Торене съвети стайни!

Стайни растения са ограничени за получаване на хранителни вещества, нашите действия.

От ние ги полива, какво да засадят и когато трансплантацията зависи от техния растеж и развитие.Често торене стайни растения се превръща във въпрос на живот и смърт.

За преодоляване на живот, трябва да знаете как правилно да се хранят стайни растения и да прилагат тези знания в практиката.

Ние ще ви помогне да разберете тънкостите на правилното хранене и кажа тайните на опитни градинари.

Как да разберем, че растенията се нуждаят от торене?

 • растението расте бавно, листата на бледо зелено и малък - липсата на азот. Торене растения амониеви, калиеви или калциев нитрат, урея или амониев сулфат.
 • ръбове на листата пожълтяват и след това падат - липса на фосфор. Помощ фосфатни скали, прости или троен суперфосфат.
 • пожълтяване и листопада е придружен от излагане на гъбични заболявания - липса на калий. Изисква сулфат или калиев хлорид, калиева сол (40%).
 • Честите гъбични заболявания често показват липса на магнезий.
 • слаб растеж на леторастите и корени с чести умират нови листа - липса на калций. Необходимо е да се оплодят със сяра или калциев нитрат.
 • със слабо забавяне на растежа или цъфтежа листа бланширане - магнезиев липса.
 • светложълт цвят на листата - липса на желязо. Торене сулфат или железен хлорид.

Колко често да оплоди
Отслабена Calathea нов бледи листа

Когато растенията се хранят НЕ?

ВАЖНО! Само здрави растения по време на активната фаза на развитие ще бъдат най-ефективно усвояване на торове.

Правила за торене стайни растения: общи насоки

 1. Необходимостта от различни минерали в зависимост от фазата на развитие на растенията. В началото на растежа на растението в нужда от големи количества азот, преди цъфтежа и по време на фосфор и калий.
 2. Младите саксийни растения (до 2 години) и отслабен или заболели тора подава в по-малка концентрация от здрави възрастни и растения.
 3. Бързорастящи видове на стайни растения се нуждаят от повече минерали и расте бавно в по-малка степен.
 4. Саксийни цветя, за да се хранят домашни любимци е необходимо по-често и kadochnye - по-малко.
 5. Цъфтящите стайни растения препоръчват да се хранят най-малко два пъти: 1. по време на полагането на цветни пъпки. 2. време на развитието на пъпки (пъпкуване).
 6. Разреждане тор е добре да се използва стъклен контейнер и разбъркване инструменти и пластмаса по-добре в топла вода (2-3 градуса над стайна температура).
 7. Преди торене на растенията се поливат и само 2-3 часа, за да се направи тор и се полива отново. Обличане в суха почва микс може да доведе до изгаряне на кореновата система.


 • Животът хакване: За да се изчисли приблизителното тегло на тора без тежести знаем, че в една чаена лъжичка се поставя приблизително - 3 в, в трапезарията - 10гр и кибритена кутия 25 грама сух тор.

Листно торене стайни растения: как да?

Листно подхранване - пръскане го надземни части на растенията (издънки и листа), тя се използва за допълване на корен и не е в състояние да го замени.

същото тор, но най-често при по-ниски концентрации са подходящи за листно приложение, за да се предотврати изгаряне.

Колко често да оплоди

Предимството на спрея е бързо усвояване на хранителни вещества от растението. Листни стайни растения хранене препоръчват приема не повече от веднъж в 5-7 дни, но много зависи от вида на тора.

 • Спрей препоръчаните стайни растения оставя отвътре и отвън. Максимална ефективност се постига чрез пръскане редовните. Един листно торене не се насити на растението напълно.

По време и след пръскане на растението не трябва да се излага на пряка слънчева светлина. Затова е по-добре да се прилага върху листата тор, през нощта или когато времето е облачно.

Колкото по-дълго хранителни вещества, ще бъдат по листата на растението, толкова повече те ще могат да се научат растение.

ВАЖНО! На следващата вечер, след като листно торене се препоръчва да се поръси растението с вода.

 • Сукуленти и тумбести видове стайни растения не обичат пръскане.
 • видове bromeliad семейство (Гузман, Tillandsia) да отговори по-добре да се пръска (абсорбира чудесно листни розетки) в сравнение с корен торенето

Основният принцип на всяко хранене на растенията:

Излишните хранителни вещества от стайни растения, често са по-опасни от липсата. Излишъкът от азот води до прекомерно нарастване на зелена маса и забавяне на цъфтежа.

Glut на всяка макро- или микроелементи причинява появата на кафяви или светли петна по листата и последващото им унищожаване.

 • Така, в допълнение към дозата, е важно да се отбележи, честотата и навременността на индивидуалните нужди на стайни растения в различни минерални вещества.

Пожелаваме ви и цветя растат и се развиват!