Таблица котки възраст от човешка гледна точка

Често собствениците на котки мислят, колко години ще са им pitomitsy ако беше мъж. Мога ли да прехвърля на възраст котка в човешки? МАСА "Възраст котки по човешките стандарти" ще ви позволи да знам на какъв етап на съзряване е животно, и ще ви помогне да го разберем по-добре.На колко години е котката за една година

Как да се установи възрастта на котка

Тя не винаги е котките собствениците знаят точната й възраст. Често животното пада на новите собственици на приют или на улицата. Ако имаш напълно дете или тийнейджър, вие ще бъдете в състояние да определи приблизителната възраст на дори един мирянин. Но често възникват тези въпроси, когато къщата стане напълно зрели животни.

Възраст котка с точност до една година ще бъде в състояние да се идентифицират опитен селекционер или ветеринарен лекар. За да направите това, да разгледа зъбите на животно. На месец котешките зъби се появяват само в шестмесечен млечни заместник корен. Следваща поглед към резците изтриване на горната и долната челюст, кучешки зъби. Колкото по-силно износените зъби, по-старото животно.

Как да се направи аналогии

Например, и котката и човешкото дете - безпомощно същество, което зависи изцяло от майката. Тийнейджърът е активна, но има малък опит. И старецът постепенно губи интерес към живота, става пасивен, губи остротата на сетивата.

Съгласно този принцип, сравнителна таблица на "Възраст на котки от човешка гледна точка", е бил съставен от учени. Има няколко различни системи възраст за превод. Най-простият - размножаването на възрастта на животното от 7. безполезността на такъв метод е лесно да се види. Възможно ли е да сравни годишен, вече е зрял и самостоятелно котка със седем години на едно дете?

Ето защо на масата "Възраст котките по човешките стандарти" е подобрен. В нея годишният котка се сравнява с петнадесет тийнейджър и животно две години - с 24-годишен мъж. В бъдеще на всяка котка е дадена година 4 мъже.

Според друга система, преди достигане на възраст от пет всяка котка си година помисли седем мъже и дванадесет - четири, а след това - в три. Най-точният Системата използва поредица от сложни фактори. За да се разбере по-добре развитието на животното и да го сравни с човека, помислете за етапите на отглеждане на котки.

На колко години е котката за една година

най-ранно детство

Котка се развива и узрява много по-бързо, отколкото човек. ранна детска възраст за период от едно коте трае само няколко седмици, бебето е голяма стъпка в неговото развитие. Роден котка дете абсолютно безпомощни, глухи и слепи.

В рамките на една седмица след раждането на филма изчезва, той защитава ушите деликатен бебето. Очи отворени в продължение на 5-10 дни след раждането, но визията се формира постепенно, и нормално да виждате света котето ще започне само с няколко седмици.

След две седмици котенцата започват никнене на млечни зъби. За сравнение, човешко дете, на този етап се появява само на възраст от 6-8 месеца. Вече месечни котенца, които вървят около, активно проучва околността. Децата се държат по 1-1,5 години. МАСА "Възраст котки по човешките стандарти" показва, че едномесечно коте развития като дете на шест, две котки месец са десет души, а три месеца животното може да бъде сравнен с двугодишно бебе.

Млади котки се развиват толкова бързо, че да съответства на тяхната възраст с възрастта на най-трудните децата в този период. След три месеца от раждането котенцето е активно общуване с техните братя и сестри, за да се установи контакт със собствениците. Разпознаване на собствената си и на другите. Той може да се грижи за себе си, за почистване на кожа, абсорбират определени правила на поведение, с акцент върху майката. Kid яде сам, знае къде купичките, табла легло. Той вече има идея, с която можете да играете и кои от тях не трябва да докосват обекти.

Възраст Cat от човешка гледна точка (маса от месец са представени в статията) показва, че през първата година от живота на животното преминава етапите, че човек ще се провеждат в продължение на 18 години.В сравнение с хората котки в кратък период от два до три месеца растат в продължение на няколко години. Ако три месеца коте в сравнение с малко дете на 2-3 години, вече е на шест месеца, като тийнейджър на четиринадесет. Поради това е важно да не се пропусне този кратък период и е активно ангажиран в любимец на образованието. В момента той се научава правилата за поведение, които да бъдат използвани от всички живи същества.

На колко години е котката за една година

юношество

Неопитните собствениците могат да се прилагат за котенца като малки деца на три години. Те, прости им пакости агресия, локви, да повредят нещата и да се очаква, че с възрастта, лоши навици ще изчезнат от само себе си.

МАСА "Възраст котка от човешка гледна точка", показва, че в действителност пет от шест коте е сравнима с развитието на подрастващите. В природата на животното се появи сериозни промени. Това става активен, игрив и понякога наистина прилича на тийнейджър в прехода към зрелостта.

Fluffy коте изглежда добре, и лошо му поведение често е толерирано. Въпреки това, младите опита с животни по време на юношеството отвъд границите. Собственикът трябва да бъдат твърди и да се потушат бунта.

На тази възраст, котки пубертета започва. Жените започват да "флиртуват" в ерата на 5-7 месеца, първото им разгонване започва. Котките също са в състояние да се чифтосат. Бременност може да се случи. Въпреки това, тези млади животни, все още не са готови за родителството, така отглеждане, която не може да бъде толерирано.

По този начин, на възраст от котката по човешките стандарти (маса, докато се покаже година по-долу) ще бъде, както следва.

На колко години е котката за една година

МАСА "Възраст Cat по човешките стандарти" показва, че едногодишни може да се сравни с 18-годишен мъж. Той е на тази възраст съответства на психологическо и физическо развитие. Котката изглежда да има един възрастен и сериозен, но често се държи като дете играе много, скрита, и така нататък. Г.

Котка е нараснал до размера на възрастен, изгубено дете пухкавост кожа, движенията й не изглеждат смешни и тромави, има благодат, алчност.

Скорост на съзряване зависи от породата на котката. Например, ориенталска порода рано формира и напълно които вече са разработени в годината. Но голяма порода може да достигне зрялост само в 1,5-2 години.

На колко години е котката за една година

Как да се изчисли възрастта на котката по човешките стандарти? Таблицата показва, че котката е за 18 месеца (1,5 години), съответства на 20-годишен мъж. Идва младеж, животът на цъфтеж котката. Тя продължава до 5 години, което съответства на 36-40 години в човешки условия.

През този период, котката някога силен, пъргав и неуморим. Че животните на тази възраст често стават носители на изложби, те са подходящи за разплод. В 7-годишна породисти домашни любимци вече изтеглени от отглеждането, както за майката, така и потомство рискове увеличение.

На колко години е котката за една година

Когато е зряла възраст котки в човешки условия? В таблицата се посочва, че периодът на зрялост е 6-10 години, което съответства на възрастта на 40-56 години при хората. Възрастен на животните може да играе и да се забавлявате, но през повечето време се държи прилично и спокойно.

Активни и игриви котки зависят от неговия произход. Има скали, които се държат като котенца до дълбока старост. Но независимо от дейността в зряла възраст, започнат да се покаже пропуски в съдържанието, има първите звънците на хронични заболявания. Започнете да неизправност на бъбреците, черния дроб и стомашно-чревния тракт. Животните, които не са били кастрирани, които страдат от хормонален дисбаланс.

На колко години е котката за една година

Ветеринарите смятат, по-възрастен животно на възраст от 10-12 години. Въпреки това, в напреднала възраст не означава, че подходът на смъртта. Много зависи от условията и наследственост. Котки, живеещи на улицата, обикновено дори не достигат до 10 години. Но домашни любимци често стъпка над 16-годишен крайъгълен камък на. Много котки живеят до 20 години, което съответства на 100-годишнината от едно лице.

Така че не се страхува от старостта, равна на възрастта на котката по човешките стандарти. Снимки показват, че дори и двадесетте домашни любимци изглеждат и се чувстват чудесно. За котки, стари жени се нуждаят от специални грижи. Не е необходимо да се подложи на животното до излишен стрес, промяна на мястото на разпоредбите на чаши, боклук тава. Осигуряване на безопасността на вашия домашен любимец, когато стане неудобно.

Тя ще помогне да се определи възрастта на котката от таблични данни човешките стандарти. Снимки космати красавици ще се окаже, че сте, че те изглеждат очарователно във всяка възраст.

На колко години е котката за една година

Котки с дълъг живот

Това е документирано, че една котка може да живее до 29 години. Все пак, има столетници, чиято възраст се определя от доказателства за техните собственици. Това мелези, домашни любимци, които не са получили при раждането документи. Така че, котка пух от Тексас живял в продължение на 38 години, и жител на Албион Lucie празнува 40-та годишнина.

Винаги е интересно да се знае колко години ще бъде домашния любимец, ако той беше човек. Това сравнение позволява на собствениците да разберат по-добре един с друг и да кодил подходящи за възрастта им грижи.