Свещи Ихтиол с хемороиди коментари, структура и механизъм на действие

Терапията с лекарства за хемороиди в съчетание с диета и правилно избран физическа активност е добър резултат и да се избегне операция. Основната цел на това лечение - намаляване на възпалението, облекчаване на болка и дискомфорт, подобряване на кръвообращението и ускоряване на регенеративните процеси. Мехлем или свещ Ихтиол на хемороиди - тя е безопасна естествено средство, което може да бъде закупено в аптеката на достъпна цена.Структура и механизъм на действие

Главната активна съставка - е Ихтиол, шисти дестилат. Суровината се нагрява в отсъствие на въздух, което води до течно масло е черен. Шисти съдържат голям процент от вкаменелости, най-вече на останките на риба. Той има остър характерен мирис, което е свързано с присъствието в състава на сяра под формата на химичен тиофен.

Основните ефекти ihtiola хемороиди включват:

 • отстраняване на сърбеж и болка;
 • противовъзпалителен ефект;
 • защита от излагане на патогенни микроорганизми, дезинфекция;
 • нормализиране на кръвообращението;
 • повишен тонус на хемороидалните вени.

Препаратът действа върху засегнатите възли в една сложна, като се премахват всички симптоми на хемороиди. Той е ефективен в ранните етапи, които не се нуждаят от операция и се използват от решението на лекуващия лекар.

Ефектът се забелязва веднага, но известно време след началото на лечението. Това се дължи на факта, че Ихтиол има минерален произход и засяга тъканта неинвазивно. Терапевтичният ефект е напълно изразена при продължителна системна употреба на наркотици и съхранява постоянно.

Показания ihtiola

Ихтиол използва за външни или вътрешни хемороиди под формата на свещички или мехлеми. Основните симптоми, които сочат към развитието на хемороиди:

 • болка в ануса;
 • храносмилателни разстройства;
 • кръв в изпражненията;
 • увеличение на хемороиди, възпаление на тях.

Заболяването се развива phasically. Колкото по-рано пациентът отива на лекар и да започне курс на лечение, толкова по-вероятно да се отървете от хемороиди симптоми. В последния етап възли кърви и да падне, дори и в покой. В този случай, лекарства нямат ефект, и болестта могат да бъдат излекувани само чрез операция.

издаване ihtiola

Има 3 основни форми на ihtiola освобождаване: течен препарат, мехлем, и ректални супозитории. За лечението на хемороиди при използване на мехлем и супозитории.

Един мехлем се получава в тръби 25 в областта на фармацията могат да изберете мехлем с концентрация на основната активното вещество от 10% или 20%. Като част от мазила, освен ihtiola, вазелин е да бъдат оформени.

Свещичките са очертани пакети, всеки от тях - 5 отделни клетки. В картонена кутия - 2 плочи с свещи, общо 10 парчета. Свещи съдържат 5 или 10% ihtiola и имат характерен мирис. Адювантно - Witepsol, което отдава на твърда форма на супозитории.

Всяка форма има своите издава указания. Супозитории се използват за ректално приложение, като мехлем може да се използва за всяка част от кожата.

 • в Проктология - хемороиди (вътрешни или външни), анални фисури;
 • в дерматология - екзема, рани, дерматити от различен произход;
 • изгаряния, измръзване, гнойни рани;
 • Възпалителни ставни заболявания;
 • простатит;
 • травматични периферна нервни заболявания или възпалително етиология;
 • метрит, параметрити, включително инфекциозни.
 • вътрешни хемороиди (хронична или остра, в обостряне);
 • анални фисури.


Преди лечението е необходимо да се определи коя форма на лекарството е необходимо. Свещи са подходящи в възпаление на вътрешни хемороиди. Мехлем може да се използва както за външно и за вътрешни хемороиди, както и в комбинирана форма.

инструкция

Първо трябва да си мият ръцете със сапун и чисти замърсители от региона на ануса. Препоръчително е да се използва всяка форма на лекарството след клизма, или физическо движение на червата. По-добре е да се извърши процедурата за през нощта, така че активните съставки са изложени на лигавицата на червата направо в сън.

Свещи с ihtiola от това, което

Ihtiolovaya мехлем е ефективен не само за хемороиди, но и в други заболявания, така че си струва да имате в дома си аптечка

Как да се използва мехлем?

Мехлемът е за външно приложение. На ръка може да се носят медицински ръкавици и нанесете малко количество от лекарството директно на засегнатите възли. От по-горе налага марля, сгъната на няколко слоя, и се оставя докато напълно се абсорбира лекарства.

Когато вътрешна хемороиди се получава тампони, напоени ihtiolovaya мехлем. Марля, импрегнирана с мехлема и се въвежда в ануса. За по-добър терапевтичен ефект на процедурата се извършва преди лягане, и марлята се отстранява на следващата сутрин.

Как да използвате свещ?

Свещи, 1 или 2 пъти на ден, точната доза и продължителността на лечението се определя от лекаря. Супозитории се отстраняват от индивид клетката непосредствено преди употреба, в противен случай външната обвивка може да се стопи под влияние на температурата. По време на процедурата, което трябва да се вземе най-удобното положение и сложи свещ в аналния канал. След това, се препоръчва да остане в легнало положение в продължение на още 10-15 минути, за да влязат в сила на съставките на възлите и средства не изтичат.

Свещи с ihtiola от това, което

Ihtiolovye свещи са по-удобни за лечение на вътрешни хемороиди, отколкото мехлем

Когато се комбинират форма на хемороиди могат да бъдат комбинирани ihtiolovaya мехлем със свещи. В този случай, трябва първо да въведете свещ, а след това се прилага мехлем върху външните компоненти.

Противопоказания и странични ефекти

Ihtiolovye свещи и мехлем, макар и само да съдържат натурални съставки могат да имат противопоказания. Те не са предвидени в някои случаи:

 • ако индивидуална чувствителност към отделните компоненти;
 • пациенти под 6-годишна възраст;
 • с повишено внимание по време на бременност и кърмене;
 • заедно с тежки метални соли, йодни соли и алкалоиди от растителен произход.

Вижте също:

Свещи с ihtiola от това, което
Свещи Natalsid хемороиди
Свещи с ihtiola от това, което
Как да се използва хепарин мехлем за хемороиди

Мехлем и ректални супозитории леко засегнат ректалната мукоза, без да причинява странични ефекти. Някои пациенти могат да имат повишена индивидуална чувствителност (алергия) към компонентите на лекарството. Алергичните реакции към Ихтиол изразени в местна зачервяване на кожата в перианалната област, сърбеж, обрив и подуване. Когато такива симптоми трябва да спрат лечението и да се потърси медицинска помощ във връзка с подмяна на лекарството един от аналозите.

ihtiola базирани форми съдържат естествени съставки и са с ниска цена. Те са безопасни и в повечето случаи не причиняват странични ефекти, но по време на курса и дозата трябва да бъдат съгласувани с лекуващия лекар. Ихтиол добре помага в ранните етапи, но по-тежки случаи може да се отървете от хемороиди само по време на операцията.

Препоръки

Марина, 27 години:
"Искам да ви кажа как аз се отървах от хемороиди обикновено ихтиолови мехлем, който се продава в аптеките на всеки ъгъл. Купих една тръба (помисли за съдебен процес, и това е достатъчно с главата все още остава), и в същия ден, започна да се подготви за процедурата. Инструкции за употреба прочетете: "само за употреба на открито." Така че аз просто го намазал проблемното място и отиде да спи. отмива остатъците от сутринта и вече не причиняват нищо, защото рязкото миризмата от него. В резултат на това хемороиди отиде за 2 седмици и не е напълно проявява ".

Дмитрий, 62 години:
"Аз също веднъж бе лекуван за хемороиди. Консултирайте се с Вашия лекар, той се предлага избор от няколко лекарства. Той каза, че те са ефективни, можете да си купите такъв, който ще бъде в аптека наличността и костюм на цените. Слушам прегледи, консултации с фармацевт и решиха да сменят ihtiolovye свещи. Те ми помогнаха добре, хемороиди дни е 10 г. и от тогава повече от Мене, не е измъчван. Избрах тези свещи, защото съставът на познатото и доказани, те са някак си по-безопасно да се лекуват. "

Инна, 35 години:
"Аз се лекува хемороиди ihtiolovaya свещи. Симптоми ме притесни за около месец, и през цялото това време, че ще се среща с лекаря. В резултат на това отидох в аптеката и попита фармацевта, че можете да си купите евтин и безопасен, бях посъветван от тези свещи. Отнасяха се с мен чрез тях една седмица, а след това отидох хемороиди. "