Windows блокиран премахване на банер изнудвач използване LiveCD, компютърни съвети

Здравейте приятели! Отново, аз реших да пиша за вируси изнудвачите. или както ги наричат, банери изнудвачите. Аз ще напиша как да се премахне банер-изнудвач (или поне да се опита да почисти) с помощта на диск за зареждане на Dr.Web LiveCD.Как да премахнете банер Doctor Web

Ако не сте виждали надписа, като "се премести на Windows блокира такава торба с пари обратно и тогава всичко ще бъде наред", можем да кажем, че имате късмет. Е, ако имате това да се случи, и Windows сте заключили рансъмуер вирус, известен още като Winlock. Сега ние се опитваме да решим този проблем с помощта на диск за зареждане на Dr.Web LiveCD.

Какво е банер-изнудвач (Winlock)?

Никога не изпращайте пари за сметките и SMS, това няма да ви спаси. По-добре е да се наложи да плати специалист в центъра за услуги, отколкото да се дават пари на измамниците.

Друг вирус Winlock може да ви заплашва с премахване на вашите данни. Или все още тук от новия вирус ви обвинява, че разпространява порнография, и казва, че ако не се плати, тя ще даде информация за вас на подходящи услуги. Не го вярвам. Това е всичко за това, което ще ви накара да се плати.

Аз не знам дали това е така, но ми се струва, че преди изнудвач вирус блокиране на системата, когато тя вече е заредена (сега те също са на разположение). Те изглеждат по различен начин, но нещо като това:

Как да премахнете банер Doctor Web

Аз наскоро се срещна Winlock, която блокира системата веднага след включване. т.е. преди Windows стартира и зарежда още не е достигната. Те изглежда по следния начин:

Как да премахнете банер Doctor Web

Ето какво тази инфекция, сега знам какво вирус-изнудвач. Това е време, за да се справят с него и да го унищожи!Премахване рансъмуер вируса с помощта на Dr.Web LiveCD

Днес аз ще пиша за един метод, който може да премахне Winlock вирус. Това е стартиращ диск от Dr.Web Company. По принцип, има много начини, за да победят вируса, но този метод се достойно място в борбата срещу Winlock.

Честно казано, най-лесният начин е да преинсталирате системата, но ако този метод не ни допадат, четете нататък.

1. След стартовия диск (или стик) от LiveCD вече имате. Поставете я в устройството и рестартирайте компютъра. Ако имате тук се появява картина, тогава всичко е наред:

Как да премахнете банер Doctor Web

2. Ако не е, и ще се зареди Windows, или ще вируса, а след това отидете в BIOS. и настроен да се стартира от устройството, или флаш устройството. Отново, рестартирайте компютъра си.

Надявам се, че всичко е наред. Ние продължаваме.

Изборът на български език и да продължите.

Как да премахнете банер Doctor Web
Ще изтеглите, ще трябва да изчакате малко по-дълго. Веднага при стартирането на системата, че анти-вирус ще изскочи. В предната част на "Scanner" кликнете върху бутона "Go".

Как да премахнете банер Doctor Web

Ето, ние просто трябва да стартирате вирус сканиране и натиснете, за да изчака, докато нашата Dr.Web открива вируси изнудвач и да го унищожи. Кликнете "Full Scan". и "Започни Scan".

Как да премахнете банер Doctor Web

Започнете процеса на проверка и ако бъде открита заплаха, Dr.Web LiveCD ще ви информира за това. Мога да ти кажа, че такава проверка не може да даде резултати, но си струва да опитате. Между другото, ако имате време и желание, по същия начин можете да проверите и стартиращи дискове от ESET. принципът е един и същ. Но къде Dr.Web пропусна, на ESET да хванеш, или обратното.

Лечение вписванията с Dr.Web LiveCD

Може би дори тази процедура трябва да се извършва, за да проверите за вируси. От регистъра след лечението, рансъмуер вирус може да изчезне. Системата LiveCD Dr.Web щракнете върху бутона "Старт" и изберете "Registry лечение".

Как да премахнете банер Doctor Web
Отваря се прозорец с проверката, изчакайте, докато "натиснете произволен клавиш" надпис се появява в долната част. затворите прозореца и да изключите LiveCD. Опитайте се да включите компютъра.

Сега знаете един от начините как да победи на вирус-изнудвач. Ще се опитам да напиша още опции за водене на война срещу това зло :), добре, до момента, опитайте приятели. На добър час!