Те знаят как децата в развитието на детето 1 година

Младите родители често питат: това, което децата са в състояние до 1 година? Когато първото дете родено мама и татко също се научат нови, както и тяхното бебе. В първата година от живота изключително важно за семейства, тъй като в този период не е формирането на нова идентичност.И сега е дошло времето, когато бебето се обърна на една година, той вече беше станал независим, разбиране човек. Изглежда, все повече и повече желание да научат нещо ново.

На този етап е важно да се знае, че едно дете трябва да бъде в състояние да направи. Една година - време, когато вече е късно да се обърнете към специалисти, ако бебето има проблеми с развитието.

Какво може едно дете от една година

Растежът на детето

На тази възраст, височина и тегло на бебето равномерно увеличи - от порядъка на 100-300 грама на месец и 1-1,2 см в пропорциите на тялото постепенно се променили: ръцете и краката удължен, корема става плоска .. През този период, децата са различни, някой тежи много, някои по-малко. Основното нещо - да се следват стабилното развитие на детето.

Приета от лекарите тегло норми деца: момчета - 8,9-11,6 кг, момичета - 8,5-10,8 кг. Ръст на двата пола - 71,4-79,7 см.

това дете

Около 10 прости думи в първата година от живота имат дете е в състояние да говори. Една година - само началото разговорно бебето. Като правило, речта на детето е свързана с емоциите. Той често говори за себе си, с възрастен комуникира с жестове, показващи, че той се нуждае.

На тази възраст детето вече разграничава "може", като "не може да се" разбират, когато похвали и критики. Интуитивно, че е наясно с обикновени думи.

Като дете се научава да имитират звуци, движения, повтаряйки думите на възрастните с правилната интонация. Ето защо е много важно за бебето, за да не се използва псувни, така че детето да не се съхранява и използва по-късно в речта си. Важно е да се иска да се изключи отношения с детето, бебето не се е научил да изпитат негативни емоции на тази възраст.

Какво може едно дете от една година

Хлапето не може да се говори точно това, което се случва. Той продължава да бърбори, да се сложи срички.

Нормално развитие на детето се счита, ако има доставка на думи, сочещи към обекти, които той нарича, доставя нещо при поискване.

В годината на бебето придобива чувство за ритъм, се прости мелодии. Всеки ден, поставяйки я на музика, можете да създадете музикален вкус.

малко дете инат

Детето започва да показва своята независимост, като се опитва да настоява, ако това не е възможно, то е в състояние да осигури гневно избухване и сълзи търкаляне по пода. В този момент, трябва да се помогне на детето да се справи с негативните емоции, но в никакъв случай не трябва да влоши положението. "Кризата на първата година" - един много важен период, в който трябва да се обърне особено внимание на развитието на психиката на детето. Покажете на бебето си, да ми кажете, че сте разбрали чувствата си, спокойно обясни как той трябва да се държи.

Често нека бебето се чувстват независими. Също така е много важно, че детето е имал избор, независимо дали той е избрал хранене на обяд, дрехи за разходка или играчка в магазина. Трохи е важно да се чувствам, че в счита му мнение.

Необходимо е постоянно да следи, че в състояние на децата след 1 година, тъй като всяка нова стъпка - истинското щастие за родителите, и всеки иска да запомните за цял живот, тъй като бебето се първия си опит да разбере света.

движение на бебето

Те знаят как децата в една година, така че това да се движат уверено въз основа на елементи, някои от тях дори ходят сами по себе си. Шест месеца по-късно, децата вече ще бъдат пуснати.

Kid иска да знае всички места в къщата, които преди това не са били достъпни за него, той минава през стаята, се изкачва на дивана, пълзи под масата, се изкачва в шкафове и други мебели, който се намира по пътя си. През този период е по-добре да се научи детето да полезни неща: да събира пирамида, изхранване на животните, откриване на матрьошка. Kid интересува от всичко, така че той ще се повтаря всеки си действия.

Детето може да се наложи да се изкачи до нови места с помощта на един стол. С големия брой възможни бебе с истински интерес към опознаване на света около нас.

Какво може едно дете от една година

В година, децата са особено любители на детски играчки, които могат да се навият пред него, така че можете да си купите една топка или детска количка.Дайте на детето си на сигурно място, за да упражни и игри. За съхранение на играчки, можете да използвате кутиите на колела, че детето може да се движи самостоятелно.

Ако детето на тази възраст не ходят, тогава не се притеснявайте, не се също, че изостава в развитието. По-добре е да се обърне внимание на масажа и гимнастиката, за бебешки стави са гъвкави.

Те знаят как децата в една година, до голяма степен зависи от темперамента. Един мобилен, а други по-тих и не са склонни да бъдат по какъвто и да е, за да се изправи на краката си.

Някои хора вярват, че ако постоянно се носят бебето в ръцете си, той щеше да отиде по-късно от обичайното. Въпреки това, учените са доказали, че това не е така, и няма връзка там.

Това знае как да направи едно дете от 1 година - относително понятие, тъй като всички бебета се развиват с различна скорост. Просто бъдете по това време с детето и да му помогне в познанието на външния свят.

Деца под една година е все още не желаят да се свържат, те не са готови за социализация. Те могат да бъдат капризни, като с непознати, или да не са склонни да играят с други деца. Детето се развива чувство за собственост, той защитава територията си, той не иска никой да споделят играчки и внимание на родителите си.

Умения в ежедневието

Бебе се бавно започва да се адаптира към живота и започва да се учи да се запази една чаша и да пие от нея. Дете (1 година) способността да се дъвче и вече може да държи лъжица, тя е в състояние да се наниже на храната върху вилица. Когато дресинг / събличане на бебето, отколкото той може да вдигне ръцете и краката, за да помогнете на майка ми. Когато измиване дърпа дръжката към водата.

Какво може едно дете от една година

Това, че детето трябва да знае

Бебе се учи да мисли предварително какво да правя, за да постигнете целта си. Това се отнася най-вече желанието да се получи един обект от височина. Бебето се учи да се катери по перваза и да получите необходимите неща, за да се постави в стаята си пейка, че той може да го pododvigat, където искате и да получите необходимите елементи.

Необходимо е да се обърне внимание на развитието на детето. За да направите това, използвайте метода на цвят стимулация. Използвайте многоцветни играчки, снимки, дрехи от ярки цветове.

Обичам децата да играят с кукли "", и по желание с кукли, можете да използвате кутии с различни размери. Като стимул, лежеше в последния прозорец на бисквитки или друга деликатес.

Децата започват да изпитват жажда за изкуство, така че да играе бебе нужда пастели или моливи. В този случай, тя ще се появи естествено за възрастта си дете (една години) развитие. Бебето трябва да може да се направи по прост начин.

Така че е по-бързо да се научат нови думи, трябва да отговарят на детето с тях в играта, както и по време на къпане, хранене, ходене. Опишете вкус и мирис, наречена цвета на обекти наоколо. Отидете с детето си, за да запази и кол елементи, че бебето може да чуят нови думи.

Капризите на бебето

В процеса на психическо и емоционално развитие на бебето знае как да се държи с различни хора. Отношение към мама и татко, другите деца става различна. Може да се проследи до тази тенденция: по-лошо на детето знае, лицето, толкова повече той е възпитан заедно с него води.

Обикновено бебето заедно с майка си прояви капризно, да стъпчеш, за да изразят недоволство. По този начин, той проверява дали майка му обича никого. Ако приемете детето тъй като той е, той скоро ще се успокои и ще се държи нормално, ако не сте съгласни, че тези тестове може да продължи цял живот.

когнитивното развитие

Даване на някои трохи играчки, може да се проследи процеса на нейното развитие.

На една година бебе вече може да стреля и нанизани на пирамида къдрица 3-4 повтаря себе си или за възрастни.

Какво може едно дете от една година

Ако се покаже на детето си най-различни действия с играчки, той ще ги помня и се опитайте да го повторя. Например, той може да постави на куба на друг куб, отваряне и затваряне на капака.

Също така, детето може да избере една играчка и я храни, гребен, да ги слага в леглото.

В много отношения, това, което мога детето ви е 1 година, в зависимост от възможностите и усилията на родителите.

Грижа за вашето бебе

На една година бебе просто се нуждаят от постоянна физическа активност, така че е да му предостави всички условия за ходене, пълзене, тичане, скачане без ограничения.

Малко дете става все по-активен, така че трябва да извършват пречистване на водата по-често. Той се наслаждава на проучване на един нов свят, може да тегли в устата на земята, докосване животни, пръски в локва. След къпане на бебето си, провери състоянието на кожата, се използва овлажнител и, ако е необходимо, с помощта на бодлив топлина.

Какво може едно дете от една година

Тъй като детето ще се научи да ходи и да работи, тя ще се появи охлузвания и натъртвания. Не се тревожи за това, бебето скоро се научава да се движи. В същото време, трябва да се запази мазилка и дезинфектанти.

За космат дете също трябва да се грижи. Бебето се научили да се справят с гребен, да му покаже как да го направя на куклата. Детето ще бъде щастлив за разресване на куклата, а след това на родителите. Много деца се страхуват от ножици, мислейки, че подстригването нарани. По същия начин, можете да демонстрирате този процес на куклата.

И, разбира се, не забравяйте да посетите лекар-често и за тестове, за да се уверите, че с бебето всичко е наред.

Децата - цветята на живота. Има едно бебе в къщата - голяма радост, защото гледам как детето ви расте, става съзнателни жители на тази планета, е незабравимо. От родителите в първите години от живота на детето зависи от много неща. Даване на детето си любов и грижи можете да повишите хармонична личност с правилно отношение към живота.

Какво може едно дете от една година

Много е важно да насочи трохите на прав път. Разбира се, той има инстинктивна чувство за това как правилно да се направи нещо. Въпреки това, той не винаги могат да се справят. Помогнете на детето във всички начинания, да научат това.

Какво може едно дете от една година