Втората съпруга и първите деца, които са по-скъпи, парапсихология, нашата психология

Един от най-често срещаните проблеми - това е връзката на втори брак, с деца от първия си брак и техните майки. Две жени (първа и втора съпруга), често не могат да се делят един мъж и свободното си време. Значителна част от негативната емоция отива на детето от първия му брак, тъй като той се превръща в ябълка на раздора. Днес ние ще говорим за това как всички заинтересовани страни, за да изграждат взаимоотношения, така че децата не страдат от "Игри за възрастни", и какво да направите, за да запази втория брак.ВСЕКИ си място

Кирил, на 32 години:
"Имам седем години от първия му брак син, искам той бе взел от миналото лято, за да живее с мен. Първата му съпруга е била омъжена за мъж, когото детето не възприема. По това време, аз се жени повторно. Жена ми не е щастлив в момента и каза, че ако не се отправят на детето си, а след това да си тръгне. Ние живеем в един брак две години. Страхувам се, че синът ми се чувства безполезността и уморен съм раздвоен между детето и съпругата му. "

Алена, 25 години:
"Нашите момче и половина години. втори брак на съпруга ми и има дете от първия си брак, едно момиче на дванадесет. Ние постоянно се карат, само защото на нея. Причините: той живее в два семейство, не може да се каже сбогом на първата му съпруга, тя му непрекъснато звъни, със или без. Той мисли, че аз съм "грешен" отношение към дъщеря си, въпросът не е толкова тих. Той работи със закъснение, напуска рано и един изход изисква аз му казах да не се намесва в прекарва време с дъщеря си, иска някъде да отида с него. Но ние се нуждаем и от баща и съпруг, аз вече се случи в истерия. Съпруг вече иска да се разведе, защото на първата си дъщеря. "

Два от тези писма - поглед от различни ъгли на същия проблем: ". Първата жена на - втората му съпруга - човек" на напрежението в триъгълника Нека се опитаме да разберем ситуацията, както и за това, че трябва да се въведе понятието "семейство система", а друг - вид. Какво е това? Системата на семейството е подобен на родословно дърво, ако го направи на хартия. Той включва:


  • мъж, чиято система черпим;
  • всичките му братя и сестри, включително и тези, родени извън брака на родителите;
  • родителите му, техните братя и сестри и техните семейства, както и баби и дядовци;
  • Съпругата (първи, втори, трети), както и значителни любовни афери, за сметка на разпада бракове, които са се образували, или в която са родени деца (или направи аборт).

Така че, на първия и втория съпруги са обединени от едно семейство система. Ако се вгледате в начертаната схема (вж. В списание). става ясно, че всеки има своето място в него. Съответно, всяка от съпругите на своето място в системата. И обикновените деца от първия си брак, също всичко по местата си. Както и деца от втория си брак - в своето място.

Говорейки за системата, аз умишлено не използвам определението "бивш" съпруга, тъй като системата на семейство няма "бивш", той включва всички нейни членове, дори и мъртвите. И съпрузи и съпруги, че има място: първо, второ, трето. Но не и двете на подиума и да говори само от порядъка на външен вид в него.

Когато хората се развеждат, те престават да бъдат съпруг и съпруга, но винаги остава първият човек и първата съпруга на семейната система, общи за тях. И те винаги ще си остане на родителите на децата си. закони семейство система са както следва: тези, които дойдоха по-късно, да спазват тези, които вече са били в него. Това означава, че първата съпруга - винаги на точното място. Втората съпруга не заеме мястото си, той има своето място в системата - номер две. Ако втората съпруга разбира това, тогава бракът обикновено е доста стабилна. Ако няма разбиране и една жена се опитва да бъде на място, че не принадлежи към брака разпада рано или късно.

Същата ситуация е с децата. Ако жената не зачита децата от първия му брак и иска да се общи деца са "по-висок" за мъжа си, а след това е голяма гордост, че да доведе до развод. Първото дете винаги ще остане на първо място. В следващите деца - техните места. Опитвайки се да "бутам" детето си на място, което не спада - тогава се изкопае дупка, с техните ръце брак. Тази препоръка е за Алена, героинята на един от нашите истории. Искате ли да запазите брака си - да зачита първата съпруга, по-голямо дете. Нека съпругът да се вземе решение за това как много говори с нея. Някои започват да паника, когато чуят такава препоръка. "Да, той е наистина да си позволи да отиде! Той ще прекарват времето си само там, ако не ще задържим! "- казват те. Но всъщност това не е така. Ако човек се опитва да се свърже, а след това той ще се опита да избяга. И този, който е свободен, не трябва да бъде разкъсан, а системата се предлага в удобен баланс: един човек прекарва време с удоволствие и едно дете от първия си брак, и второ семейство.

Един мъж в тази ситуация можем да препоръчаме е това: да не се поддават на провокации и манипулации. Така например, в историята на Кирил жена му твърдят, че ролята, която не притежава правата. Само жените по отношение на първата му съпруга и първото дете да направи брака стабилна. Ако не - разделението е само въпрос на време и търпение.Втори брак винаги е възможно само за сметка на първата. Особено в случаите, когато връзката, която доведе до втори брак, започва през първия период на значимост. Това не е нов брак, съпрузите трябва да признаят своя дял от вината за това, че щастието им е възможно само за сметка на първата му съпруга и деца (както и с първия си съпруг, ако жената също е женен). Това признаване трябва да се превърне в отношение. Понякога е много трудно, защото изоставената жена казва или прави нещо, за което е трудно да се спазват. Но е необходимо да се разбере, че това е от отчаяние. В този момент, втори съпруги и съпрузи на облекчение мислене: "Ако тя се държи, ние по никакъв начин не е виновен, и с право, което е настъпило развода. Възможно ли е да се живее с такъв човек? "Но тази идея е много опасно. Уважение към първата съпруга трябва да спаси, а след това рано или късно тя ще донесе своите "дивиденти".

ПРЕПОРЪКИ ЗА ЖЕНИ

Олга, 24 години:
"Приятелят ми е вече половин година в развод, техният син на 1,5 години. Той обича детето и да се върне всяка неделя да играят с него, да помогне финансово. Нямам нищо против посещенията им със сина си, но бившата му жена все още го обича. Тя винаги го нарича себе си, попита дали той ги имаше в събота и неделя, винаги пише глупости му не идва, какво се случва с детето, когато той се изправи, той спадна че хапеха където обходен. Във всеки възможен начин да го получите! Мен това е много досадно. Изглежда, че когато става въпрос за тях, тя се радва повече за себе си, отколкото за сина си. Той също така се казва, че ще чакаме толкова дълго, колкото е необходимо. Като че ли през цялото време се опитва да намери пукнатина в отношенията ни, и да се унищожи, за да ни въвлече. Той ме утешава във всяко едно отношение, се кълне, че никога не ще се върне при нея, той обича само мен и никой друг не трябва ли идеална за него. Но аз все още не може да намери място за себе си, когато той е бил там. "

Така че, на стандарта пред нас, ако мога така да се изразя, на опита, типичните втори съпруги или приятелки на нови хора. Как трябва да се държат във връзка с първата му съпруга и деца от първия си брак, за да се поддържа отношенията с любимия?

1 Трябва да се вземат на съпруга ми, заедно с последните бракове и деца от тях. Минало - нещо, което не може да бъде отменено. Ако не сте съгласни с миналото си, а след това да не го вземе напълно ( "тук - любов, а тук - не ми харесва"). Знаете ли, че за миналото и съпругът й трябва да живеем, да го има предвид.

2 Трябва да се помни, че бившата му съпруга не е длъжен да се грижи за вашия психологически благосъстояние. Разполага със собствена истина, да се чувства тя не се интересува, че няма да ги вземе под внимание, както и че не е необходимо да се надяваме на една минута.

3 Ако имате агресия към него, това чувство - на вино, не си позволявайте да се освободи на преден план. Тя е тази страна на жертвата в тази ситуация. Само за сметка и за сметка на общата им дете да изгради връзката ви. Отнасяйте това с отговорност и уважение.

4 Първата съпруга и съпругът ви има право да говори за образованието на децата си. Освен това, те трябва да го направят, за да се запази благосъстоянието на децата. Първата му съпруга има право да се обадите на вашия дом, за да каже на баща си за това, което се случва с тях, и да помоли за помощ, ако е необходимо. Бъдете верни.

5 Не се ограничи вашата съпруга да общуват с деца от първия си брак. Опитайте се да се установи контакт с децата, но това е комуникация, а не само zadarivanie подаръци, бонбони и развлечения. То може да бъде, че първата съпруга се противопоставя на детето общува с вас. Особено важно е случаят в първата година след развод. Не настоявайте и не се обижда, да не говорим да говоря с баща си.

6 Не забравяйте, че човекът, който е в полза на втората съпруга спира всички възможни контакти с първата му съпруга и деца, това е не-независима и задвижване. Някой ден той може да направи същото по отношение на вас. Тя е много по-добре, когато мъжът във втория брак заема твърдо бащински отношение към деца от първия си брак и знае как да се изгради "цивилизован" диалог с първата му съпруга.

7 Ако вашият брак родени деца, не е необходимо да се изисква те да бъдат нещо по-важно за него, отколкото на първия. Жените често казват: "А сега имате нужда от повече, отколкото той (първо дете)." Нямаш право да изиска са заемали място, което вече е заето. Поставете първото дете е вече заето, детето ви - вашата собствена място. Бащата трябва да могат да общуват, както и собствените си деца, както и общото ви.


книги
Б. Hellinger
"И в средата щете лесно", "Поръчки на любовта", "източник не е необходимо да поиска от пътя."

ПРЕПОРЪКИ ЗА МЪЖЕ

дете често - само претекст, за да се бори с "миналото" и "подарък". Мъжът е в средата, в качеството на "голямата награда". Някои го харесват, но като правило, тази роля е изключително неприятно за човека. Ако борбата отива разумни граници, вторият брак ще бъде застрашен, но също така и първата съпруга не поема "точки". И най-важното е, че в тези отношения, децата страдат - както от първия му брак, а на втората.

За да се изгради връзка с двете си жени, дръжте втория брак и благосъстоянието на децата, ние можем да предложим мъже следните съвети:

1 сключила втори брак, не забравяйте, че сте отседнали с първата му съпруга родители (въпреки че вече не е съпруг и съпруга);

2 загриженост във връзка с първата съпруга, независимо от действията, които могат да се ангажират за първи път след раздяла си;

3 се опитват да се развиват и да подкрепи усилията на втората съпруга да общуват с децата си от първия брак. Е, когато това съобщение се развива, но не изискват голяма любов и взаимоотношения на децата си като себе си. Вземете жена ми комплименти, маркирайте всички успешни опити за установяване на контакт с детето;

4, се опита да направи една връзка "прозрачен". Често на втори брак, завиждат на първия, страхувайки сближаване, така че се опитват да ограничат комуникацията с деца от първия си брак. В силата си да убеди новата си съпруга, че тя сега е за вас - основното жената. Като съм уверен в това, което мислите, че на първата съпруга само по отношение на майката на децата му, той ще бъде много по-безопасни за лечение на двете деца и на много стара жена;

5 трябва да се разбира, че от втора жена никога няма да се лекува деца от първия брак на съпруга й, както и собствените си. Това отново е опит да се обърка в йерархията, но от мъже. В семейната система на втората съпруга на детето й ще бъде първият за нея и бебето мъжки - само страничен клон от първия му брак;

6, ако вторият брак се роди дете, мъжът често изпитват: не би ли било по-старата смятат себе си за ненужни. Достатъчно е да се каже за него: "Вие сте за мен винаги ще бъде на първо място." По този начин можете да определи своята роля в йерархията на децата си ", първият" в този случай не е синоним на думата "главен". Но тя помага на детето да се успокои и да се чувстват удобно.

Всички препоръки се основават на система-феноменологичната подход и логичен начин на семейни форми Берта Hellingera. Основното нещо е, че е необходимо да се разбере - болезнено чувство за вина се представя за гордостта и отхвърлянето на предишните си връзки. По този повод Б. Hellinger пише: "Новата връзката работят най-добре, ако нови партньори се признае за виновен, както и да разберат какво да правят тук без вина невъзможно. След това връзката се на различна дълбочина, и има по-малко илюзии. "

Вторият връзката - качествено различно, но това не означава, че те ще бъдат по-малко щастливи.