Смисълът на глава "Oblomov Сън" в нова фантастика

Дрийм Oblomov ни отвежда към земята, където е израснал в село Oblomovka. В Oblomovka човек живее комфортно и тя се чувства сигурна. Там няма нищо вълнува човешкото съзнание, има хармония във всичко.Разбира се, по-широк и нежен характер Ili Ilicha силно повлиян от характера на това благословено кътче на земята, че прекрасно област - Oblomovka.
Небето, която "изглежда по-близо прилепени към земята, за да се предпази района от който и да е избран мизерия"; слънцето, което "грее ярко и по-горещо там в продължение на около шест месеца и след това бавно, сякаш неохотно, отстранен от там"; тези меки контури на наклонени хълмове ", с които е приятно да се возят, спортни на гърба или заседание от тях, гледайки замислено залязващото слънце"; бавното спокойно за равнинни реки, които "се бутилира в широки езера, а след това се търси бърз нишка, едва пълзи върху камъните, сякаш потънал в мисли."
Природата тук е толкова привързан майка се грижи за мълчание, премерено спокоен през целия живот на човека. И с нея в същото време специална "обрат" на селския живот с ритмична поредица от делничните дни и празници. И дори гръмотевични бури не са ужасни, но има и полезни: те "са постоянно в същото време по разписание, не забравяйте почти никога Илина ден, сякаш за да се поддържа най-известните традиции на народа." Нито ужасни бури, не вреди не се случва в този регион. Print спокойно ограничение се крие в характера на хората, подхранвана от руския Майката Природа.
Той е този прекрасен руски характер е допринесла за развитието на Ilyusha качества като човечност, доброта, състрадание.
Формирането на идентичност Oblomov се влияе силно от неговото възпитание. Безкрайна любов и привързаност, че от детството, той е бил заобиколен и съкровено, даде Ilyusha майка си. Това е "заливат го с страстни целувки," погледна "алчни, които се грижат очи, а не кална са очите, не боли нищо, тихо, ако той е бил заспал, не се събуди там през нощта, без да хвърлят дали в съня си, не е дали той топлина."
"Майка ще оглави Иля, сложи в скута си и бавно да вържете косата си, наслаждавайки се на тяхната мекота и принуждавайки възхищавам и други, говори с тях за бъдещето на сина си, поставяйки го на герой от някакъв блестящ епос, създаден от него."


Вероятно, това прекомерната любов към майка вреден ефект върху Oblomov. Но това беше тя, който донесе в герой от основните характеристики на националния характер. Въпреки, че Иля живот и помислих, сестрата, който също изигра огромна роля в развитието на неговата личност. Тя често му казах, разкази, различни истории, епоси, измислени истории. Леля му прошепнал за някаква неизвестна партия ", където има нито нощем, нито студено, където всички правят чудеса, където се вливат реки мляко и мед, и където никой през цялата година да прави нищо."
Но тези истории и приказки впоследствие неблагоприятно засегнати Ilyusha. От детството, въображение на момчето, обитаван от странни призраци, страх и копнеж седна за дълго време, може би завинаги в душата. Когато той се превръща във възрастен, дори и сега, "остави в тъмна стая или виждане на мъртвеца, той трепери зловещо детството zaronennoy душата мъка." Все още мечтаят за тази магическа страна, където няма зло, страдание, тъга, и когато не е необходимо да правите нищо.
Труда е основният враг Oblomovka жители. Те "разрушение като наказание, наложено от друг от нашите предци, и където е имало случай, винаги се отървете от него, констатацията, че е възможно и правилно." Такова отношение към работата и възпитан в Ilyusha. Желанието за независимост, млада енергия остана с приятелски викове на родителите:
"И слугите на какво?". Скоро героя и той осъзна, че се разпорежда по-тиха и по-удобно.
Той е заобиколен от прекомерно притеснения майка, както и за гарантиране, че детето яде добре и не претоварени на обучението през И. Б. Shtoltsa. Тя смята, че образованието - не толкова важно нещо, за което трябва да се губи тегло, губят цвят и да пропуснете празници. Разбира се, родителите Oblomov разбират важността и необходимостта от образование, обаче, видях го само като средство за промоция.
Това са условията, в които е имало апатични, мързеливи и трудно ще природа Ili Ilicha Oblomova. Той се страхува от всякакви трудности, той е бил прекалено мързеливи, за да се направи дори и най-малкото усилие за справяне с не голямо, но най-належащите проблеми. Той е готов да се премести делото на всеки, без да се притеснявате за резултата от него и цялост на хората, които се ангажират бизнес. Той не призная, мисълта за възможността за измама: елементарна предпазливост, да не говорим за практичност, той отсъства в характера на Oblomov.
забележка

· В Oblomovka души живеят с едно патриархално съзнание. "Norm живот е готова да ги научи родителите им, и те го приели, също готови, от дядо му, и дядо на прадядо. Как това е станало в бащите и дядовците, както е било направено с баща си Ili Ilicha, така че може да се направи сега в Oblomovka ". Ето защо всяка проява на лична воля и интереси, дори и най-простите, като писма, пълни с ужас Oblomovs душа. Sleep Oblomova е от голямо значение в текста. Ние разкрие произхода на душата Oblomov, ние научите как формирането на личността отиде О. Така ние виждаме етапите на развитие на дефектна личност, която е един пример за това как враждебна среда унищожава най-добрите човешки качества в разцвета си. За да разберем това, трябва да се разглеждат източниците на формирането на идентичността: за детството, образование, околна среда, и най-накрая, да получат образование.