Темата на "екологични цели" - studopediya

Целта на работата. Затвърдят знанията за това. че енергията, съдържаща се в храната, се прехвърля от оригиналния източник през редица организми, така че редица организми, наречени доставка общност верига и всяка връзка на веригата - ниво в хранителната верига.Проблемът (Интерпретира с учителя) Въз основа на правилата на екологична пирамида, определете колко трябва на планктон, че са се увеличили в морската един делфин с тегло 300 кг, ако веригата за доставки е както следва: планктон, които не са хищни риби, хищни риби, делфини.

Решение: делфин, хранене хищни риби, е натрупал в тялото му, само 10% от общото тегло на храната, знаейки, че той тежи 300 кг, съставляват част.

Ние ще намерим това, което е Н. X = 3000 кг. (Хищни риби) Това тегло е само 10% от теглото на не-хищни риби, които те изяде. Отново съставят част

X = 30 000 кг (тегло на не-хищни риби)Колко те трябваше да ядат планктон, да има такова тегло? композира част

Отговор: За това щеше да отглежда делфин с тегло 300 кг. трябва да бъде 300 000 кг на планктон

1. Въз основа на правилата на екологична пирамида, определете колко трябва зърно до гората израства маса от 3,5 кг на бухала, ако веригата за доставки е както следва: на зърнени култури -> Mouse -> полевки -> порове -> бухал.

2. Въз основа на правилата на екологична пирамида, за да се определи колко орли могат да растат в присъствието на 100 тона зърнени култури, ако веригата за доставки е както следва: зърнени храни -> kuznechiki-> lyagushki-> zmei-> орел.

3. Въз основа на правилата на екологична пирамида, за да се определи колко орли могат да растат в присъствието на 100 тона зърнени култури, ако веригата за доставки е както следва: зърнени храни -> kuznechiki-> насекомоядни ptitsy-> орел.

4. Кое от следните организми тайга екосистемата се отнася до производителите, първични, вторични потребители на потребителите: гнилостните бактерии, лосове, смърч, заек, вълк, лиственица, рис? Направете веригата за доставки на 4 или 5 единици.

-посочете броя на практическа работа, темата, целите, оборудване

- Изпълнете указанията

- и уточнява рекорд изход

Таблица: Dominant и рецесивни белези лице