Температурата на дете

Температурата, която е в децата
Температурата на дете

Всички родители, разбира се, обичат децата си, и винаги се притесняват за децата си променят телесната температура.

Подобна загриженост е разбираема - в края на краищата, температурата на детето, особено на промените може да са симптоми, насочващи към всякакви нарушения на тялото на детето. За разлика от възрастните, детските тела все още не са напълно оформени, така че децата да имат някои функции, специфични за развиващия се организъм.Какво определя температурата при деца

Телесната температура е в зависимост от голям брой различни физиологични процеси, стабилността на нормалната телесна температура се поддържа терморегулацията система.

Всяко бебе се ражда с все още не формира нервната система, така че функцията на терморегулацията при новородените е далеч от съвършенство, те са много чувствителни към действието на различни външни фактори - най-вече да се промени температурата на къща, или на улицата.

Температурата, която е в децата
температурата при деца

До навършване на три месеца системата за контрол на температурата не е в състояние да поддържа стабилна температура на тялото на детето, тя се променя в зависимост от външните условия, поради тази причина, малки деца, често прегреят или преохладени. Трябва да се помни, че прегряват grudnichka много по-лесно, отколкото SuperCool - когато едно дете е студено, той започва да се тревожи, плачи, затопля по този начин.

Някъде през третия месец от живота терморегулацията система идва до нормалната си физиологично състояние.

Ниска телесна температура

Добре известно е, че ако трохи, повишена температура - тогава започна някакво заболяване. Но това се случва и обратната ситуация - ниска температура в детето. Подобно явление в медицината се нарича хипотермия. Понижаването на температурата е много по-рядко от увеличението (хипертермия), който не намалява значението на симптомите, които могат да показват наличието на заболявания, които изискват внимание.

Температурата, която е в децата
Ниска телесна температура

Хипотермия при деца: какво е това и какви са причините

Хипотермия нарича специални неизправност терморегулацията системи на тялото, което се проявява в намаляване на общата телесна температура.

Регулиране на температурата се извършва така, че нормалната температура на детето е около 36,6 ° С По време на системни заболявания повишава телесната температура, за да се премахнат в капан в тялото на инфекция.

Причини за спада на младите мъже температури могат да се променят. Хипотермията не е отклонение при деца недоносени, като механизъм за регулиране не са били одитирани и зрели недоносените бебета е много по-трудно да се адаптира към промените в температурата на заобикалящата го среда. Също така, намалява температурата често се диагностицира при новородени бебета, тя продължава в продължение на няколко часа и се счита за норма. В други случаи, хипотермия, обикновено показва наличието на някои аномалии във функционирането на организма.

Температурата, която е в децата
Хипотермия при деца

Понижаването на температурата на тялото при деца може да се дължи на следните причини: • Намален имунитет;
 • Лонг, произтичащи заболяване;
 • Периодите на обостряне на някои хронични заболявания;
 • Заболявания на щитовидната жлеза и надбъбречните жлези;
 • анемия;
 • Настинките;
 • Липсата на витамини, особено витамин С;
 • Последиците от интоксикация;
 • Различни онкологични заболявания.

Температурата, която е в децата
Понижаването на температурата на тялото при деца

Най-ниската температура на детето може да бъде предмет на тялото хипотермия дете, когато той:

 • Дълго време той е от стаята без топла шапка в студения сезон или недостатъчно топло облечени;
 • Дрехите са мокри или влажни;
 • Ако едно дете се намокри в дъжда или в басейн;
 • Оставянето на водата при плуване в топлите месеци на годината.

симптоми на хипотермия

Понижаването на температурата може да се придружава от следните симптоми:

 • апатия;
 • Лошо настроение;
 • Дете апатичен, отказва да игри, е трудно нещо да се интерес;
 • Главоболие;
 • Липса на апетит при деца.

В такива случаи е необходимо да се измери температурата на тялото.

лечение хипотермия

Ако температурата на бебето е на 37, можем да говорим за прегряване на тялото или на наличието на каквито и да било инфекциозни заболявания. Това показва, че температурата на тялото се опитва да преодолее себе си болестта, тя има за елиминиране на инфекцията.

Ако температурата на бебето се поддържа под 36 и за дълго време, трябва да се консултирате с лекар.

Когато температурата на детето 35, можем да говорим за твърде слаб имунитет дете. Необходимо е да се свържете с лекар, и да вземат мерки за увеличаване на телесната температура. Това би трябвало да повиши защитните сили на човешкото тяло малък - за организиране на подходяща диета с достатъчно витамини в диетата си, опитайте се да прекарвате повече време на открито. Ако всички тези мерки не доведат до резултат и нямат положителен ефект, трябва да се консултират с имунолог.

В случай, ниска телесна температура при дете се случва често и трае дълго време, родителите трябва да се консултират с лекар.

Ако такова състояние на организма - изолиран случай, можете да се опитате да го премахнете себе си.

Ако малкият човек замръзва често срещано явление, то е необходимо да се вземат мерки за активна и бързото затопляне на бебето. Тя трябва да завия или одеало, за налагане на бойлери, да пият горещи течности (чай, варено мляко, и така нататък). При наличие на симптоми на тревожност и страх за живота на бебето, е необходимо да се предприемат мерки за доставка на неговата болница, ако това не е възможно, детето трябва да бъдат поставени във вана с топла вода за около 30-40 минути, температурата трябва да бъде около 40 ° C.

Температурата, която е в децата
Триенето с мека кърпа с хипотермия

Ако хипотермия е причинено от дългосрочно присъствие на детето в по-влажни или мокри дрехи, спешна нужда да го премахнете и да предприемат действия, водещи до прекратяване на по-нататъшни загуби на топлина - да се промени дрехите на бебето в суха топли дрехи, увийте млад пациент в топло одеяло, за да се получи топла напитка.

Дори и при ниска температура, детето показва няколко пъти, и безопасно минава от само себе си, не позволявайте нещата вземат курс и пренебрегват тези случаи. Задължително е да посетите педиатър.

Хипотермията може да показва наличието на редица сериозни заболявания, както и по-рано идентифициран, когато това се случи, вероятността от бърза да се отърве от заболяването и минимизиране на последиците се увеличава значително.

Температурата, която е в децата
Помощ с giportermii

Като един от най-известните детски лекари д-р Комаровски, температурата на детето, особено намалени изисквания внимание и е предпоставка за извършване на цялостен преглед на състоянието на здравето на бебето.

Предотвратяване на хипотермия

Най-честата причина за ниска телесна температура при деца е отслабване на имунната система. Родителите имат право да използват естествени начини за подобряване устойчивостта на организма на детето. Най-ефективните са следните методи:

 • Повишена физическа бебе дейност;
 • втвърдяване;
 • Организация правилна и балансирана диета, богата на различни микроелементи и витамини.

трябва също така да се подчертае, Предотвратяване на хипотермия при новородени.

Първото нещо, което да изтрие често grudnichka тяло и главата, за да се избегне загубата на топлина чрез изпаряване на пот. Майка и бебе трябва да се скрие едно одеяло, което предотвратява загубата на топлина и допринася за затоплянето на бебето от тялото на майката. Необходимо е да се опитват да елиминират колкото е възможно загуба на телесни течности на детето, който прати новороденото в дрехи от естествени материи, като памук. Няма нужда да се плътно възпирам бебето, тъй като това може да доведе до лошо кръвообращение, и следователно да доведе до евентуално намаляване на телесната температура.