Шип причините и симптомите, медицинско лечение

Как за лечение на шип
Възпаление, което се случва в меките тъкани около нарастък на calcaneal и плантарна фасция е петата стимул, който в медицинската терминология се нарича плантарна фасциит.Фасцията на стъпалото като сухожилие се простира от петата кост в основата на пръстите на ръцете. Тя осигурява защита на крака и прилежащите към тях тъкан фиксиране на стъпалото в позиция.

Когато човек е в изправено положение, а след това фасцията под половината налягане на телесното тегло. Понякога тъкани и клетки не могат да издържат на такова високо напрежение и натоварване микроскопични сълзи се срещат в областта на петата. Симптомите обикновено се появяват при хора, по-възрастни от 40 години и предимно при жените. Днес, в лечението на шпора статия пета, и причини за симптомите.

Вероятността за раждането на болестта се увеличава с наднормено тегло, гръбначни заболявания, подагра, лоша циркулация. Това възпаление може да бъде резултат от проникване на инфекция или след нараняването. Често болестта се появява при пациенти с ревматизъм.

Как за лечение на шип

лечение на шип

Лечението обикновено се назначава от лекуващия лекар само след създаването на точна диагноза. Всъщност, често същите симптоми могат да сигнализират и други болести, като изкълчване или нараняване на крака, или на търна. Ето защо, за да се потвърди предположенията, че лекарите предписват допълнителни проучвания (ултразвуково изследване или рентгенови лъчи), които показват, шипове.

Причините за това заболяване могат да бъдат дебнат:

 • съдово заболяване,
 • надлъжни плоски крака, които с времето могат да станат костни образувания,
 • заболявания на съединителната тъкан (ревматоиден артрит, анкилозиращ спондилит)
 • в нарушение на минералния метаболизъм,
 • при хронични заболявания на ставите,
 • в фрактури, сухожилие наранявания (особено в спортисти)
 • неудобно да се носят обувки с твърди подметки, като по този начин има разпределение неравномерно натоварване на повърхността на стъпалото.
 • работата, свързана с продължителен престой на краката си.

симптоми

Силна болка принуждава пациентите да търсят ефективни методи на лечение за това заболяване. Основният симптом е болка в областта на петата, чувствах в първия завой след дълга почивка или увеличаване на натоварването.

Защо се случва това? През нощта на малките пропуски са слети, а на сутринта, когато човек се изправя на крака при почивка на тялото натоварване се появява отново, с чувство на силна болка. С допълнително ходене болката намалява леко, защото фасцията разтягане. Но това може да се появи по време на деня.

Честото сълзи фасция причинява възпаление на тъканите, които са разположени в близост, включително костта и постепенно се увеличава по размер. След определен период от време данни за неразпространение започне да прилича на клюн или скок.

В петата може да бъде видяно визуално груба кожа с зачервяване, ако процесът се развива и се присъединява към инфекцията, видимата гноясване на кожата. Мъжът изглежда нарушена походка с накуцване. Стъпалото е в напрежение. Понякога в шпора расте царевица.
Значение какъв размер е трън не зависи силата на болката. В някои случаи пациентите дори не забелязват присъствието на големи разклонения. Обикновено те се срещат случайно. Малък ръст, от друга страна, може да причини на пациента непоносима болка. От това следва, че клиничните симптоми зависят от трансформацията на меките тъкани.

Най-добрият начин за лечение на

Първото нещо, което да направите, когато заболяване - е да се намали телесното тегло. По този начин, пациентът може да се постигне намаляване на тежестта на краката и налягането на петата. Също така, загуба на тегло, ще се подобри физическата активност.

Как за лечение на шип

Ортопедични стелки. Намаляване на болката по време на ходене е възможно с помощта на специални ортопедични стелки и петата възглавници. В допълнение, когато заболяването може да се използва със специални обувки, в които петата е предвидена вдлъбнатина.

Почивката на легло. В редки случаи, лекарят предписва останалата част на пациента легло, за да се ограничи натоварването на крака.

Цел инжектиране при условие, ако има силна болка и остра възпалителна процес не е податлив на лечение с други лекарства. В острата фаза се използва прокаин блокада до няколко пъти на ден. Глюкокортикоиди (diprospan или кеналог), които се предписват за лечение на болка и възпаление, да направи инжекции остеофити.

Инжектиране блокада извършва от хирурга. Процедурата е болезнено, плътна тъкан около поставянето на калканеуса усложняват от игла. Изисква опит, ако лекарството се прилага от възпалената област, а след това използвайте такива инжекция ще донесе. И освен това, той може да предизвика възпаление или абсцес сухожилие.

Тази блокада е противопоказан при остеопороза, туберкулоза, диабет, психиатрични заболявания.

Лечение на шокова терапия вълна

Когато консервативните методи не помогнат, лекуващият лекар може да предпише ударна вълна терапия (SWT). При тази процедура има своите силни и слаби страни. Добрата новина е, че SWT може да се извършва в амбулаторни условия.

Как за лечение на шип


Ефективното лечение може вече след първото третиране, 80% от пациентите изпитват облекчение и подобряване на физическата активност. В контузен крак се подобрява циркулацията на кръвта, което подобрява процеса на изхода за разграждане на тъкани изделия.

Брой на лечение е избран индивидуално за всеки пациент, в зависимост от заболяването и поносимостта на процедурата. Ранното лечение UHT избягва операция, след което възможните усложнения.

В рамките на процедурата, има и недостатъци:

Тя се отнася до скъпите. За да се постигне стабилни резултати, се изисква лечение на няколко процедури, разбира се. Процедурата не премахва причината за болестта и симптомите. Поради това е необходимо да се извърши всичко на лекаря препоръка за отстраняване на причините и фактор, довел заболяването, или те могат да се появят отново.

лазерно лечение

Лечение с лазер се извършва на няколко етапа. Първите 10 сесии, проведени с излагане на ниска честота до 50 Hz. След третиране, има прекъсване във втория етап и честотата се увеличава до 80 Hz и силата оставя да същия (80 MW). Понякога, по-тежки случаи, фасциит, назначава трети курс.

Как за лечение на шип

Процедурата позволява да се подобри течливостта и скоростта на кръвния поток в малки съдове и капиляри. Което значително подобрява процеса на резорбция на възпалението. Това облекчава болката от обхващайки нервни влакна топлинна действие на лазера.

Излишно е да се увеличи след лечението няма да изчезне, но намалява възпалението плацентарната плантарна фасция, което също причинява болка.

Хирургически лазерно отстраняване

Тази процедура е друг метод на лечение - смачкване кост отлагания допълват лъчи. Тя се прилага само в случай на авария, специална мотивация, когато консервативните методи не донесе никакви резултати.

Операцията се извършва с помощта на дебела игла, която първоначално прави костния перфорацията, и след това се инжектира чрез лазер, който разрушава тумора на костта.

Отново, лазерно смачкване натрупване не елиминира причина за възникването му, така че е необходимо за лечение на основното заболяване, което причинява натрупване на соли и образуването на шпилката.

Физични терапевтични процедури

Fizioprotsedury също така да улесни прилагането на лекарства, в проблемните области на стъпалото. Задаване fenoforez с хидрокортизон или електрофореза с новокаин.

магнитотерапия

магнити Лечението може да се извършва в амбулаторни условия, както и у дома, което определено има своите предимства в сравнение с други методи. магнитно поле с ниска честота (фиксирана и променлива), използвани в тази терапия.

Как за лечение на шип

Под действието на техните променени физични и химични свойства на клетки и тъкани ускори редокс реакции, подобрена пропускливост на клетъчната мембрана, и подобряване на кръвообращението променя ензимната активност. Всичко това премахва процесите на болка и възпаление, намалява тъкан подуване, подобрява клетка хранене.

лечение извънболнична се провежда в fiziokabenetah използвайки магнитни терапия устройства дневно в продължение на 20 минути. Курсът на лечение се състои от около 15 процедури. След третия лечение, пациентът се чувства подобрение.

електрофореза

Тази процедура позволява да доставят лекарства до местоназначението в възпалената тъкан. Коя е положителен фактор, което позволява още веднъж да не дразни стомаха химикали.

Но дори и тук има и недостатъци. Електрофореза не е подходящ за всички лекарствени средства и по този начин за изчисляване на дозата може да бъде много трудно. Процедурата трае 15-20 минути, на ток се настройва индивидуално лекар, че се усеща върху кожата като изтръпване.

медикаментозно лечение

Медицинско лечение включва въздействие върху възпалено фута площ с употребата на кремове, мехлеми, пластири, които облекчават болката и премахване на възпаление в тъканите.

Обикновено, лекарят предписва лекарства в лечението. Медицински пазар произвежда много различни продукти, изброени по-долу са като пример само някои от тях. Обикновено се практикува от назначаване:

нестероидни агенти

Които се произвеждат под формата на мехлеми, кремове, таблетки. Най-ефективното лечение се вземат предвид при прилагане мазила индометацин, ибупрофен и диклофенак; на гелове често се използва keratol и пироксикам. Тези средства имат аналгетични и противовъзпалителни свойства. Необходимо е да се смазва петата няколко пъти на ден, в продължение на две седмици.

Как за лечение на шип

Локална поносимост и противовъзпалителни лекарства

Коя е назначена за да се активира обменните процеси за намаляване на възпалението и облекчаване на болката и да се предотврати инфекция.

Лечение Dimexidum. Лекарството се продава в течност или гел. то трябва да се разрежда в съотношение 1: 5 и се прилага към салфетката, която се прилага към петата под формата на компрес. Какво е покрита с восъчна хартия салфетка, носна кърпа муфелна вълна превръзка и отгоре (износване може да бъде страхотно петите). Компресиране се поддържа до 20 минути, се прилага ежедневно в продължение на 10 дни. Цената на този наркотик в рамките на 150 рубли.

Прочетете как можете да използвате dimexide за подмладяване на лицето.

Хранителни добавки

Това допринесе за отстраняване на възпалението и болката, подобряване на микроциркулацията на кръвта в подножието, премахване на дискомфорт. За лечението използва:

Как за лечение на лекарствата: Препоръчително е триене на няколко пъти на ден, понякога лечението се извършва до 30 дни.

Как за лечение на шип

ORTHO Tigerseye крем, съдържащ в своя състав bishofit, синьо глина и множество различни микроелементи, екстракти от лечебни растения, пчелен восък, етерични масла. Редовното прилагане помага за подобряване на кръвния поток и метаболизъм в клетките и тъканите на крака, по-активна отстраняване на токсини, облекчаване на болка и възпаление.

Цената на крема в рамките на 150 рубли.

Shark крем мазнини насърчава рани, ускоряване на метаболитни процеси, които ускорява процеса на зарастване на увредените тъкани. Входящи него хондроитин инхибира процеса на костна деструкция и камфор облекчава болката и възпалението. Като цяло, сметаната, улеснява движението без болка. Трябва да се втрива два пъти на ден в областта на петата с подгряване краката си с един час. Цената варира от 200 до 300 рубли от различни производители.

Крем-гел съдържа Pyatkoshpor на състава:

 • прополис екстракт като противовъзпалителни и аналгетични ефекти;
 • ЕВС масло, антимикробно носител и противовъзпалителен ефект, помага за намаляване подчертава фасция;
 • ябълков оцет се използва в народната медицина като независим агент при лечението на този проблем;
 • глицерин, карбамид, и други важни компоненти.

Cream, за всички положителни свойства, има и своите недостатъци. Съставните компоненти на суха кожа и предизвикват лющене.

Крем не е медицинско средство и се използва като спомагателен. Смажете ги възпалени места два пъти дневно. Цена от 250 рубли и по-горе.

външни мазилки

Пластирите за лечение на костни Цилиндрично мазилки, взрив De Li са на разположение на базата на растителни екстракти, предназначени за намаляване на болката, премахване на оток. се използват растителни екстракти: корен и шафраново отрова, тинтява и борнеол, ангелика.

Как за лечение на шип

Лепена пластир от дни до 3. След прекъсване в продължение на 5 дни, е необходимо да се проведе курс приложения (до 16). Една опаковка съдържа 8 парчета.