Свързване на колата с ръцете си - инструкции стъпка по стъпка с видео

Как правилно да се свърже кола

Какво е необходимо, за да се свържете avtomognitolu свои ръце?

Така че, ще ви трябва: набор от отвертки, тестери и изолация, на когото може да действа като обикновен електрически лента и се свие тръби. В допълнение към инструмента, ще трябва отново да се стигне до тази процедура, драги ми свободно време, което може да отнеме от 5 минути до работа на пълен работен ден.Фиксирането кола.

Свързване на колата, когато всички на конекторите пасват.

Същият автомобил свързаност може да бъде много прост. Така ще бъде и в когато превозното средство е вече положи всички кабели от батерия, тегло, акустика и антена проводник, и в същото време притежава всички конектори, които са подходящи за вашия радио. Монтирането на това радио е проста: само трябва да свържете всички конектори. Ние го оправя в съответствие с инструкциите и да се радват на новия звук. Трябва да се обърне внимание, когато се свържете към само една точка - дали електропроводната система в конектора за захранване на електрическата инсталация на самата радиото на колата. Ако окабеляването е ОК, а след това имате късмет и връзката няма да ви отнеме повече от пет минути.

Когато конекторите не са подходящи.

Как правилно да се свърже кола
На следващата ситуацията е подобна на предишната: всички кабели към оттеглена съединителя или жаковете, но те не са подходящи за вашето радио. При такива обстоятелства, най-лесният и най-добрият вариант е да се закупи специален адаптер за вашите контакти, в полза на пазара днес е богат. Покупка такъв адаптер е вероятно да се случи на същото място, където е придобита от радиото или на други подобни места. Въпреки, че много често адаптера по стандарт ISO вече е включена в комплекта за автомобил.

Когато конекторите не отговарят на ISO стандарт.

Вторият вариант ще бъде безполезно, ако си конектори автомобили не отговарят на стандарта ISO, и най-лошото от всички, ако на предишния собственик, ако втора ръка коли, е нещо, което се променя с теб. В такъв случай, а ако друг прави не може да бъде намерен адаптери, ще трябва да купуват така наречените ISO конектори за колата си и замени съществуващата върху тях. Рядкост е, разбира се, с броя на "сърми", който напълни пазара, нашите китайски приятели, но всичко може да се случи.

Съвети При смяна конектори.

Променете себе си не ви представя една доста трудна задача, ако цветовете на проводниците съвпадат. Все пак, не забравяйте, няколко съвета:

  • Преди започване на работа, не забравяйте да изключите положителния полюс на батерията;
  • проводниците от стария съединителя ухапване от един по един и да се свързват с нова, тя избягва объркване;
  • и свържете кабелите, и по-добре propaivayte ставите, като ще се избегне фонов шум и изкривяването, което може да се случи с ненадежден контакт.


Последната стъпка в тази процедура трябва да бъде надеждна изолация на точките на свързване. Най-добър вариант - Това изолация чрез специален стягаща изолация, която при нагряване са намалени по размер и надеждно изолира кръстовището. Но поради липсата на един може да използвате обикновен тиксо.

Работата по присъединяването на новия терминал може да бъде първоначално усложнява от липсата на или неправилни цветен код проводниците. В този случай, на съществуващото окабеляване ще трябва да се звъни на тестер, и, ако е необходимо, prokinut допълнителни кабели.

Как да звъни окабеляване?

Непрекъснатост на най-щателна процедура няма да спре, но ще се появи в тайна, как да използвате батерията, за да се разбере на полярността на високоговорителите, без да изключвате конекторите директно от него. За да направите това, свържете проводниците от един от говорителите, с батерия. Ако кабелите са били идентифицирани правилно, ще чуете scholochek дифузьор движение на един от говорителите. Имайте предвид, накъде се движи по същото време. Ако се простира навън, връзката с полярността на батерията е правилно и, следователно, на проводник, който е свързан към положителния батерията ще бъде положително и акустика. Имайте предвид, полярността на мястото на говорителя на проводниците, лепене стикери дори от една и съща хартия самозалепваща лента. Тези етикети и в бъдеще, може би, може да дойде по-удобно следващия път, когато на мястото на колата. И още нещо: на батерията не е необходимо да бъдат приложени за повече от една секунда, в противен случай може да повредите високоговорителя.

Свързване на колата с тел за самостоятелно монтиране.

Всичко това е първата, най-прост начин за това как да се свържете на самия автомобил. Сега нека да поговорим за второто, по-трудно, когато кабелите за колата, за да се монтира отново, или тя не съществува изобщо.

Този вариант е изключително рядко за един съвременен автомобил, но също така е възможно. И в такава ситуация, ще трябва да закупят комплект от кабели. Разбира се, че е желателно, за акустична придобиването на специални кабели за говорителите. И за доставка на енергия от батерията също трябва да бъде добър мед въжета, част от най-малко 4 mm 2. Дължината на кабелите трябва да бъде избран индивидуално, но дължината бележка трябва да бъде възможно най-кратък, а телта по този начин не трябва да отиде опъната.

Шофиране кола свързаност.

За да се справят с окабеляването на самата радиото, спомага и за всяка маркировка на самата задна колата.

Как правилно да се свърже кола
Мощност ток обикновено се осъществява чрез радио жълт власт "плюс", която трябва да бъде свързан към положителния стигмата на батерията. Друго изпълнение е неговата връзка към съответния проводник в кабината с постоянна връзка към акумулатора и подходящ размер на проводник. Във всеки случай, не свързвайте това да доведе до запалката или като него.

Със свързващ проводник на "тегло" (обикновено се монтира тел черен) проблеми, ако възникнат, кабела сигурно завинтване орган кола.

Вторият "плюс" (обикновено червено), свързан към ключалката на запалването, на проводник, който се зарежда по време на запалването или «ACC» режим. Тази връзка дава възможност да се включите само по време на колата се включи запалването. Някои шофьори на възможността за включване на колата е бил при всяко положение на запалването свържете жицата с властта в жълто, но такава връзка е риск, че ще се увеличи натоварването на батерията, когато автомобилът е паркиран, тъй като радио винаги ще бъде в режим на готовност.

След като се справя по проводниците на мощност, започнете очна линия проводниците към високоговорителите. В този случай, не забравяйте да се вземат предвид полярността и местоположението им. Грешка в полярност, няма да доведе до повреда на колата, но се разгражда значително цялостната система на звука. За информация как да се справят с полярността на високоговорителя с помощта на конвенционална батерия, което описах по-горе.

Е, ако акустиката и храната, която са свързани, можете да направите антената. Свързване пасивна антена не изисква специални умения, просто да го включва в съответния слот. Малко по-сложна връзка ще бъде активен антена тук освен стандартната щепсела ще трябва да се направи от такава допълнителна мощност антена проводник към съответния контакт на кола (обикновено обозначени като такива контакт ANT, AMP, или REM).

Аз препоръчвам да четете: