Стаята в ориенталски стил - снимки и напредък, ръцете - Как да извлечете максимума

Ориенталски стил със собствените си ръце
Като се има предвид: таванска стая от 36 m2 в къща в село Vlasovo Москва регион.

Цел: да се създаде в мансардна спалня дома, което ще бъде удобно да бъде господар на къщата Денис - Любителите на ориенталски екзотика - и съпругата му Светлана, отдават предпочитание на ниско ключови класика.Pegina УПМ има диплома MGIEiM Специалност: "интериорен дизайн". Имах стаж с проф Markha, известният архитект A.P.Gozaka.

В портфолиото си - много успешно създадена своите интериор на жилищни и търговски помещения

Стая тавански етаж, имат по-важен елемент - от страна на стените тук върви под ъгъл, като лъчите на покрива, при които има стая.

Ето защо, въпреки че областта на таванското помещение и доста голям, наклонени стени скриват част от пространството и затрудняват удар, стесняване на възможностите за дизайн. Разбира се, не е лесно да се превърне недостатъците в предимства план.

Но дизайнерът Pegine УПМ е тази функция на стаята предложи идеята да се направи нотки на ориенталски модерен интериор.

На тавана на селска къща с наклонените си стени на палатката и видя образа на съвременна Shamahanskaya царица, в която всяка европейска човек поне за миг да се почувства на султана. И колкото повече собственика Denis къщи, роден и израснал в Ташкент, и да се съхраняват в сърцето си любовта на ориенталски аромат.

На изток от интериора в традиционната си доставки характеризира с комбинация от ярки цветове, златни аксесоари. Но това прекомерното насищане на цветовете боги домакиня Светлана къща.

Ориенталски стил със собствените си ръце

Страхуваше се, че ярките цветове ще изглеждат безвкусни, претенциозно и с домашен усещане в разбирането му е несъвместимо. Pegina URM, за да не се разстрои домакинята, е намерил компромис, като се спре вниманието си върху само един ярък, традиционен Централна Азия цвят - тюркоаз, да го свържете към вътрешните части, боядисани в сдържан тон.

В допълнение към проблема с асиметрия наклони стени в стаята, за да създадете няколко ъгъла, образувани поради покрив съцветие система характеристики на дизайна. Те трябваше да скривате или да победи най-различни техники за дизайн.

Така например, една такава функция оформление се е превърнал в ниша на прозореца, който се намира на същата стена, когато вратата на стаята.

Плитко ниша, в допълнение, горната част от нея е окосена, както долепена до наклона на покрива.

Намерете го логическа функционална употреба е трудно, така че решихме да зашие тази част от стената на гипсокартон, но и поради това пространство да се възползват.

На гипсокартонови конструкции, предвидени кътчета, стилизиран прозорец, в който по-късно, установени рафтовете.

За таван довършителни използване полиуретанови корнизи, които, като правило, е вече подготвена за боядисване, само лепило и боя трябва да е на стайна температура. Ето защо, ако на ремонтни работи се извършва не в най-топлото време на годината, както е в нашия случай, е необходимо да се даде възможност на полиуретана части се намират у дома най-малко на ден, или те могат да бъдат деформирани.

В допълнение, боята не трябва да съдържа разтворители.

От боядисани в тюркоаз цвят полиуретанови корнизи на тавана изложени два правоъгълника, които представляват един вид песен от целия периметър на тавана.

Ориенталски стил със собствените си ръце

Абонирай се за тази подписа бледо розово. Останалата част от таваните завърши с закрепен по периметъра на боя таван корниз тюркоаз наситен Armillaria.

Песен корнизи, формирани в рамките на една и съща циан тон, причинени шаблон класически модел, в който монограм, използвани в арабски стил.

Въпреки привидната лекота на този вид украса работа е много трудно и трудоемко. На първо място, да се бърза по този въпрос не може да бъде, в противен случай може да се оцвети случайно небоядисана пространство и орнаментика превърне помия. На второ място, на шаблона трябва да бъдат отстранени, докато боята е все още мокра, а това усложнява задачата за поддържане на ясни линии украшение.

Моделите на тавана, направени на първия елемент в източната част на интериора. Спретната корнизи допускат няколко визуално вдигне централната част на тавана, оставяйки впечатление за окачен структура. В резултат на неуспешни молби и собственикът на къщата, Grez Изток, а домакинята, който е много любопитно в декорацията на спалнята да се прилага циментова замазка.

След завършване на тавана започна да се стени. Те са били измазани и подравнен преди пристигането на бригадата "Училище за ремонт."

Но на стената на гипсокартонови конструкции се оказа, че е било необходимо да се подготвят за прилагането на горното покритие и шпакловка не се различаваха перфектна гладкост. Следователно, първата стена покрита грунд предназначен за силно абсорбиращи основи.

Ориенталски стил със собствените си ръце

На суши замазка праймер се прилага към полимерната база, което помага за намаляване на всички малки нередности.

Новодошлите в бизнеса с ремонт за тези цели е по-добре да се използват готови структура. Такава шпакловка гипскартон не е нужно да се размножават, и поради това не може да направи грешка в пропорции.

Вторият елемент на декора в ориенталски стил, украсена стена с два прозореца противоположни, в която се намира на входната врата.

Залепени да го със стенописи VELATURA текстура (текстура меко кадифе или кварц грапава повърхност, за неравномерно разпределение на цвета на повърхността, и въздействащи стени възраст ефект), който симулира щрихите на четката на художника.Дизайнерът е ускорил стенопис със снимка, в която е било възможно да се намали отворите за прозоречните отвори, без да прави компромис с историята изобразен на картинката.

Fresco имитира откриването на източната достъпа замък прозорец към градината, уханни цветя. Гравирани елементи стенописи също изчезнаха.

Те се заби в строителството ниша гипсокартон, направен под формата на falshokon. Преглед на прозорци подчертават издълбани тапицерия, модел, които напомнят за украса на тавана и ниши функционалност даде стъклените рафтове, на които можете да сложите цветя, свещи и други аксесоари.

первази и след това се повтаря украшение в декоративни екран плоскости и мебели довършителни работи, както и в структурата на рамката на огледалото.

Интелигентно "скриване" наклонени стени, образувани скатен покрив могат да бъдат, например използването на контрастно вещество стени или рисуване фантазия украшение, което ще помогне за преместването на фокуса на светлите, както и използването текстил.

Това не е бюст с орнаменти от второто изпълнение, беше решено да се откажа, но комбинацията от другите две, и е предоставило огромна спънка, тъй като стените на наклонени, се превърна в още един елемент на декора.

Боядисани в светло розово на цвят, като че ли те са били удавяне в тюркоазено море, създаден на стените на фина структурна покритие.

Декоративна мазилка тюркоаз завършена с всички стени, с изключение на тази, в която се намира на вратата. С лявата си Pegina URM решихме да направим един район будоар за стопанката на къщата, който е отделил от страна на стаята, за да поставите върху тапет на стената с модерен "краставица" модел.

На дъбов паркет на пода лежеше, светлина, за да се улесни богати, ярки нюанси на интериора.

Ориенталски стил със собствените си ръце

Тогава единственото място мебелите си тръгна. Тя трябва да се наблегне на ориенталски елементи на интериора, не претоварвайте детайлите на стаята и се вписват в цялостната концепция.

За да реши всички проблеми, три, мебелите определено е по-добре да се направи по поръчка, но нещо със собствените си ръце.

Като пример, декоративният масата.

Таблица с украшение на изток от стаята с ръце

За производството на маса е необходимо: цветна мозайка, лепило. патинирала злато боя, кръгла стъклена маса върху метал podstole.

1. Patiniruem podstole злато боя металик с помощта на гъба пяна и затвори стъклен плот.

2. Почистете стъклената повърхност алкохол за получаване на обезмаслени стъкло и лепило приложение. За регистрация плотове изберете мозайка.

В нашия случай - това е древна декоративна талисман, амулет с образа на "Ръката на Фатима", според легендата, която предпазва от уроки. В съответствие с модел кръг е залепена на специалния състав на стъкло мозайка от различни форми. Има допустима импровизирани избор следователно направи специални шаблони или прилага модел верига на предвидените повърхностни плотове.

З. Фугите между частите на мозайка варов разтвор внимателно да попълнят златисто кафяво.

4. След около два часа, когато е варов разтвор сушат, повърхността на масата достатъчно само да изтрие с гъба. Изключителен аксесоар за импровизирано източната десет тона готова.

Ориенталски стил със собствените си ръце

Мебели за стаята картон и като се вземе предвид цялостния стил и въз основа на характеристиките на планиране. Например, един гардероб с позлатен край, на върха на която е скосена в покрива на рампа, проектиран от дизайнера. В същия тон - таблица превръзка в сложно извити елегантни краката и позлатена украсен леглото.

Постилка върху него резонира с златна нишка, и възглавници - от същата материя като диваните.

Всички мебели са свързани с една обща идея и подчинение на един проблем - да се направи бележка в източните европейски класици.

И тези бележки да служат като традиционна комбинация от ориенталски цветове (тюркоаз и злато и шоколад), орнаменти в интериора и дизайна на мебелите и ярки детайли в аксесоари (розови възглавници, цветни тахти), характерни за източната част на текстура и текстил довършителни (въздух тюл, кадифе повърхност на перлите и ръба), полилеи закръглени форма наподобяваща ориенталски лампи и лампи в същия стил.

Аз винаги минуси на проектите, които искам да направя плюс.

Сред тези неудобства, голяма стая имаше два прозореца, разположени срещу входа.

ги украсяват с красива текстил изглеждаше твърде банално, и аз измислих да се използва в източната стенописа. Обикновено това залепете върху празната стена без отвори за врати и прозорци. Но това е възможно, така че да се промени и промяна на тираж стенописи, че прозорците на къщата ще бъдат част от него и се вписват в пейзажа боядисани.

Така че, погледнете в стенописа, че е лесно да си представим себе си седи в предната част на прозорци с изглед към прекрасен ориенталски градина с красив фонтан и красив замък. Визуално, "разтвори" в детайли в интериора на оформен наклон на покрива, помогна игра на цветове, както аз ги боядисани в ярки цветове, а основният тон на стените се интензивен тюркоаз, както и повече за декорация текстил.

женствен площ будоар реших да се подчертае, контрастиращ фон с модел "краставица". Позволено е да се направи интериора е не само удобен, но и модерен. Много добре известни модни къщи в новите си колекции в момента се използват "краставица" модел, което ги прави ориенталски нотки.

В хода на използваните продукти и материали от следните компании и марки:

Lexstyle (мебели по поръчка), Ledimore (текстил, корнизи), Home религия (украса), LP Group (полилей и аплици), Parketoff (паркет), Trading House "Омиш" (корнизи) фреската (на открито), VERDISSIMO (стабилизиран растения във ваза), Tikkurila (бои, лакове, грундове, антисептици)

Стая в ориенталски стил, със собствените си ръце - 2

Ориенталски стил със собствените си ръце

Ако някога сте се проведе в ръцете на един молив, четка и боя, ако искате да бъдете в състояние лесно да се организира една стая в ориенталски стил, както аз го направих.

На А4 лист с молив надраска скица, за да видите как ще изглежда на стената на бамбук (Можете да печатате върху хартия готов да се настройвам от Интернет). Най-лесният начин да направите това, върху обикновените тапети, а не на облекчение, или линии молив трудни времена, да погледнем по-нататъшна работа. Мотиви украсяват гваш, акварел и акрилни бои. Дълго време те не са бледи и промяна в цвета, въпреки че стаята се намира на юг (слънчев) страна.

Обемът на база мотив, така че реша рисувани руно, и малки детайли (цветя и клони) е съставен по-тънки.

По-ориенталски аромат добавя към интериора, декорирани с един стар часовник.

Той се като основа часовниковия механизъм в пластмасова кутия. Това, че той вече няма да погледна през "оригинална форма", украсен плат (бял монохромен, въпреки че е възможно да отпечатате). За да направите това, равномерно да я разпространява, навлажнете с четка върху предната част на шасито - рамка. След изсушаване, тази повърхност боядисани с черна акрилна боя (по-лесно да се пръска). Покрит рамката с бяло лепило, дават суха. И искат да напуснат повърхността на подложка, тя покрива с лак.

Когато рамката е пресъхнал, поставен по периметъра на суши с клечки. Нещо повече, тяхната боядисана с червени стрелки акрил механизъм. Като фон на циферблата отпечатан на хартия поставили черно и бяло рисуване. Номерата на часовника, за да оставят старите.

Може да даде доста всяко като основа за огледало използва ПДЧ лист, чиято форма: квадратна, овална, диамант и т.н.

Грундирани празно акрилна боя. Изчаках изсъхне напълно.

В нормалните тъкани внимателно разделен на двоен слой от бяла основа, без да вредят на горната фигура. С помощта на четка, навлажнено с вода, бавно, загладени горната част на салфетката по цялата повърхност

ПДЧ празен и без да се чака за сушене, покрита с бял лепило. Дала изсъхне напълно (може да използвате сешоар). За да не разбера изглежда слаба, аз привличам бои подробности.

Глина Титанов огледало залепени към крайния база и покрити с няколко слоя лак (акрилова или за дърво). След пълното изсъхване огледало завой над елемента и всички от продукта по периметъра на декоративна кабел, обезопасяването на лепилото.

Така че работата изглежда завършен.

Грундиране база в огледало желателно Бяла не, кафяв като моя, боя, заради това, което картината изглежда по-тъмен.

По-долу от другите записи на тема "Как да направите свои собствени ръце - домакинът!"