Температурата на дете без симптоми - описание на всички възможни причини

Температурата, която е в децата

Качи се на термометъра над белега на 37 градуса, много майки причинява леко паника. И ако температурата на бебето 38 и по-горе, при липсата на каквито и да било допълнителни функции, след това безпокойство и чувство за родители преминават през покрива.Понякога леко повишена температура е съвсем нормална реакция на тялото на детето на външни стимули, но не са толкова безобидни ситуация. Ето защо, родителите трябва да са наясно с възможните причини за асимптоматична повишаване на температурата и да могат да вземат правилни решения.

Основните причини за температура без допълнителни симптоми

Първите пет години от терморегулацията на детето не е достатъчно развити. С леко повишаване на температурата може да доведе характеристики банални причини:

- продължително излагане на бебе в гореща и задушна стая;

- агресивен лятно слънце;

- твърде топло и твърде тесни дрехи;

- твърде дълги и игри на открито;

- увийте бебета и намирането на дълго количка на слънце.

В тези случаи, температурата може да се повиши от 37 до 38.5 градуса. Мама трябва да сложи бебето си на сянка, отстраняване на излишната дрехи и да напоя избършете тялото на детето, с хладен малко вода, в стаята трябва да бъде добре проветрено. Ако причината е увеличението на прегряване температура, термометър пада до нормални стойности в рамките на един час.

Някои деца се страхуват от родителите си от присъствието на необичайното температурата се дължи на никнене на млечни зъби, въпреки че по този повод мнението на лекарите не са съгласни. Въпреки това, ако мама видя зачервени подути венци, и бебето е неспокоен и не иска да яде, една от причините може да бъде точно това. Максимална марка на термометъра може да бъде 38 ° С, този компонент е обикновено присъства в 2-3 дни. Облекчи състоянието на болния, за да помогне на специални анестезиране гелове, прекомерна топлина, отмяна твърде мобилни игри и, разбира се, да се обърне внимание и обич на майка.

3. В отговор на ваксинация

Някои деца дават трескава реакция към ваксината. Въпреки това, в този случай, бебето не се сблъскате с някой допълнителен дискомфорт, въпреки че температурата може да се повиши до 38-38,5 градуса и задръжте за 2-3 дни.

4. присъствието на вирусна инфекция

В първия ден на хитър вирус може да се прояви само с наличието на относително висока температура, което води до майката да се притеснявате и да се оправи на възможните варианти за своите каузи. Но в втория или третия ден там са асоциирани симптоми на болестта - кашлица, хрема, обрив или зачервено гърло, които предполагат точно вирусна инфекция. Не бързайте да се свалят температурата на лекарства, най-добре е да се създадат комфортни условия за ефективното противодействие на тялото на детето си - да предоставят изобилие от напитки, чист въздух и температура от 20-22 градуса в помещението, спокоен pribolevshy бебе. Wet избърсване кожата, навременна промяна на потни дрехи, вниманието и спокоен диалог ще улесни състоянието на детето. Не забравяйте! Антибиотици за вирусни инфекции са неефективни.

5. Внезапна обрив

За вирусни инфекции и свързаните с тях заболявания, които често са изложени на деца от 9 до 24 месеца. Наречен херпесен вирус на болестта се проявява с повишена температура, температура 38,5-40 градуса без присъствието на други симптоми. Въпреки това, скоро се оказва, макулопапулозен обрив, вероятно подути лимфни възли - на маточната шийка, подчелюстната, тилната. Всички симптоми на заболяването изчезват след около 5-6 дни.

5. бактериална инфекция

След страда остра респираторна вирусна инфекция, а понякога и сами по себе си, може да се появи на бактериална инфекция. Тя се характеризира с редица функции, за да се отбележи, че понякога може да лекар само в първия ден на заболяване. За болестите, които възникват поради тази причина, са:

- ангина - плака и абсцеси на сливиците, болки при преглъщане, треска. Само болни бебета по-стара от една година, обикновено след две години;

- стоматит - отхвърляне на хранене, слюноотделяне, повишена температура, везикули и язви по лигавицата на устната кухина;

- възпаление на средното ухо - едно дете не яде, палав, грабва тежкото Си температура ухото се увеличава;

- фарингит - на врата на бебето червено, той обрив и рани;

- инфекции на пикочно-половата система - са доста често срещани при деца до три години. Понякога повишена температура присъединяването не е много приятни симптоми - болка при уриниране и по-често. За да се изясни необходимостта диагноза да се направи лабораторно изследване на урина.Сред другите възможни причини за повишаване на температурата при деца в отсъствието на други симптоми, трябва да се отбележи, вродено сърдечно заболяване, възпаление лезии по кожата или лигавиците, алергични реакции.

Какво майка ми, ако температурата на бебето без симптоми

Всяко повишаване на температурата - в знак на тялото на детето, за да се бори с инфекциите неканени или неблагоприятни външни влияния. Не изпадайте в паника и веднага даде антипиретик. На първо място, е необходимо да се измери температурата на въздуха, без да разчитат на тактилни усещания. Ако бебето все още няма увреждания или хронични заболявания, действията на майка ми са, както следва:

- при температура 37-37,5 градуса не се изисква медицинско облъчване, тялото се опитва да се справи с проблема сами по себе си;

- ако термометърът е в диапазона от 37.5 - 38.5 градуса, от майката само изисква физическа намеса - мокро избърсване на бебето, вентилация на помещението, предлагайки изобилие от топли напитки;

- температура на 38.5 градуса или по-високи изисква антипиретични лекарства. Най-често се даде дечица Panadol, Nurofen и други наркотици. Всяка майка трябва да бъдат подготвени за такава ситуация и след предварителна консултация с лекар, за да получите най-подходящия инструмент в аптечката.

Ако температурата падне бързо след прием на антипиретици, но скоро се издига отново, но на предишното ниво, това може да означава наличие на вирусни инфекции - морбили, варицела, рубеола. В такива случаи е необходимо да се поканят на лекар в къщата.

Повишената температура без симптоми - кога да се консултирате с лекар

В случай на запазване на висока температура на четвъртия или петия ден, трябва да се покаже, педиатър на детето. Симптомът може да показва източник на възпаление или бактериална инфекция. На кръвта и урината ще помогнат на лекаря да се изясни картината и възлага ефективно лечение. Но има моменти, когато е необходимо незабавно професионална помощ. Обадете се на услугата линейка, ако вашето бебе:

- внезапна бледост и отпадналост;

- повишаване на температурата по време на приема антипиретици;

Бъдете внимателни към детето си, не оставяйте без надзор, докато при повишена температура няма ясни признаци на заболяване. задача на мама - за да помогнете на детето си да се справи с необичайно състояние и да разберете причината.

Субфебрилна температура - какво означава това

Понякога най-малкото дете се чувства доста удобно, не представя никакви оплаквания, както и измерване на произволна температура разкрива покачване му в рамките на 37-38 градуса. Такова състояние може да продължи в продължение на един месец, и се определя от лекарите, тъй като субфебрилитет а. Привидната навън просперитет може да бъде подвеждащо, тъй като дълъг период на покачване на температурата показва проблеми в тялото на детето, течаща скрити. Заболявания, характеризиращи се по този начин, много - анемия и паразити, алергии, диабет, заболявания на мозъка и различен скрит инфекцията. Помогнете им да намерят специални диагностични тестове и анализи.

Като се има предвид постоянния стрес, който преживява тялото крехка дете е постоянно под въздействието на висока температура, не трябва да отлага посещението при лекаря. Възможно е да е необходимо да се консултира с експерти като ендокринолог, невропатолог, Отоларинголог, имунолог. Само внимателно да проучи бебето, ще бъде възможно да се диагностицира правилно и да предпише необходимото лечение. Температурата на subfebrile причина може да бъде намален имунитет, нарушена терморегулацията, инфекциозни и възпалителни процеси.

Ако се изключи диагнозата на присъствието на латентни инфекции, трябва да се обърне внимание за повишаване на защитните сили на тялото на детето. Втвърдяване, дълги разходки на чист въздух, добра храна, добър нощен сън - всички тези мерки ще се увеличи имунитета и се оставя да се върне към нормален термометър.

Температура без симптоми при дете

Новородени трохи не разполагат с ясно изградена система за терморегулация, така че температурата е 37-37,5 градуса от бебета не трябва да причиняват безпокойство. Разбира се, ако бебето се храни с наслада, дълбоко заспал, а не лош. С увеличаване на температурата, не е необходимо да се прибегне до използването на лекарства, по-добре е да се посъветвате с лекар. За да се избегне прегряване, не увивам на дете и пренебрегване вентилация на помещението.

Д-р Комаровски температура без симптоми

Лекарят, който се доверява на по-голямата част от младите майки, заяви, че през лятото основната причина за повишаване на температурата, без придружаващи симптоми е банална прегряване, а в студения период от годината - вирусна инфекция. Обикновено, половината от родителите в такива случаи, незабавно потърсете Вашия лекар други - предпочитат да изчакат още малко, гледане на бебето. Ако майката взема съветници лекар, толкова повече от тях, винаги е по-безопасно и по-добре в борбата за здравето на детето. В случай на очакване на появата на някои признаци, трябва да се помни, за причините за лечение в болнично заведение е задължително:

1. На третия ден, след като покачването на температурата се наблюдава никакво подобрение, т.е., на термометъра не е намалял дори няколко разделения.

2. На петия ден е все още държи температура, докато тя вече трябва да стане нормална.

Борба с болестта не трябва да започне със сироп, намаляване на топлината и влагата от стаята, редовно проветряване и изобилна напитка. Това означава, че трябва да се създаде най-удобните условия за бебето тяло може да се бори с болестта.

Причините за повишаване на температурата на д-р Комаровски се разделя на:

- вирусни инфекции, които сами по себе си. Отличителната черта - светло розово на кожата;

- бактериални инфекции - се придружават от определени симптоми, които могат да направят себе си чувствах веднага, - обрив, диария, болки в гърлото или ухото. Кожата обикновено бледо и апатичен и безразличен дете. Това е почти сто процента потвърждаване на диагнозата, поради развитието на токсини от бактерии. В тези случаи лекарите използват антибиотици, които помагат за ефективно да се справи с проблема.

Евгений Комаровски вярва, че един прост повишаване на температурата често не представлява много по-голяма заплаха, но не и да се карат по-късно за мудността, още по-добре да се консултирате с лекар.