Sphynx котка порода - характеристиките и снимки

Сред разнообразието от породи котки, които са били отглеждани от хора, има много необичайно и стреля оригиналност на външния си вид. Един от тях е порода Sphynx котки. Домашни любимци са различни странен мил и добър характер. Запознайте се с "египетски" котката по-близо, техните основни характеристики и насоки за съдържание.Sphynx породи котки

Сфинксът е представител на козина порода, която е била отглеждани за декоративни цели. външен вид на оригиналния домашен любимец е резултат от биологична мутация. Днес породата е представена от три вида: Дон Sphynx котка, Канада и Санкт Петербург. Най- "древен" Сфинксът е канадска. Той бе изваден преди повече от 40 години, когато колегите му започнаха да се засадят преди около 12 години.

Sphynx котка има богата история, се споменава за плешив дата котка от древни времена. Предшествениците на неокосмените домашни любимци са се случили в Америка, но външни фактори са довели до прекратяване на съществуването на породата.

Sphynx породи котки

Днес породата е един от най-популярните. Причината за това е не само изключителен външен вид, но също така и способността да съдържа домашни любимци за хора, които са алергични към вълна.

Етнос котка порода Sphynx снимка

Сфинксът е един вид сгънати рок, така че всички капак домашен любимец тяло се сгъва. По-старата котка, толкова повече се появяват бръчки по тялото му. Най-голям брой от тях са концентрирани в главата. Сортове видове (канадски, Дон, Петербург) се различават помежду си по външен вид и база структура на тялото:

Sphynx породи котки

Sphynx породи котки

Строен и продълговата

индивидуалност

Sphynx породи котки
Породата принадлежи към категорията на елита, така че цената сфинкс котка често е висока. Въпреки това, високата цена се компенсира от мек домашен любимец и лоялен характер. Котки бързо щракнат на господаря, изисква постоянно внимание, да се представят за пълноправен член на семейството. Сфинксове много зле прехвърлят самота, така че да оставят котката сам за дълго време не се препоръчва.

Породата е идеален за хора, които живеят сами и могат да бъдат дадени за домашни любимци подобаващо внимание. Сфинксове перфектно да пристъпите към деца, но те могат да бъдат ревнува от собствениците и да се организират малки мръсни трикове. Те следват по петите на един човек, не се изисква отделно табуретка, както винаги спи в краката на капитана.Различни порода развит интелект. Котки показват изобретателност и могат да отварят почти всяка врата. Те безусловно доверие на собственика и бързо да се научат различни команди.

Противно на общоприетото схващане, сфинксовете не се страхуват от водата и се понася добре на различни козметични процедури, което ги прави почти идеални домашни любимци. Порода различни уязвими характер, с сфинксове не е отмъстителен и лесно прощава престъпление.

Sphynx породи котки

Поради увеличен животните за пренос на топлина е необходимо специално облекло, особено по време на студения сезон. Котките обичат да "облича" и са удобни с да се сложи на украшенията си.

Котките са много любопитни и нямате нищо против да играе със собственика. "сингъл" игри не са интересни за сфинксовете. Породата не показва агресия към членовете на домакинството, или във връзка с гостите. Отлично поведение на изложби и изложения.

Sphynx породи котки

Здраве сфинкс

Сфинкс мнения котка каже за специална грижа за домашни любимци, както и липсата на коса ги прави много чувствителни към факторите на околната среда. В допълнение, тази порода има предразположеност към редица заболявания. Удобства: сфинксове

 • необходимостта да се мият редовно вашия домашен любимец с помощта на продукти за грижа за дете;
 • премахване на всички проекти в къщата, която може да доведе до инфекция на животно;
 • котки, предразположени към кардиомиопатия и дихателните пътища обструкция;
 • редовен отстраняване на секрети от кафяво ухо;
 • Седмично почистване на зъбите със специални пасти, които предотвратяват възпаления на венците.

Sphynx породи котки

Как да изберем и къде да си купите коте сфинкс

Този въпрос е от голямо значение, тъй като много животновъди не се различават добросъвестно и могат да продават нездравословни домашен любимец. Обърнете внимание на външния вид на животното: кожата трябва да е по-различно язви, очите не се скъса. Честото кихане и мудни държавни коте говори за болестта си.

Моля, имайте предвид, че котките консумират храна много лакомо, почти без да се дъвчат. Ето защо се препоръчва допълнително да смила храната преди хранене. Породата е практически всеяден, така разреждане на менюто животни и храна на хората. За всеки вид храна трябва да бъде поставен отделна купа, като сфинксове са чувствителни към миризми и не могат да ядат консерви "плочи" за суха храна.

Препоръчителната диета за Hairless порода е следното:

 • поне 60% месо "ястия" - насърчава използването на варено пиле, задушено говеждо черния дроб;
 • използването на суха храна трябва да бъде не повече от 15-20% от общото меню. Тя трябва да изберете само лукс и високо фуражи (Хилс, например);
 • Използвайте в диетата на млечни продукти, което трябва да бъде поне 15%. Нахранете Сфинкса трябва да ферментирал печени мляко, извара, яйца, грис и овесени ядки овесена каша с мляко;
 • зеленчукови ястия, съставляващи около 5% от общите диета - зеленчукови супи и техни смеси;
 • ориз каша;
 • лакомства и витамини ястия могат да бъдат дадени веднъж седмично.

Забраненият месо порода е свинско. Вие не трябва да злоупотребява с млякото, което има слабително действие на сфинксовете. Домашни любимци обичат да ядат краставици и шоколад, но "поглезят" такива закуски могат да бъдат не повече от 2 пъти седмично.

Sphynx породи котки

развъждане сфинкс

Породата не е капризна в отглеждането и труда в сфинксове обикновено минава лесно. В едно котило е от 3 до 7 котета. По време на бременността, котки се нуждаят от повишено внимание и питателна диета. Hairless порода е разработила инстинкта на майчинството, така че няма да имате проблеми с грижите за котета.

Sphynx породи котки

Необходимо условие е създаването на комфортна температура в апартамента. Не е нужно постоянно да увивам коте в одеяло, или детето си имунитет може да се генерира неправилно.