Sleep Oblomova (Потърс отелване)

В "The Dream ..." може да се раздели на три части. В първия Гончаров ни казва Иля детството, когато момчето е само на седем години. Той е много игрив и жизнен, но тя се повиши в търг и грижовен, постоянно бди над и не пусна едно, съвсем сам под наблюдението на медицинска сестра. Иля наблюдателен, нищо "не избягат от вниманието на любознателен дете, неизтриваем нарязани на душата му снимката на домашния живот, насищане мека ум живи примери и несъзнателно привлича програмата на живота си за живота на своята среда" Въпреки, че малко Oblomov и се наслаждавайте на този начин на живот, не е така и е добре да служи като пример за подражание. Тя има много недостатъци: всички Oblomov се случва всеки ден едно и също, и няма промяна в живота на неговите жители, е скучен и еднообразен. Най-важната част от него е храната: Oblomovs много внимание към него, внимателно подбрани ястия за обяд. Хранене е ритуал за тях. Ангажиран в подготовката на крепостта, както и родителите на Иля само съветват кои продукти са най-добре да се използва и за какво да се готви.Важен ритуал в Oblomovka сън след обяд, животът спира в този момент, всички са заспали.

Втората част описва Гончаров нас друг път: дълга зимна вечер нощ медицинска сестра казва Ил Ilichu приказка. Детето е много чувствителен и взема всички разказ гледане на деца реалност, потапяне в света на фантазията. По-късно, когато стане възрастен, той открива, че не е "добра фея", мед и млечни реки ", но все пак Oblomov тайна от другите осъзнава, че" една приказка смесил с живота и той несъзнателно се чувства тъжен понякога, защо приказка не е живот, но животът не е приказка. "Иля Илич, както винаги и си остава голям хлапе, който мечтае да Militrisa Kirbitevne. също баща му, дядо и прадядо, които слушах като дете и съща приказка, за цял живот са били деца, които не могат да изгради живота си.В третата част на "Дрийм ..." ние виждаме Oblomov момче на тринадесет или четиринадесет, когато той е бил в село близо до Verhlove Oblomovka. Неговият учител е строг и трезвен немски Щолц и ангажирани Иля заедно със сина си, Андрю. Може би Иля и се научи да бъде нещо в къщата за гости, но Verhlovo е само на пет мили от Oblomovka, и там, в допълнение към къщата Столц, "всичко, което вдъхна от същия примитивен мързел, простотата на обноски, на тишина и спокойствие." Oblomovism царува там тя деморализиращ ефект върху тийнейджър. Той имаше ярка представа за това как да живеем: ". Живо за възрастни около него", както Вие, разбира се, да попитам как живеят. Аз отговарям, без да знае не се тревожете, не се тревожете, не мисли за смисъла на живота, "съкрушителен труд като наказание", си търси повод да се отърве от него. Монотонността на живота си да не се санкционира, не обременени от тях това, и не би била в състояние да, те живеят по различен начин. "Друг живот, а не искаше, и нямаше да ми хареса." В формирането на характера Ili Ilicha засегнати и как отношение към изучаването на родителите си , Уви, за бащата и майката са били главната рецепция на сертификата, не на знания.

Гончаров не е мързелив, накуцване, неактивни, безразличен към живота, пасивни, апатични, неспособни да работят. Oblomov толкова са повлияни от средата, в която е израснал като дете. Целият живот в Oblomovka допринесли за влошаването на неговата личност. В седем години, Иля беше любознателен, енергичен, активен момче, но всяка година той става все по-мързелив, той произхожда апатия, в допълнение към това, той не се интересува от обучение, самоусъвършенстване, той смята работата на скуката, не може и не искали да работят. Oblomov е бил запознат с работата на душата, защото той щеше да направи велик поет или писател, ако не бяха толкова мързеливи.

Произходът на живота на дивана, което бе проведено Иля Илич, е разработена в среда, в която се изкъпал, подхранва, не беше позволено да се развива самостоятелно.

Други произведения на този продукт