Това, което отличава местна упойка от общия брой, каква е разликата

Анестезия е незаменим в много видове хирургия. В един случай тя елиминира чувствителността само в частта на тялото в друга - води напълно човешко съзнание. Ние считаме, че сега в детайли и двата метода и да разберете разликата между местна упойка от общия брой.дефиниция

Да го кажем по научен начин, терминът "анестезия" се използва само в един смисъл - когато става дума за обща анестезия с временно изключване на съзнанието. И когато става дума за потискане на болката е само за някои части на тялото, като същевременно поддържат ума, понятието "локална анестезия". Обикновено, обаче, далеч от медицината човек на улицата ще бъде простено за свикване анестезия и двата ефекта.

Какво означава това, местно

Разликата между общата и локална анестезия

И сега да навлезем в детайлите и има предвид разликата между общата стойност на локална анестезия по-подробно.

характер на въздействието

Както бе споменато по-горе, обща анестезия, инхибиране на нервната система, което води до загуба на съзнание. Лекарство-индуцирана сън, в който пациентът попада не само става бягство от болка, но също потиска или намалява значително отговор нежелан тялото на операцията. В допълнение, тя се постига чрез използване на пълната релаксация на мускулите, което е важно за нормална работа на хирурзите.Локална анестезия позволява на човек да продължава да възприема информацията за околната среда, и то само в ограничена зона от тялото чрез използване на анестетици блокиран чувствителността на нервните окончания, което дава възможност за извършване на желаната операция. Един пример може да бъде въвеждането на аналгетични лекарства за лечение на зъби.

Необходимостта

Локална анестезия се използва за малки операции. Например, ако има задача да се отърве от доброкачествен тумор, хирургът изрежете желаната област упойка и след това изпълнява необходимите стъпки, за да се отстранят образование.

Необходимо е използването на обща анестезия за основните операции по време на трудни раждания, които се провеждат в други случаи. В допълнение, тази мярка се превръща в сила при други видове анестезия са противопоказани или за тяхното прилагане не са подходящи условия.

странични ефекти

Да поговорим за разликата между местна упойка и като цяло, струва си да се да се подчертае и въпрос относно тежестта на всеки вид анестезия. Важно предимство на местния "замразяването" е липсата на сериозни последици. Дозата на лекарството, като правило, не е ясно, негативно влияние върху цялото тяло. След известно време, чувствителността на оперативното поле се възстановява, пациентът не са изправени пред риска от усложнения. Във връзка с това, изборът трябва да е винаги да се даде предимство на местна упойка.

В същото време, обща анестезия е в състояние да предизвика объркване, частична амнезия, мускулни болки и други странични ефекти. Понякога усложнения могат да приемат формата на самостоятелно свързани заболявания, например, възпаление на белите дробове. Независимо от това, в задоволително здравословно състояние на пациента упойка минава доста успешно. Такива реакции на тялото, като гадене, треперене на тялото, виене на свят, са доста нормални.

таблицата за сравнение