Уролитиаза причини, симптоми, диагностика, лечение и профилактика, medoboz, последно

Отделителната система заболяване, хроничен характер, в която са оформени бъбреците и камъни на пикочните пътища.

Prichinymochekamennoy заболяване

външни фактори влиянието включват: липса на слънчева светлина, недостиг на витамин D, дехидратация, upotrebleniechrezmerno остри и кисели храни, заседнал начин на живот, работа в рискови производства, тежък физически труд, използването на твърда вода за пиене.Заболяванията, които могат да предизвикат развитието на уролитиаза: гастрит. стомашна язва и дуоденална язва, хиперпаратироидизъм, аденом на простатата, nephroptosis, пиелонефрит, хидронефроза, вродени условия, всички видове увреждания.

Simptomymochekamennoy заболяване

Бъбречна колика е ключов симптом на камъни в бъбреците при пациенти с остра болка се появява в поясната област, в областта на пубиса, скротума и перинеума. Гадене. повръщане, подуване на корема, чревна пареза, запек. често и болезнено уриниране, слабост, главоболие, понижаване на телесната температура, хематурия. Може би спонтанно преминаване камък.Diagnostikamochekamennoy заболяване

Анализът на медицинска история и медицинската история на живота на пациента, се извършва медицински преглед, тест на кръвта и тест на урината е задължително. От инструментални методи: цистоскопия, ултразвук на бъбреците и пикочния мехур, изследване коремна радиография, отделителната урография, динамична сцинтиграфия, компютърна томография. Трябва да се консултира с уролог.

Lecheniemochekamennoy заболяване

За да се приложи лечение консервативен и оперативни методи. В хода на консервативна терапия пациентът се нуждае от специална диета, спазване на водния баланс, физиотерапия, физически упражнения терапия. Предписани лекарства, които намаляват нивото на пикочната киселина в кръвта, антибиотици, лекарства варира между урината (киселинност), витамини В1, В6, диуретици. В бъбречна са противопоказани колики антибиотици.

Хирургично лечение включва отстраняването на камъни, чрез коремна операция, или лапароскопска операции литотрипсия.

Profilaktikamochekamennoy заболяване

Здравословен начин на живот, правилното, хранене, физическа активност, увеличава консумацията на вода. Ранното лечение на възпалителни заболявания на пикочния мехур.

Присъединете се към групата "MedOboz Browser" на Facebook. Останете на вълната!