Венците след вадене на зъб, които правят

вадене на зъб е често срещано явление, при деца и възрастни. Съвременната медицина позволява да се проведе процедурата, безболезнено и бързо, без каквито и да било последици за пациента. Но не забравяйте, че тази операция идва като мини-операция, като стоматолог-хирург извършва резекция на венците, а понякога се отразява на костите и дори шевове.Болка в венците след екстракция с трудно зъб

Ако отстраняването беше лесно, след операция пациентът се чувства само малка заядлив болка, която бързо преминава. Ако хигиената на устата, не дъвчете възпалена лицето и се справят добре, антисептици и след това лечението идва естествено и бързо.

Пациентът Често се казва, че венците след зъбни болки, болки. Но какво, ако болката на венците не излиза повече от седмица и е придружен от нагнояване и дори хипертермия? В този случай, можем да говорим за на инфекция, патологичния процес и усложненията, които трябва да бъдат лекувани веднага.

Както вече са установили, интензивността и продължителността на болка, зачервяване, подуване на областта, в зависимост от сложността на процедурите.

В действителност, на всеки орган, тъкан дисекция реагира на болка - това е нормално неврологично отговор. независимо дали става дума отрязани ръце, глезените, или дъвки. По-действие се прави по време на ампутацията на зъба, по-голям шанс за продължителен и изразена болка.

Какво трябва да направя, за да се отстрани зъб боли

екстракция на мъдреци

Нека да видим, когато стоматологът използва сложна операция за отстраняване на зъб:

 • зъбни корени имат украсен неестествена форма;
 • корона е бил повреден в основата, която не позволява на лекаря да хване обичайните инструменти и средства;
 • чуплив и тънка костна зъб тъкан, която се разпада в фрагменти при най-малкото прилагането на зъболекарски инструменти;
 • Засегнати зъб и отстраняване на трети кътници.

В тези случаи, стоматолог-хирург извършва сложни манипулации. За да започне с изрязване на тъканта се извършва на зъб и максимално отделяне от кост зъб. На следващо място, зъба внимателно рязана бургия до желания обем и форма, която се проведе ампутацията.

След зъба извади и съдържа на получения парчета отвор е внимателно обработена антисептично и дезинфектант прилага компрес.

Както можете да видите, след като комплекс болка хирургия са в норма, а не изключение. Също така, нормалната реакция на тялото може да се предположи, дискомфорт при преглъщане, болка в устата на отваряне и дъвченето. При премахването на третия кътник се счита за обща реакция и подуване на бузите, което води до по-малка лицева асиметрия.

Ние сме установили защо венците след вадене на зъб, но колко дълго болката може да се разглежда като норма?

Първите неприятни усещания се появяват след прекратяването на местна упойка. След един ден на пациента се гледа наоколо отока на тъканите на зъба: леко подуване и зачервяване. Болка напълно премине до края на седмицата с едновременно намаляване на подуване, което показва възстановяване. Ако дискомфорт е само расте, и подуване разпространява от венците към бузата и челюстта като цяло, може да се говори на възпалителни процеси.

Какво да правим в този случай?

На първо място трябва да разберат, че те не трябва смирено издържи остра болка, така че отделете силни обезболяващи (Nurofen, Ketanov), след консултация с лекар.Можете също така трябва да започне да се направи банята и компреси с хлорхексидин, леко розов разтвор на манган със сода и солен разтвор.

Ако в къщата има лекарства за алергия като suprastin Tagevila или можете да вземете таблетка вечер 1 или да направите мускулна инжекция в разрешената доза. Тези средства са противохипереми ефект, да продължи действието на анестетици, оставя се да заспя, въпреки остра болка.

Зъб болка след отстраняване: развитието на алвеолит

Защо зъбобол след отстраняване и след манипулацията е стерилно възпаление може да се случи в устата?

Какво трябва да направя, за да се отстрани зъб боли

Гингивит ямки

Обикновено, след ампутацията на отвора за зъб припокрива кръвен съсирек, който е нормална част от процеса на оздравяване. Понякога съсирека mozhetbyt жълтеникава дължи на освобождаването на фибрин. Но ако пациентът забелязал района на абсцес и разпределянето на течност, е необходимо да се говори за възпаление на венците дупка под името "алвеолит".

Постепенно защитно накиснете и съсирек разхлаби поради пиорея изглежда остър и неприятен дъх, болка и подуване в областта да стане по-силен. Външно, дупка прилича на рана, изпълнен с мъртви клетки, остатъци храна и течности от примесите на гной.

Гноясване и подуване на областта е доказателство за лекаря или пациент безотговорността грешка.

Един пациент, например, може да бъде твърде силен за провеждане на хигиена на устната кухина след екстракцията, което води до разрушаване на защитната съсирек. Или да не се извършва основни хигиенни нужди, което води до мултиплициране на микроби в хранителните остатъци.

Понякога заболяването и допринася за слаб имунитет наскоро болести, пренасяни, както и присъствието в устната кухина кариозни дупките, кървене и венците.

лекар на вино е настроен при кладенеца е корен елемент, фрагмент на зъб тъкан. Също така, неопитен млад лекар може да се запази в отдалечените зона киста, съдържащи патогени, които причиняват увреждане и некроза на тъканта абсцес.

изключени зъболекар вино. ако ампутацията се извършва на фона на други възпалителни процеси или слаба имунна система, особено ако той се грижи за необходимите антисептични и дезинфекционни процедури: поставени в дупка противовъзпалително лекарство или компрес, написа антибиотици и изплакване процедури.

Колко ще боли, ако извади зъб и развива алвеолит?

Какво трябва да направя, за да се отстрани зъб боли

Ако венците след премахване на сърбежа трябва да потърсите спешна медицинска помощ

Болезнената синдром не е да се проведе като абсцес, подуване на областта, така че трябва незабавно да се свържете с лекар! Антибиотици, гаргара, компреси и лосиони у нас се провалят, и могат да влошат процеса и да доведе до некроза на костите.

При получаване зъболекар почиства добре на гной и некротични тъкани. След това ще се разчита активна дезинфекция и противовъзпалителни медикаменти. Всички манипулации се извършват под местна упойка. След закриване на професионалиста на раната грижи може да предпише подходящата антибиотика.

Изцеление след алвеолит може да бъде доста дълъг - 2-3 седмици.

Болката се дължи на синини

Какво да правите, ако зъб извади, подути венци, се наблюдават болки в следните симптоми:

 • подуване на венците е подобрена, челюстта и бузите в ампутиран зъба;
 • Оказва се, хипертермия, треска, обща умора и слабост;
 • болка получава стрелба, рязане на знаци (докосне венците изключително болезнено);

Какво трябва да направя, за да се отстрани зъб боли

Стрелба и режещи болки признаци на хематом

 • тежък дискомфорт при отваряне на устата, прозяване, дъвчене и т.н.
 • Всички по-горе показва, че появата на синини и гнойни процеси в него. Не се опитвайте да намерите синята си кърпа, тя може да се появи само в рамките на няколко дни.

  Защо хематом може да се появи?

  1. Поради игла анестезия спринцовка е в съда или капиляра. Като правило, за предотвратяване на хематом зъболекар изисква пациентът да масажира памук алкохол тампон мястото на отвора.
  2. Наличието на хипертония. Всеки е запознат с факта, че високото кръвно налягане увеличава шанса на синини.
  3. Захарен диабет. При това заболяване, капилярите са се увеличили крехкост, така синини когато анестезия е нормален процес.

  Когато неправилно и ненавременно лечение на хематом може да се развие в флегмон или абсцес с гнойни възпаления, да се коригира, които могат да бъдат необходими за извършване на външни разрези.

  Направете една среща с Вашия лекар, който ще намали венеца, извършване на гнойни маса отлив, старателно изплакнете добре, антисептично и изцеление решение, сложи специален дренаж. Той също така определи медицински вани, предпише подходящите антибиотици и внасянето на искане за преразглеждане на една седмица по-късно.