Високата температура в симптомите на детето, как да се сваля броя на дните, държи, защо се увеличава, което

Повишена телесна температура е възможно за различни заболявания в детска възраст. Въпросът, свалят, ако той предизвиква много противоречиви мнения.

Някои от родителите са чували, че в треска тялото активно се бори с болестта, и ако по-ниска е температурата, продължителността на заболяването ще се увеличи. Други са чували, че той и неговите по-високи стойности, както и лекарства срещу него са много опасни и заплашват до сериозни здравословни проблеми.В резултат на това някои родители се страхуват да сваля температурата, дори и в случаите, когато това се изисква, а други, които вече са с леко увеличение на добивите медикаменти трохи. Нека да се разбере какво наистина трябва да се направи в тези случаи, както и дали този симптом е признак на заболяване.

Температурата, която е в децата

Как правилно да се измери температурата на въздуха?

Измерване в подмишниците - най-достъпен и лесен, така че е най-широко разпространени.

Въпреки това, има и други начини за измерване на:

 1. В устата (перорално определена температура). За да се измери, използвана обикновено специален термометър като залъгалки.
 2. В ректума (ректалната температура е определена). По този начин, използването на едно дете на възраст по-малко от 5 месеца, шест месеца по-големи деца, тъй като те се противопоставят на процедурата. Термометър (задължително електронен), лекувани сметана и въведена в ануса на едно бебе на около два сантиметра.
 3. В ингвинална гънка. Бебето се поставя на една страна, на върха на термометъра се поставя в гънките на кожата, а след това съкровище на крака на детето в близост до мястото на тялото.

Важно е, че детето има отделна термометър и преди употреба трябва да се третира с алкохол или се промива с вода и сапун.

Температурата, която е в децата

Също така в измерването трябва да се ръководи от следните правила:

 • Ние измерваме болното дете трябва да се извършва най-малко три пъти през деня.
 • Не определя от температурата, ако бебето е много активен, да плаче, взех вана, топлина е обвито, както и в случай на висока температура на въздуха в помещението.
 • Ако определите устно температура, то трябва да се направи един час преди ядене или пиене, или 1 час след като храни и напитки не допринасят за ценностите в устната кухина.

нормални стойности

температура особено в прохождащи деца са непостоянство и бързо повишаване на всяко заболяване. В допълнение, при кърмачета под една година обикновено е малко по-висока от най-големите деца.

Нормална температура за дете под 12 месеца, се счита за по-малко от + 37,4 ° С, и за дете на възраст от 12 месеца - поне + 37 ° С Това изпълнение измерване на температурата в подмишниците и слабините гънка. За ректално измервания норма счита под + 38 ° С, и за орално - по-малко от + 37,6 ° С

Най-надеждните показатели е използването на живачни термометри и електронни термометри има има значителна грешка. За да разберете колко скоростта на електрон и живачен термометър, измерване на температурата с два термометъра имате здравословен член на семейството.

класификация

В зависимост от показателите за температура се наричат:

 • Нисък клас. Index - до +38 градуса. Обикновено, тази температура не отбележи, което позволява на тялото да произвежда вещества, които го предпазват от вируси.
 • Фебрилни. Увеличаване голяма от + 38 ° С, но по-малко от + 39 ° С Това показва, треска инфекция тялото да се бори активно дете, така че родителите тактиката трябва да имат предвид състоянието на детето. Ако тя се е влошило, показва антипиретични медикаменти и весел и спокоен лекарства не могат да дадат на детето.
 • Pireticheskoy. Индикатори на термометъра от + 39 ° С до 41 ° С Такива температури със сигурност ще препоръча да се намали медикаменти поради повишен риск от атаки на припадъци.
 • Giperpireticheskoy. Най-опасно - температура над + 41 ° С Виждайки такава фигура на термометъра, трябва незабавно да се обади на бърза помощ.

Температурата, която е в децата

 • Тя ви позволява да се диагностицира бързо много заболявания в началото и да започне в началото на лечението.
 • Когато грипен вирус, повишена температура е важно за голям ниво на интерферон, може успешно да се бори с инфекцията.
 • При повишени температури на тялото микроорганизми престават да пролиферират и да стане по-малко устойчиви на антибактериални средства.
 • Треска бебе активира имунната система, повишаване на фагоцитозата и антитяло производство.
 • Едно дете с висока температура е в леглото, така че неговите сили са напълно фокусирани върху борбата с болестта.
 • Един усложнение е появата на припадъци.
 • Когато треска тежест върху сърцето на детето се увеличава, което е особено опасно, ако трохите са аритмии или дефекти на сърцето.
 • С увеличаване на температурата на работа мозъка страда, както и черния дроб, стомаха, бъбреците, и други вътрешни органи.

Температурата, която е в децата

За да започнете повишаване на температурата механизъм на тялото, обикновено са необходими чужди вещества навлизат в организма на детето - пирогени. Те могат да действат като различни инфекциозни агенти, представени от едноклетъчни, вируси, протозои, гъбички, бактерии. При поглъщане патогени абсорбира от белите кръвни клетки (левкоцити). В същото време, тези клетки започват производството на интерлевкин въвеждане на кръв към мозъка.След като достига до централната регулирането на телесната температура, който се поставя в хипоталамуса, тези съединения се променят възприятието на нормална температура. бебе мозък започва да се определи 36,6-37 градуса температурата като твърде ниска. Той казва на организма да произвежда повече топлина, докато спазми съдове, за да се намали пренос на топлина.

В този процес включва такива стъпки:

 1. Топлина се произвежда в тялото на бебето в по-голямо количество, но топлината не се увеличава. Телесната температура се покачва.
 2. увеличава загубата на топлина и да настроите баланса между производството на топлинна енергия и изваждането му от организма. Температурата се намалява, но не и за стандартите за ефективност.
 3. Производство на топлинна енергия е намалена поради разрушаване на инфекциозни агенти и намаляване на производството на интерлевкини. загуба на топлина остава висока, бебето се поти и температурата нормализират.

Трябва да се отбележи, че температурата може да падне lytically (постепенно) или критична (драстично). Вторият вариант е много опасно вазодилатация и понижаване на кръвното налягане.

Температурата, която е в децата

Дали имунитет се произвежда?

Многобройни проучвания потвърждават, че при някои инфекции повишена температура спомага за по-бързо възстановяване. Установено е също така, че използването на треска, намаляващи от известно време се удължава и времето на заболяването, както и периода на заразност. Въпреки това, тъй като тези ефекти не се прилагат за всички инфекции настъпи при висока температура, за да говорим за уникалните предимства не можете да бързат.

Научните изследвания показват, че се генерира при висока температура, активните съединения (сред тях и интерферон) в някои случаи, да помогнат да се възстанови по-бързо и в някои заболявания ги засягат за отрицателно. Освен това, в продължение на много деца, това е много опасно състояние.

Какво се случва, ако не свалят жегата?

За дълго време, топлината се счита за фактор, който може да попречи на образуването на кръвни съсиреци и да причини на мозъка да прегрее. Ето защо, тя се боеше и се опита да намали всякакви начини. Въпреки това, последните научни изследвания са показали, че здравословни проблеми води не се треска и заболяване, което се проявява по такъв симптом.

В този случай, учените посочват, че по свинете е заплаха за деца с хронични заболявания на вътрешните органи, симптоми на дехидратация, нарушено физическо развитие или заболявания на нервната система.

Опасност от хипертермия е голяма загуба на енергия и хранителни вещества за поддържане на висока температура. Поради това, вътрешните органи се прегряват и тяхната функция е нарушена.

Температурата, която е в децата

Максимално допустимото стойност

Ако видите номера на термометър таблицата по-горе, това показва висока степен на вероятност от сериозно заболяване, така че е от изключително значение за такива резултати за измерване на температурата веднага се свържете с лекар.

Когато е необходимо антипиретик?

Обикновено препоръчваме да бълват фебрилно температура, ако детето не понася това състояние, обаче, има ситуации, когато, за да се даде антипиретични и subfebrile показатели:

 • Ако детето е по-млад от 2 месеца.
 • Когато бебето има заболяване на сърдечно-съдовата система.
 • В миналото, детето имаше конвулсии при висока температура.
 • Ако едно дете има заболяване на нервната система.
 • Когато едно дете хипертермия, причинени от прегряване.

Температурата, която е в децата

допълнителни симптоми

Високата температура е рядко единствената проява на здравословни проблеми на детето. Тя се присъединят и други признаци на заболяване.

червено гърло

гърлото зачервяване на лицето на треска характеристика на вирусни и бактериални инфекции, засягащи носоглътката. Тези симптоми често се появяват, когато възпалено гърло, скарлатина и други инфекции в детска възраст. Детето се оплаква от болки при преглъщане, започва да кашля, той отказва храна.

Комбинацията от висока температура и ринит най-често при вирусни инфекции, при които вирусите да повлияят на носната лигавица. Детето може да бъде симптоми като слабост, отказ от храна, затруднено дишане през носа, летаргия, болки в гърлото, кашлица.

Температурата, която е в децата

Студени ръце и крака

Членка, когато при висока температура в бледата кожа на детето и spasmatic нейните кораби, наречени бяла треска. Само с едно натискане на едно бебе крайник при такава температура ще бъде студено. Детето обикновено се наблюдава тръпки. Това състояние изисква незабавно лечение за медицинска помощ. Тялото на детето трябва да търка ръцете си, но използването на избърсване вода и други методи за физическо охлаждане забранено. За да премахнете спазъм на кожните съдове, лекарят ще препоръча да се вземат спазмолитични, например, не-силози.

Повишена телесна температура може да предизвика спазми. Поради връзката им с висока температура, се наричат ​​фебрилни гърчове. Те се диагностицира при деца под 6-годишна възраст на цени по-високи от + 38 ° C, както и при деца с патологии на нервната система на всички фигури.

В фебрилни гърчове в детето започне да се гърчи в мускулите може да се оправям крака и се огъват ръцете си, бейби избледнява, не реагира на околната среда, може да се окаже забавяне на дишането и син цвят на кожата. Важно е да се въведе незабавно бебето върху плоска повърхност с глава се обърна на една страна, да се обади на бърза помощ и не се оставят трохи за минута.

Температурата, която е в децата

Повръщане и диария

Такива симптоми на фона на висока температура, обикновено показват развитието на чревна инфекция, но те могат да предизвикат малко дете и използването на определени продукти. Малките деца под 3 години, червата все още не е напълно узряло, така че продуктите, които обикновено се предават на децата са по-стари, може да предизвика стомашно разстройство и висока температура.

В допълнение, комбинация от висока температура с повръщане може да не се посочи само поражението на храносмилателния тракт. Такива симптоми са типични за менингит и atsetonemicheskogo синдром. Деца до 7 години повръщане могат да възникнат при повишена телесна температура и без увреждане на мозъка или храносмилателната система. Това се случва по време на пика на треска, обикновено веднъж.

болки в корема

Външният вид на оплакванията от болки в корема на фона на висока температура трябва да предупреди родителите си и да доведе до покана за линейка. Така че може да се прояви и експлоатация сериозно заболяване, което налага (например, апендицит) и бъбречни заболявания и заболявания на храносмилателния тракт. За да се изяснят причините за детето назначават допълнителни тестове и изпити.

Без допълнителни симптоми

Липсата на други признаци на заболяването често се никнене на млечни зъби, както и в случаите, когато болестта е само началото (други симптоми се появят по-късно). Висока температура, като единствен симптом често наблюдавана при бъбречни инфекции. Потвърждаване на заболяването може да изследване на урината и ултразвуково изследване.

Температурата, която е в децата

Повишената температура служи защитна реакция на бебето на проникване на патогени в него, но също така може да бъде причинено от неинфекциозни причини и.

Много често срещана причина за треска са инфекциозни заболявания: