Възпитание на дете с увреждания, posobia MAME

Как да отглеждане на деца с увреждания

Появата на критично състояние, дете в семейството - винаги изпитание за мама. И колкото по-уплашена, за да остане само с бедствието. Това не е само за физическата и материалната страна на нещата, но също така и психологически. Това често се случва, че майка просто срамежлив отново засегна темата за инвалидност на детето си, като по този начин губиш възможност да получите доста съществена помощ, гарантирана българското законодателство.Детето - невалидна

дете рехабилитация - инвалиди

Всяко дете, независимо дали е здрав или не, се нуждае от грижи, образование, обучение. И правото си на този определен закон. Възпитание на дете с увреждания, трябва да включва рехабилитационния процес, необходим за следващата нормален живот в обществото, се адаптират към околната среда. Концепцията за рехабилитация включва:

  • терапевтични методи за възстановяване на здравето, включително осигуряване на лекарства
  • балнеолечение
  • спортни и фитнес класове
  • доставка на необходимото техническо оборудване (инвалидни колички, специални ортопедични апарати и т.н. и т.н.).
  • протези
  • хранителна грижи

образуване

В зависимост от здравословното състояние на детето, бебето с увреждане може да остане или в обикновена детска градина (ЦДГ), училище или специална (пансион). В някои случаи с увреждания дете обучение може да се проведе у дома. За да направите това, родителите дават съгласие за отделния човек (или често) учебна програма на училище се намира в непосредствена близост до мястото на пребиваване, са назначени от лектори, цялата необходима образователна литература предоставя безплатно, достъпно на библиотеката. Задължително да се получи сертификат за изпити бебе също доставя у дома. Забранен дете получава по същия дипломата като редовни деца - стандартен модел.
Родителите могат да решат сами по себе си, за да се подготви детето си. В този случай, за обучение на децата инвалиди, които те имат право на парично обезщетение. Освен това, родителите имат право да вземат помощта на учителите, ако считат за необходимо.


За тийнейджър адаптация, обучени в училището, за да последвалата работа, класовете по професионално ориентиране. Обикновено, тестване се извършва в специални училища-интернати, но може да се извърши и редовно училище. На базата на преминал теста по-късно избран е подходящ за хора с увреждания.
Образованието на децата с увреждания и втора група в професионалните и висшите учебни институции е напълно възможно, те се вписват от конкуренция, при успешно завършване на приемни изпити.

В предучилищна дете с увреждане се кредитира опашка!

По отношение на частните образователни институции. на образованието и обучението на деца с увреждания в тях е възможно само с пълния списък на специални услуги. Той включва:

обучение

В процеса на рехабилитация е много важни посещения на специални клубове, където децата могат да се чувстват, че те не са сами. почти

Как да отглеждане на деца с увреждания
Всеки град подредени такива клубове, те са посещавани от родителите с деца на всякаква възраст. Клубовете се практикуват различни методи за рехабилитация - арт терапия, общуване с природата, групи за самопомощ, индивидуална психологическа работа с дете (както и на родители, настойници, да се повиши лице с увреждания) и така нататък. Ако имате възможност да присъства на такива клубове не забравяйте да го използвате!

Този въпрос е много важен за семейства с деца с увреждания. И на първо място е необходимо психологическа помощ на родителите, особено майките на тези деца. Само чрез преодоляване на страх и объркване си, мислейки разбивка проблем, майка може наистина да помогне на детето си нормално съществуват, се чувстват обичани, желания, да бъде същата като всички.
Видове психологическа помощ зависи от много фактори - например, дали увреждането е вродено или в резултат на раните си, възрастта, на която е настъпило увреждане, и така нататък. За да се развие по индивидуална програма с детето ви ще събере експерти от центъра за рехабилитация.
Това често се случва, че образованието на децата с увреждания в семейството е така наречената свръхзакрилата. Няма съмнение, че тези деца - особено, но напълно ги лишават от възможността да бъде в състояние да се издържат сами - означава да осъди сериозните проблеми в живота. Мамо, като за дете с увреждания, буквално всичко, това само създава комплекс за малоценност. Научете се да се придържат към "златната среда" - това е, което има значение в семейството отглеждане на дете с увреждания.
Сред функциите на рехабилитационни центрове - решението на психологически майка на дете с увреждания проблеми. Така например, в повечето организации, създаване на специална програма за работа с майки, включително и предварителна оценка на съюзната държава в групи за самопомощ, разработване на програми за подпомагане на лични специфично семейство и постоянното наблюдение на семейството в бъдеще.
И все пак, без значение какво всяка ефективна помощ, предоставяни от държавната семейство, което има дете с увреждане, по-голяма подкрепа, отколкото от собствените си родители, детето няма да може да се получи. Непосредствената емоционална близост с майка си, сигурен, че тя е там, въпреки всичко - главното условие за по-удобно съществуване, настоящи и бъдещи характеристики на детето. обичам ви<дитя, будьте с ним рядом, не теряйте надежды вопреки любым прогнозам!