Видове и характеристики на бензиностанции - studopediya

Бензиностанция (бензиностанция) са предназначени за получаване, съхраняване и използване сухопътни превозни средства автомобилно гориво. Заедно с зареждането на бензиностанция може да се извърши следното работи подмяна и доливане на масло в двигателя и охладителната течност в радиатора; гума въздух изпомпване; електролит пълнене и зареждане на батериите; зареждане на спирачната течност и изпомпване на спирачката; миене на коли; малки произведения на поддръжка и ремонт на моторни превозни средства; обслужване на шофьори и пътници (кафене, магазин. г.). За да не се намали капацитета на зареждане с гориво гарата, всички спомагателни работа се извършва далеч от зареждане с гориво острови на определени позиции.Автомобилни бензиностанции се класифицират по различни критерии [1]. По проект:

На функционално предназначение:

Чрез поставяне на резервоари:

с място под земята;

с приземен място;

с местоположението на превозното средство. Според нормативните параметри на модела на проекти:

• Броят на опаковки;

в зависимост от броя на бензиностанциите по време на пиковите часове;

• Броят на Превозни средства, работещи на ден;

от общия капацитет на резервоарите.

По вид на разположение в областта бензиностанции са:

Попълване Road близо до магистрали. Те трябва да предоставят зареждане с гориво на превозни средства с компресиран въздух и вода. Електроцентралата зависи от интензивността на превозни средства на пътя и може да достигне 1000 - 1500 пломби на ден.

бензиностанция City се намира в централната част (жилищен комплекс) и са предназначени за зареждане на всички видове автомобили и мотоциклети. Силови градски станции - 250 - 1000 пълнежи на ден, както и станция "Тип тротоар" на - 150 - 250 пломби на ден в зоните за центъра за лични автомобили.

Селските бензиностанции предлагат за зареждане с гориво превозни средства селскостопански предприятия и организации от областните центрове на всички видове горива и смазочни материали.

Попълване река доливане на вода се извършва на малки плавателни съдове - лодки, моторни лодки и др ..

Стационарни Попълване изгради стандартен дизайн с налични в търговската мрежа Преработващи системи за приемането, съхранението и зареждане с гориво, договорени с държавна противопожарната служба МОН България. Разрешено без сериен система за обработка на документацията на което е в съответствие с териториалните звена на пожарната служба.Стационарни бензиностанции са постоянни структури, включително сгради, зареждане с гориво колони, резервоари, промишлени тръбопроводи, системи за пречистване на отпадъчни води, както и различни софтуерния процес. Газ станции конструкция е илюстрирана на Фигура 4.1.

Ставен група включва пълнене острови, информация, кула светлини, пред които е изправена набор колонада и сгъваема част, светлината в оригиналната фриз raskolerovke "Клиент", том светещ знак "Клиент", осветителни тела, навес преход между сградата и монтиран група.

Какво е парламентарна асамблея АКТБ

Фиг. 4.1. Състав пълнене структури: а) I - панти група; 2 - производство блок на сградата; 3 - обслужване градивен елемент; б) 1 - шарнирно група; 2 - в пълна оперативна готовност на модула за изграждане

Газови острови, изработени от полиран или полирана неръждаема стомана и се използват като бази дозатор, поддържа колони стела и центрове за услуги, за да ги предпази от повреди по пътната мрежа.

сграда Бензиностанция се състои от един модул на сглобяеми строителни елементи за производство и обслужващи звена. Производствената база включва главния вход, операторът на работната зона, разпределително табло, килер, офис изхода, ключар стаята, администратор, баня услуга, баня за гости и зала за сигурност. единица услуга за поддръжка.

Попълване сграда е оборудвана с климатични системи, въздушната завеса централния вестибюл, видеонаблюдение, отопление, осветление и вентилация, измерване и поток, канализация, охрана - пожароизвестяване, спикер и защита на блока дозатор и др.

Стационарни бензиностанция може да предостави за зареждане с гориво на 1500 превозни средства на ден. От своя капацитет се изчислява при 200, 250, 500, 750 и 1000 Пълнители превозни средства на ден, броят на пълнене на чашите пиковите часове - 57, 100, 135, 170 превозни средства на час, с мощност (виж Таблица 4.1.). Най-често срещаните видове са бензиностанциите в 500 - 750 пломби на ден.

Таблица 4.1 Нормативни параметри на проектите типичен бензиностанция

Електроцентрали автомобили / ч

Брой на резервоарите за 25 m 3 бр.

Технологична операция процес стационарна бензиностанция включва набор от операции за получаване, съхраняване и наливане на масло. За да се подобри ефективността на бензиностанциите на процеса може да бъде снабден с автоматизирани системи за определяне на размера на резервоари за контрол на течове на гориво, намаляване на загубите на горивата и да се запази качеството му.

Броят на съхраняваните горива в бензиностанциите се определя въз основа на средната стойност на едно превозно средство за зареждане (50 л) и номер TRK - базирана услуга 15 коли на час.

Разпределение на станцията може да има различни решения в зависимост от капацитета и броя на доставени горива и услугите, предоставяни на клиентите. Едно такова решение е показано на Фигура 4.2.

Какво е парламентарна асамблея АКТБ

Фиг. 4.2. Планирайте бензиностанция: I - сайт за камион цистерна; 2 - резервоари за гориво; 3 - Паркинг; 4 - контейнери за смет; 5 - стела; б - резервоари - за съхранение на съоръжения за отпадни води