Sphynx котка порода и описание на характера 10 снимки, видео

Сфинксът котка - един от най-старите скали на Земята. В древен Египет, където е имало култ на котка, плешив котка живее в покоите на фараоните, а египтяните се задоволяват с прости котки и servals тръстика. Египетските гени в крайна сметка губят в необятността на земята и се появили в Канада само преди петдесет години. От този момент започва новата история на Sphynx порода котки.Описание на вида

Sphynx породи котки

Cat порода Sphynx са добре развита мускулатура, "облечени" в плешив деликатната кожа. Малката глава е украсена с огромни уши - локатори и леко наклонени очи. Телесната температура е толкова горещо, че много от собствениците спят с техните домашни любимци да ги използвате, като древните ацтеки като "топъл". Възрастни "топло" достигат до 30 - 40 см височина и се претеглят 5 кг. Забавно и смешно котка сфинкс боядисан във всички цветове на дъгата. Има бял, черен, шоколад, синьо, кремаво, черупки от костенурки, люляк сфинкс котки.

В момента има три вида животновъди отглеждат тази порода: Sphynx, Дон Sphynx и Peterbald сфинкс или Санкт Петербург. Всички видове имат външни различия.

Rodoosnovatelem канадския клон се смята за един плешив коте, роден през 1966 г. в най-често вълнена двойка. "Канадците" - средни по размер с много набръчкана кожа, покрити с мека надолу, огромни уши и големи, леко наклонени очи.

Sphynx породи котки

"Жителите Донецк", се обяви в края на 80-години на миналия век, се отличава с големия размер, големи, с заоблени върхове, ушите косо-поставени очи, среден, еластична кожа с бръчки по главата, врата, подмишниците и слабините.

"Petersburgers", която се появява в резултат на кръстоската Sphynx котка с ориенталски котки, най-елегантен, с дълги, тънки крайници, прекомерни "дива коза" кожа, големи заострени уши, с форма на бадем синьо или зелено очи.

Грешен да се мисли, че всички сфинксовете напълно плешив.

Представители на канадските видове са покрити с тънък слой на косата, като размит праскова кожата. Сред Дон и Санкт Петербург са като "гладко избръснат" и малко по-космат. притежател Сфинкса четка е груб, късо, леко гофрирана коса. Велур Sphynx различава от колегите му лек велур капак. В зависимост от качеството и количеството на "дрехи", велур са разделени на светлина, пухкав и точка.

Характерът на Сфинкса котки

Sphynx породи котки

Във всеки дом сфинкс котка със сигурност ще се превърне в любим на цялото семейство. Различни и не може да бъде. В крайна сметка, тези без косми същества са интелигентни, любопитни, игриви, приятелски, освен това, напълно лишени от агресивност. Фараонски същия произход не им позволява да се направи дори и малки пакости. Бъдете винаги в центъра на вниманието е жизнена необходимост за котки от тази порода. За собственика на любимия плешив котка ще бъде по цял ден да се следват по петите му, търсейки възможност да се заселят удобно в скута си.

Лесно е да се позволи на вашата котка в света на децата, което позволява сами да приключи в пелени - жилетки, изпращане на едно вълнуващо пътешествие, за да украсят и да рисува цветове.

С една дума, мечтата на всяко дете. Сфинксове донесе сладък чар на тиха и спокойна семейна атмосфера и забавно да нарисува пред гостите. Fun яде "vkusnyashek", когато Сфинкса артистично поема храна лапа и я сложи в устата си, той води гостите до неописуема радост и умножава броя на феновете.

Сфинксове са толкова много, прикрепен към хората, че е много трудно да се толерира раздяла. За домашен любимец не страда от самота, и да не попаднат в депресия развъждане на котки, се препоръчва да получите още по-малко у дома zverom. "Baldy" доста общителен, бързо се запознаят и да намерят общ език като тритон и папагал.

Как да се грижи за Сфинкса

Sphynx породи котки

Тази котка порода изисква ежедневно усърден грижи. Природата се е погрижила за това кожа без косми не е Сиърс. През порите разпределени постоянно кафеникава восъчна смазка, която носи много проблеми на домакините. Не само това смазване не е безцветен и могат да оставят следи по дрехи, спално бельо, тя освен някои "египтяни" има специфична миризма. Освен това, кожата става лепкав събира прах и мръсотия. За домашни любимци не се променя цвета на светлината, за да черни сфинксове трябва внимателно всеки ден, а не да пропуснат и гънки, избършете бебешки кърпички, веднъж на всеки две седмици ", за да изплакнете" във водата на седмична база и почистване на ушите с памучни тампони.Очите на Сфинкса не са защитени с реснички и са обект на инфекции, прах, мръсотия по-често от колегите с вълна. Ежедневно сух "измиване" кърпа или измиване с топла вода, ако е необходимо, на употребата на антимикробни капки може да спомогне за избягване на "големи очи болестта".

Периодични подстригване нокти пречат само две нещастия. На първо място, кълба на облекло, завеси. На второ място, тракането на етаж, паркет. Е, това не е в състояние да се движат сфинкса на пръсти и нокти оголени публикува понякога много досадни звуци.

Необходимо е специално внимание за котешки тоалетни място. По принцип, повечето от сфинксовете, Но да бъдеш коте, лесно да свикне с тава. От едни и същи собственици трябва да се запази котката в пота чиста, които трябва да се сменя всеки ден - два. И дори по няколко пъти на ден, ако се случи да има диария. Ако Сфинкса не своевременно почистване на тавата, тя може да бъде неприятна "изненада" някъде на уединено място.

Sphynx породи котки

Сфинксове са чувствителни към студено и чернови. Независимо дали е плешив котка сфинкс или Сфинкса космат. За да се защити без козина котки от настинки, трябва да се грижи за топли дрехи. за да спаси котки облекло и изгаряния, ако сфинкса да реши да се попечете на слънце или затопли близо до акумулатора.

Sphynx породи котки

По своята същност, Sphynx - редки лакомници. Те са готови да се яде по всяко време, където и да е и по-големи количества. За домашни любимци не се превръща в огромна безформена чудовище или придобити заболявания на стомашно-чревния тракт, трябва да се хранят правилно сфинкс.

На първо място, тя трябва да се подава от режима, два - три пъти на ден, в строго ограничени количества.

До 1,5 месеца не може особено да мисля за това какво да се хранят коте. Не са добавки, в допълнение към майчиното мляко не се изисква. 1,5 - 2 месечно котенца прилагат под формата на светло примамка kashek, яйчен жълтък. От 3 месеца до диета добавя постепенно пюре варени пиле, телешко и зеленчуци, приготвени храни са научени. Нови добавки могат да причинят диария, и за тази болест трябва да се вземат на сериозно, за да следите кои храни дразнят sfinksonysha на храносмилателния тракт. До 3 месеца ще бъде достатъчно, в размер на 20 - 25 грама на храна в продължение на 6 - 8 пъти на ден. Това е последвано от прехвърляне на котка с 2 - 3 - еднократно подаване от 40 - петдесетграм бременна котка трябва да се подава по-често. Сфинкса-малко активни старост - два пъти на ден. Животновъдите препоръчват използването на комбинирани храни, включително и мокро и сухо храна с естествени деликатеси. Loving собственик, хранене на вашия домашен любимец, трябва да има предвид строгите гастрономически забрани.

Вие не може да се разрежда диетата на тлъсто месо, сурова риба, всякакви семена, кисели краставички. пушени меса, сладкиши.

Бременност по здравословен котка работи сравнително тихо. Бременни носилка сфинкс котка носи в 2 - 5 очарователни "гумени" деца. Котенцата са родени слепи, но с 3 - четири дни отварят очите му. Ушите са разкрити през 7 - 10 дни и ще бъде четвъртата седмица. Котенцата може да се роди като напълно "гол" и puhovenkimi. Колкото по-малко кожа при новородени, на "lysee" ще Сфинкса, когато влезе в зряла възраст. Между другото, без козина котки могат да бъдат родени космати малките и имат вълнист - "голи".

Колко котки живеят сфинксове

Sphynx породи котки

Сфинксове са в добро здраве и силен имунитет. За да се предотврати вирусни заболявания и други нещастия са необходими ваксинация. Средната продължителност на живота за стандарти и на котка е на 12 - 15 години. При добри грижи, любов и привързаност Sphynx може да живее в продължение на много години. Роден безплодна котка Bambi е живял 19 години. Шампион - смята дълголетие гледани днес Рекс Алън, като достига 30-годишна възраст.

Колко струва Сфинкса породата

Sphynx породи котки

Цената варира в зависимост от целите на придобиване на домашен любимец. От 5 до 10 хиляди рубли могат да поискат за коте без по-нататъшно право на отказ. Желанието да се размножават, за да се размножават и да участват в изложби и ще струва 10-300 хиляди души, в зависимост от възрастта и чистотата на линия.

След изучаване на въпроса, как да се грижи и поддържа, какво да се хранят, претегляне на всички "за" и "против", можете да отидете в детската градина, в търсене на чудо - Сфинкса.

Sphynx породи котки
Sphynx породи котки
Sphynx породи котки
Sphynx породи котки
Sphynx породи котки
Sphynx породи котки
Sphynx породи котки
Sphynx породи котки
Sphynx породи котки
Sphynx породи котки