Веранда от бетон с ръцете си походова технология, фото и видео схема инструкция

Бетон веранда е един от най-трайни. Благодарение на бетона тя е в състояние да издържат на големи натоварвания и устойчиви на износване. Направете възможно независимо, най-важното - да извършват прецизни изчисления и изготвяне на проекта правилно. Рисунки ще ви помогнат по-бързо и грешка да се изгради кофраж. Изсипете стъпките сами по себе си, е още по-добре на етапа на строителство на частна къща, като също така се нуждаят от фондация за него. Ако тя е прикрепена към сграда, ще трябва да база строителството и връзката му укрепване на основите на къщата.Как да си направим веранда дясно

Провеждане на изчисления и направи рисунка, трябва да вземе предвид следните фактори:

 • Височината на верандата - разстоянието от земята и до най-долния ред на прага на входната врата.
 • Ширината е избран в зависимост от броя на хората в къщата, както и дали чрез нея носят тежките и големи предмети (мебели). За един човек е достатъчно ширина 80 см, за едновременното преминаване на две, ще трябва най-малко 100 см.
 • За комфортна изкачване и слизане се препоръчва да се изгради несдвоено редица стъпки. Ширина - 25 см, височина е избран между 12 и 20 см, в зависимост от общия брой и височината на стъпалата. Ширината на стъпалата се подбира така, че кракът се поставя свободно. След това, на верандата ще бъде в безопасност. Също така да се вземе предвид, който планира да отиде на него. Ако възрастните хора и децата, височината на крачка е направена по-малка, така че по стълбите са по-удобни.
 • За входната врата не се удари в повърхността на разширяването, е необходимо да попълните на 5 см под прага.
 • Ако на верандата е високо, то е необходимо да се предвиди място за монтаж на парапети и други защити.
 • Ъгълът на наклона на поход - 27-45 °.

Предварително изработен план със схемата ще спестите време и правилно попълване на верандата на частен дом, тъй като всички ще бъдат боядисани стъпки.

стъпка по стъпка технология инсталация

Изграждане на верандата се състои от следните етапи:

 • изготвяне на схемата на чертежа;
 • подготовка на почвата и място;
 • оформление;
 • кофраж монтаж;
 • бетониране.

1. Получаване на сайта.

Независимо от избраната схема и изграждането на технология, първо трябва да се подготви внимателно сайта. Старият верандата е напълно демонтирани и премахнати с боклук. Ако това е тухлена, на тухли може да се остави в близост, тъй като той е подходящ като пълнеж. Ако това място растяха храсти или дървета, всичко е напълно премахната, и корените. Ако това не е възможно, се препоръчва да се отнасяме към тях с химикали. Покарал растения може да увреди дори бетон.

Преди пускането на верандата, изработени от бетон, е необходимо да се изчисли необходимото количество бетон решение. Тя изисква вода, пясък, чакъл и цимент. Компонентите се смесват в следното съотношение - 1: 2.2: 3.7 (цимент, пясък, чакъл). Марка Цимент - M500. Тогава якостта на бетона ще бъде 300 кг / см2. Също съставен арматурно желязо, проводници за връзки, непромокаем материал, дъски, фурнир (ламарина), винтове, лопата миксер, ниво сграда, мистрия и натрошени тухли.

Как да си направим веранда дясно

2. Как да се изгради основа.

Тя е стабилна и устойчива основа за преддверието на бетон, варов разтвор. За тази изкопана дълбочина яма на 30-70 см. Дълбочина зависи от степента на почвата замразяване и вдигане. Фондация за изграждане на 20-30 см под нивото на замръзване. Колкото по-дълбоко в земята замръзва през зимата, толкова по-дълбока яма. Ширина изкопал няколко сантиметра по-широки от предната веранда.

На дъното на шахтата е необходимо субстрат за тя е пълна с пясък и чакъл. Първо, слой от излята пясък с около 10 см и уплътнени. След това се излива дебелина 5 см чакъл. Благодарение на тази възглавница, бетонния фундамент от стъпките ще бъдат защитени от подпочвените води, а това ще направи по-силна основа. Всички засипка трябва да бъде по-широк от най-малко 10 см, от основите на бъдещата сграда.3. Инструкции за сглобяване на кофража.

Кофраж направен така, че да могат да издържат на натиска на разтвора на тежестта на бетона. Рамката трябва напълно да следват формата на бъдещите стъпки. За да се съберат на кофража се използва дъска, шперплат, метални листове и тухла. Табла трябва да са силни и не повече от сушени, в противен случай под тежестта на бетона не се пръсне, ширина - 200 мм, дебелина - 20 mm.

Монтира се страни, и да зададете резервна съвет за всеки етап. Фугите трябва да бъде не слотове за предотвратяване на вода от бетонната смес няма да избяга. Освен това, двете страни могат да бъдат засилени чрез арматура от тях стърчат в земята. Вътре в кофража подредени арматурно желязо, със стъпка от 20 см. Извън рамката около 10 см скочиха на почвата и уплътнени. След това, се преминава към бетониране.

Как да си направим веранда дясно

4. изливане на технологиите.

За да се увеличи силата на структурата са не само подсилващите решетки но и счупените камъни и тухли. В допълнение, те помагат да се намали консумацията на бетон. ги поставя под фитинги. За месене най-добре е да използвате миксер, за да се голямо количество от сместа, и тя ще бъде по-високо качество. След като решението е готов, изсипете го веднага, тъй като тя бързо схванали.

Изсипете конкретни започва с най-долното стъпало. Всеки етап се обработва с вибрационен. Тя ще ви помогне да премахнете въздуха и се разпространява в района на бетон кофраж. След това си овен и плавно регулиране. Гладкост проверява нивото на сградата. След като бетонът е леко настръхна, да започнем да попълваме във втория етап, и така нататък до по-висока. Кофражът могат да бъдат отстранени след около седмица.

Как да си направим веранда дясно

Напълнете полукръгла веранда

Изграждане на кръгла или полукръгла веранда на бетон с ръцете си малко по-сложни от квадратна или правоъгълна. Основната трудност е подреждането на кофраж за бетониране. Първо трябва да се извършват изчисления и да направи рисунки. Ширината на зоната за полукръгъл верандата трябва да е поне 50 см по-широк от входната врата. След 2-ма души могат да преминат, без да се натъкват.

В средата на точката, от която се извършват всички измервания, се счита, средната врата. Това беше от нея компас рисунка изобразени линия подреждане на стъпки. Височината на стъпалата към верандата. - 16-18 см над не се препоръчва, тъй като една стълба, за да се изкачат до неудобно и опасно. Ширината на протектора трябва да бъде от 26 до 30 cm, а след това те ще се чувстват удобно да се изправи. Това, че този номер се добавя всеки път чертежа, когато следвате стъпките, очертани. Ъгълът на наклона на стъпалата е по-добре да се направи по-малко от 40 °.

За да направите полукръгла веранда нужда кофраж, армировка и бетон, варов разтвор. За месене на сместа в бетонобъркачка по-добре. За да се изгради полукръгла кофраж, изисква гъвкав и устойчив материал. Подходящи шперплат или поцинкована ламарина. За да се даде на шперплат огъване, е напоена с вода и се наведе до желания ъгъл. След това се оставя да изсъхне. Но тъй като този процес отнема много време, често се използва ламарина - това е гъвкав и издръжлив.

Как да си направим веранда дясно

Полукръгли веранда е голям и тежък, така че трябва надеждна основа. Вкопана яма в долната част на който е изпълнен с пясък и чакъл. След това годни фитинги. В основата на верандата е да бъдат свързани с основите на къщата. Ето защо, в рамките на стените на пробити дупки и те са поставени пръти от армировка от рамката на верандата. След това бетонирането. Няколко дни по-късно, когато бетона е достатъчно суха, тя е затворена и се прехвърля в етапите на хидроизолация строителни.

Крива кофраж е монтиран към всеки етап. За силата на снимачната площадка архивиране. Основното нещо - че цялата структура е издържал тежестта на конкретно решение. Осветителните кофражни годни и се излива бетон. За по-високо вибрационно плътност тя се обработва, а след това всички правило е равен и се оставя да се втвърди.

Завършва веранда и препоръки

След бетона е напълно придоби сила, започва да се завърши. На първо място, на повърхността се полира, за да се премахнат всички неравности и издатини.

Най-подходящ материал за довършителни верандата създадена от бетон, клинкер плочки се счита за грубо и против хлъзгане повърхност. Той издържа на тежки натоварвания и и температурни крайности. Не се страхува от студ и топлина. Когато повърхността е мокра, можете спокойно да се ходи по него, без страх от подхлъзване. Положи лепило плочки, за да се разтваря само в инструкциите на производителя.

Как да си направим веранда дясно

Също подходящи бетон или каменни плочи. Тя е с ниска цена, но тя започва да се разпада с времето. Довършителни материали от дърво най-често се използва за завършване на верандата на дървени къщи.

Правилно да се изгради най-бетон верандата на частен дом, а не непременно да притежават строителни умения. Просто следвайте предварително определени планове и монтажни инструкции.

След изливане на бетона в продължение на 3 или 4 седмици, трябва да се пръска (с вода) води до по-добър опит сила. Ако тя е прекалено суха бързо, частта от цимент няма да има време да реагира с вода, поради което ще се намали якостните характеристики на събранието. Освен това, в резултат на прекалено бързото изпаряване на водата е неравномерно конкретни комплекти. В резултат на това на повърхността си пукнатини. Всяко ново ниво се препоръчва да се запълни само след определяне на предходните един - около 4-5 дни.