Уважавайте родителите в напреднала възраст

Фактът, че родителите трябва да бъдат спазвани, всеки знае от детството. И уважение и любов, и се страхуват да загубят, но да го покаже в детството - с цялата сила и искреността на детските сърца. Израствайки, след като получих неговото семейство, придобиване на нова привързаност много хора не участват по време на родителите да покажат своята любов и признателност.Емоционални нужди на възрастните си родители

Какво е уважение към родителите

Важно е да се разбере, че родителите, колкото повече остарявате, толкова по-голяма нужда да изразят любовта на своите деца и внуци. Това не е постоянна помощ в домакинството, а не целувки и прегръдки, това е просто доказателство за значението им в живота на децата си.

Нищо чудно, те казват, че най-добрият израз на уважение към родителите, за да бъде най-простото действие - да ги помолите за съвет. Обсъждане на някои от неговите неща, благодаря ти за тези препоръки, за да говорят за своите победи и грешки - това е важно за тях, но също така и за възрастни с деца е не само полезно, но и приятно - като връщане назад към детството си, за да се отстрани част от неговата емоционална стреса, който, Тя е толкова богата на живота на възрастните.

Ако живеете далеч от родителите си, трябва да сме още по-внимателни, имайте предвид, че те се нуждаят, за да общуват с вас. Често се обадя, пишете добре, сега за тази възможност много повече. Да не забравяме колко ценно за родителите всяка новина от вас, всеки новини за живота си.

Необходимо е да бъдат внимателни и на техните нужди и бизнес. питам за състоянието на здравеопазването, за да предложи помощ, за да се покаже загриженост, която често се скрие. Някои казват: "Аз се скрие от майка ми ми грижа, в противен случай тя ще бъде разстроен", и не мисля, че дори и по-разтревожени деца майка безразличие към проблемите си, тяхното желание, реални или въображаеми, да се оттеглят от своите проблеми.

В края на краищата, в действителност, родителите се нуждаят от толкова малко! Внимание, участие, любов, и най-важното - правото да бъдат децата му. Дайте на родителите да разберат колко са необходими - това не е толкова трудно и е необходимо не само да ги, но и себе си, просто за да не съжалявате по-късно, че не е имал време да изразят любовта си.

материална помощ

Какво е уважение към родителите

Не всички хора могат да се похвалят с добри доходи, особено когато те вече не са в състояние да се печелят. Пенсиите са ниски и предлагането може да се увеличи - лекарства, продукти за грижа, специални диети. Децата трябва да помогне на родителите си финансово, и това е съвсем нормално. Но тук се възприема не винаги е лесно.

На първо място - от родителите. Като една жена каза: "Трябва да се вземат пари от сина си, но те ми дадоха турникет ръка." Родителите смятат, че това е, което трябва да помогне на децата до последните дни на живота! Мнозина са съгласни, а гладувам, отколкото да се обърнат към деца за финансова помощ. В такива случаи, децата трябва да са изключително чувствителни в подпомагането на родителите.

Изберете начин да помогне на всеки да може индивидуално въз основа на техните нужди, характера и навиците на родителите, както и това, което предлага. Не само да се даде определена сума, и да купи и донесе необходимата храна, лекарства и така нататък. D. Ако видите, че родителят е неудобно, буркани, можете просто да им обясним, че по този начин вие, както можете да, показват грижа и любов към тях ,Жертва на техните интереси в името на родителите

Понякога възрастните, а може би дори и най-малките деца трябва да се правят жертви в името на родителите. Идва време, когато остарях майка или баща остане сам, което се отрази психически, така и физически.

Какво е уважение към родителите

Тогава друг избор, освен да се премести в заедно и живеят заедно "Проверка" нашия скъп стар. Тя може да бъде трудно, особено финансово, и възраст не се подобри характера на човека. Има заболявания, които могат да отровят живота на цялото семейство. Но ако няма възможност да се организира един старец в институция, в която ще бъде предоставена пълна грижа за него, трябва да се жертват, а може би много хора. За да направите това, че е по-лесно да се мисли за това, което сте пожертвани в името на родителите.

Някои от тях, с цел да се облекчи съвестта си, започнете да си спомня старите вражди. "Защо трябва да обичаме родителите си и да им помогне, те също не са идеални и това не се случи, и това - без реклами." Тук не се спори, те обичам тях не трябва да се Лоулес сърце, а ако не е в състояние да забрави детската негодувание, той - не ми харесва. Но тук трябва да помогне на родителите си.

Нека не от любов, а просто от симпатия - сега те са слабата страна, и ги остави в момента е просто немислимо. Дори ако просто в името на бъдещето, като се вземе предвид факта, че гледате децата си, които са изграждането на модел на поведение от себе си, когато се превърне в слабост.

Duty и любов

Това е най-трудната част от отношенията между родители и деца - вече не много малки деца са принудени да се грижи за много стари и може би тежко болни родители. Това натоварване може да издържи няколко. По силата на това само за тези, които са съпричастни на тяхно задължение на родителите и на голямата любов, която ги свързва.

Тя е в това, тежко и за двете страни на периода може да се види на тъжна и трогателна картина - пълен кръг. Отношенията отново едни и същи, както и това, което беше в младостта си един на друг и ранна детска възраст. Няма значение, който в момента е повече от една майка, която - дете. Важното е, че те са отново свързва абсолютната любов между двама от местните хора, любов, която не зависи от нищо, просто вече е вечно жилище.

Едва сега, когато вече е на 30 години, започнах да осъзнавам колко грубо и щастие, че принадлежа към родителите си, които винаги съм желаят добро. Колко сълзи и страдание, че хвърлих ги в младостта си. Сега разбрах, че повече роднини нямам никой друг. Започнах да осъзнавам, че в допълнение към тях, никой на този свят не е необходимо. Те имат нужда от нашата подкрепа, за да старост, дори достатъчно време през деня да се обади, и те вече не се чувствам самотна и необходимо. Любовта на родителите в живота.

За съжаление сегашната младите практически не зачита техните родители, а понякога дори и изпратен в ада, и това е тъжно, тъй като за мен. В крайна сметка, родители - е най-близък и скъп за нашите хора, които са повдигнати, отглежда и научих много, така че ние да им даде ковчега на живота трябва да сме благодарни жалко, че сега е много малко хора разбират, но слава Богу, все още има и такива, които зачитат тяхната родителите на всяка възраст.

Съпругът ми и аз се опитвам да покажа на децата от пример какво означава да се спазват за родителите. Винаги сме ги и двете помогне материално и дела. Родителите ми все още са в добра физическа форма, но помагат на страната да ги излишно никога. И родителите на съпруга ми вече се нуждаят от постоянна подкрепа и ние даваме нейните възможности. Единственият начин децата На ще разберат, че такива грижи и внимание.

Съгласен съм, децата трябва да бъдат обучени от техния пример. Имаме две момичета, а ние да ги научи да се грижи за баба си. Отиваме да посетите и да подпомогне подготовката на храна, почистване на къщата. Те питат много въпроси за това в напреднала възраст, чакащи за всички хора. И аз мисля, ако видят как ние се грижим за родителите си, няма да се страхуват от старост и инвалидност.

След като родителите са жертвали много, за да ни даде живот, ние растат, учат и да се даде старт в живота. Те устоя нашите настроения, избърса сълзите си, и просто да бъдеш обичан, без значение какво. И ние, децата си, като го взе за даденост. Но идва момент, в който ние трябва да отдадем почит на любовта на родителите си, някъде търпи настроенията си, някъде конзола. Старите хора са лишени от проста комуникация с децата, и сега е, че е много необходимо.