Впрегнете за котка как да се облича и какво трябва да знаете, котката и котката

Как да нося колан на котката

Становище, че ако една котка - заклет домошар, не е съвсем вярно. Да, пухкавите домашни любимци се радват да прекарва време в уютната атмосфера на дома му. Но как ярки усещания ги очаква отвъд прага! В допълнение, разходки са добри за здравето на котките: укрепване на нервната система, са превенцията на затлъстяването, диабета. сърдечни заболявания.За съжаление, в един голям град не може да позволи домашни любимци извън без надзор. Транспорт, куче, жестоки хора, отровни растения, битови отпадъци химикали представляват за смъртна опасност.

Наличието на собствениците и не е гаранция, че разходката ще завърши щастливо. Котката е любопитна и страшно в същото време и за разлика от кучето не се подчинява на команди. В процеса на разследването на нови области, може да е уплашен, бяга или да скриете, така че да го намерите ще бъде много трудно.

Как тогава да се гарантира безопасността на домашен любимец и спокойствие? Отговорът е ясен: да стигнем до ходят полезен атрибут, като снопа.

Защо сбруя, а не яка?

Neck котки са много уязвими. Дизайнът на яката не счита тази анатомична особеност създава вредни щам на слаби вратни мускули. Други бизнес - колан. каишка на точката за присъединяване тя е между лопатките. Това предпазва деликатната животното от риска от нараняване и задушаване в случаите, когато котката, увлечени от изучаването на света, силно дърпане на каишка. Вследствие на снопа е много по-безопасно, отколкото яка.

видове shleek

1) "осем на" Н и V-образен модел .Те аксесоари, изработени от ленти и монтирани за модула закрепване каишка.

"Осем" представлява затворен пръстен и ремък свързан проводник.

Модел форма "H" се състои от два пръстена със свързваща лента между тях.

V-образен дизайн образува гърдите котка със същото име на латиница.

Как да нося колан на котката

H - образен, V - образно, осем

Важно! В грешна снопа оборудван свободолюбиви путка приплъзване от сложна мрежа от каишки и да избяга при първия излет!

За упорит дребнав, има много удобен колан, гащеризони. Такава "костюм" котки се адаптират без никакви проблеми.

Носете гащеризони е много по-лесно, отколкото от предпазните колани. Опасността от освобождаването на животното е напълно изключено.Този модел е идеален за ходене в студения сезон, но през лятото на домашния любимец ще бъде твърде горещо в него.

Какво трябва да търсите при покупката на колан.

Повечето продукти могат да се регулират по размер. И все пак, преди да отидете на пазар, най-добре е да се измери в гърдите обиколка домашен любимец зад предните крака. В магазина имате нужда, за да разберете кои параметри да се поберат на избрания модел (прочетете символи върху опаковката, да се консултира с продавача).

Главното условие :. Материалът трябва да бъде лека и гъвкава м най-предпочитаните продукти от памук и найлон с мек филц подплата.

Но кожените колани не са най-добрият вариант: кожата е твърде труден материал за котки.

Обърнете внимание на каишка. Повечето модели се продават в комплект с каишка. оптималното й дължина - не по-малко от два метра. Стандартната версия може да се замени с прибиращ каишка за куче-лента.

Естетика е важно за много от собствениците. Красотата на един четириног приятел - източник на гордост от своите собственици. Магазини за домашни любимци предлагат широка гама от съоръжения за аксесоари.

Изискана картина на електропроводната система, оригинална катарама, оцветяване, в хармония с цвета на козината на котката, подчертават чара и личността на домашния любимец.

Подготовка на котката да ходи с колан


Как да нося колан на котката
Котето на възраст от 2-3 месеца може лесно да се адаптира към аутфит в ежедневието. Но разумен подход и може да научи възрастно животно да ходи с колан.

Не веднага сложи на нови дрехи. По-добре е да сложите колан в любимото си кътче на котките. Оставете го да изследва мистериозния нещо.

Когато животното е убеден в неговата безвредност, трябва да бъде внимателно, без резки движения, пуснати на колана си.

Следващият етап на обучение: котка ходи из апартамента със собственика, който държи на каишка в ръката си, но не се ограничават животното при избора на посока.

Възможно е, че котката рязко ще протестират срещу "оковите". Собственикът ще трябва търпение. Главното условие: обучението трябва да се провеждат редовно, всеки ден. Ефективни техника - покритие уроци вкусни напитки. Тогава колан домашен любимец ще предизвика приятни асоциации.

Когато членовете на домакинството ще осъзнаят, че котката е свикнал нов имот, той поставя на първо място на разходка в тихо и спокойно място, където няма кучета и автомобили.

Как да нося колан на котката?

Първо трябва да се отдели на каишка.

  • Носете си около врата котка затворен пръстен, така че пушката е била по рамото и врата - на гърлото на животното.
  • Преместването на лентата да се разшири пространството между пръстена и в мрежата и сложи дясната лапа. Jumper ще се измести към гръдния кош, десния крак ще бъдат покрити каишка.
  • Свободният край на лентата да се простират под лявата лапа. Закрепете каишката.
  • Първият етап е подобен: първото позвъняване се носи около врата, така че ключалката е на гърба на котката за каишка.
  • Във втория пръстен с резба предните крака, бутонът всички ключалки.
  • Следващите стъпки са еднакви за всички модели.
  • Ако е необходимо коригиране на резолюцията. В пространството между тялото и колана трябва да минава два пръста. Тогава котката няма да се чувствате дискомфорт от стягане и в същото време ще се превърне от самара.
  • Проверете дали всички ключалки закрепени и няма обрати в ремъците.
  • Прикрепете каишката.

Важно! На разходка, че не може да пренебрегне каишка изпусна от ръцете. Трябва да се даде една котка възможност да се премести в интерес на своя маршрут.

Така че, собственикът се научили как да се облича с колан, и домашният му любимец е убеден, че това е нещо прекрасно. Разхождайки се достави и двете положителни емоции. Вече спокойно можете да отидете на екскурзия, по време на изложба или на ветеринарна клиника. На добър час!