.

Трябва да съответства на няколко признаци:

1) Детето наддава по-малко от 150 грама на седмица, по време на първите шест месеца. От 7 до 9 месеца за повишаване на теглото намалява - има вече един месец бебето наддава около 350 на възраст от 10 до 12 месеца, увеличаване на теглото е 270 грама на месец;

2) След всяко хранене на бебето продължава да търси гърдите устата, да плаче, което прави чест устата движения. Когато достатъчно мляко - бузите завишени и се движат бавно;

3) малко дете пикае и изхожда. Уриниране е доста трудно да се изчисли, но теглото на урината отделена - това е възможно. За да направите това, да сравните масата на използваните памперси и същия брой сух ден. Ако мократа маса е по-голяма от най-малко 400 грама - не се притеснявайте. Kid получава необходимата храненето.

Ако млякото е наистина загубен - какво да правя

На първо място, не се паникьосвайте. Необходимата задачата сега - да се направи правилен режим на хранене. Ако храните бебето си при поискване, тялото започва да произвежда хормони рефлекс. Окситоцинът се произвежда, когато стимулиране на зърната, а той е отговорен за свиването на матката и премахване на млякото от трахеята. Верижната реакция се случва - толкова по-често ще бъдат поставени на гърдата, толкова повече мляко се освободи.

Избягвайте стагнация - детето трябва да сучеш млякото напълно и отзад, така че да не се натрупва в трудно достъпни места. Prilovchilis позициониране на бебето като удобно, колкото е възможно, например, в седнало положение, когато държите бебето в ръцете си, брадичката му трябва да бъде изпратено до другата страна, където има възможност стагнация. Обикновено такова място по-близо до мишниците. В тази позиция на детето правилно да суче мляко, и няма да има нужда да се прелива.

Така, че млякото не изчезват, опитайте се да бъде спокоен, щастлив майка. Насладете се на майчинството! Всички проблеми и стресът не пропускат през. В края на краищата, трябва да растат здрави, силни човече!

Спете достатъчно. Освен ако не е сън бе нарушен през нощта, отделете време, за да се отпуснете в следобедните часове.

Яжте правилно и пълноценно. Сега не е моментът да диета. Ако кърмите, метаболизмът се ускорява, активно работят всички органи и системи. Наетите по време на бременност няколко допълнителни килограма бавно и тихо си тръгне. Да не се яде нищо пикантни, солени, мастни, пържени, крайни сладкиши и хранителни алергени. Такава диета на хранене майка няма да получи твърде много. Това е основите на правилното хранене.

Осигуряване на организма всички витамини и минерали. Яжте достатъчно протеин, естествени мазнини и масла, въглехидрати, които използват натурални продукти. Ако е възможно, плодове и зеленчуци, по-добре е да се избере руски, "селото".

Ето списък на продуктите, за които размерът на мляко се увеличава:

- Прясно мляко;

- Зелен лук;