сарком на Капоши причинява симптомите и лечения

В миналото е било така, че от сарком на Капоши е претърпял само заразени с ХИВ. Но към днешна дата, тя започва да се диагностицира много по-често, освен това, той трябваше да се срещне и да имат деца.Какво е това заболяване? Можем да кажем, че това е една голяма концентрация на рак на кожата. Тя отвори своя лекар Мориц Капоши унгарски.

Причини за удължаване

Както вече споменахме, от сарком на Капоши засяга най-вече хората с ХИВ и херпес тип 8, но в нормални, здрави хора, той се диагностицира рядко.

Кажете точно тази болест се появява по някаква причина, толкова дълго, колкото никой не може. Въпреки че според статистиката, тя е свързана с болести като гъбична микоза миелом.

Тъй като не са установени точните причини, е възможно да се идентифицират хората, които са изложени на риск, а именно:

 • ХИВ-позитивните мъже.
 • Хора, които следят трансплантация на органи.
 • Коренно африканци.
 • Мъжете на средиземноморски произход.

Това са хората, които най-често се диагностицират заболявания.

С напредването на болестта, и това се случи, не е ясно по какви причини. Въпреки това се смята, че началния етап възниква от лимфните или кръвоносните съдове.

По същия начин, можем да кажем, че сарком на Капоши, наречена, проявява себе си доста бързо, но в бъдеще е много бавно расте. Според хистологичните характеристики счита, че този възпалително заболяване.

Симптомите на заболяването

Първите признаци на саркома на болестта, които се появяват върху кожата, тя петна синьо-виолетов оттенък. Те са най-вече се вижда на долните крайници. По-късно те са подобни на възли или дискове, които са покрити с люспи. Понякога в знак на заболяването могат да бъдат обрив, подобен на червен лишей.

Въпреки че, тъй като заболяването започва да се развива с течение на времето, тумори растат и достигат скорост от два сантиметра. Те са плътни, а засегнатата област се появява съдова мрежа. Колкото по-голяма степен в диаметър, толкова по-болезнено за пациента, особено при допир.

Паралелно с това, тялото може да се надуе. В допълнение, може да се появи този симптом, дори преди обрива, а след това той ще се разглежда като основна проява на заболяването. От това може да пострада, както и двата крака, кожата им става гъста и синьо.

В процеса на развитие на болестта, възли могат да се разтварят и оставят след себе си тъмни петна.

В допълнение, има и други признаци са:

 • Висока телесна температура.
 • Диария с кръв.
 • Кръвохрак.
 • Подути лимфни възли.

Също така, някои пациенти развиват световъртеж и "мравучкане" на кожата. Но има и други неспецифични симптоми.

Ако другият пациент от заболяването, има и HIV-инфекция, симптомите на заболяването ще бъде много по-силно изразени, както и разработването на сарком на Капоши по-агресивен. Ето защо, сини петна се появяват по цялото тяло.

засегнатата област

По принцип, заболяването се проявява върху кожата и в редки случаи може да се появи във вътрешните органи.

Най-засегнатата област, ще зависи от вида на заболяването, но по-често се среща в:

Ако пациентът е HIV-инфектирани, симптомите могат да бъдат на върха на носа и слизестите тъкани.

видове заболявания

Заболяването е сарком на Капоши могат да бъдат разделени в четири вида, всичко зависи от вида на обрив. Сподели са както следва:

 1. Нодуларна. На кожата на краката, има възли на синьо или лилаво на цвят, понякога кафява. В зависимост от това с напредването на болестта, те започват да покрие цялото тяло.
 2. Разпространени. Това е, когато заболяването обхваща цялото тяло, докато вътрешните органи и системи.
 3. Red. При този тип, тумори са червени.
 4. Инфилтративния. Характеризира не само от външния кожен обрив, но лезии на кости и мускулни влакна.

Класификация на сарком на Капоши

В медицината, сарком на Капоши е разделена на 4 вида са:

 • Classic.
 • Ендемични.
 • Епидемия.
 • Имуносупресор.

Всеки тип се характеризира с определена област и степента на увреждането.

 1. Classic. Този тип се диагностицира при възрастните хора, особено ако имате хронични заболявания. По същество това се появява на краката, ръцете, отстрани на крака, в редки случаи, се появява на уши, глава, клепачите и лигавица. Всички петна почти със същия размер, не се прояви, но в редки случаи може да се появи усещане за парене и сърбеж.

Класически изглед е разделен на три етапа:

 • Петна. Тя се характеризира с сини или кафяви петна са не повече от половин сантиметър. Обикновено те са гладки и различни форми.
 • Пъпчива. Петна стават плътни и подобни на една сфера или полусфера, понякога те се сливат в едно място.
 • Тумор. Плаките растат в възли и растат в диаметър и пет сантиметра. Те са меки, с кафяв или червен оттенък.

Почти винаги, този вид доброкачествен характер на кутията не се прояви до десет години.

 1. Ендемични. По принцип това се отразява на децата под една година и за възрастни до 34 години. Симптоми от този тип са, както следва:
 • Страдат вътрешните органи и лимфни възли, без никакви знаци върху кожата.
 • Яви обрив, асиметрична.
 • Има болки в местата на обриви, треска, а пациентът се поти.
 • Заболяването се развива в продължение на няколко месеца, пациентът може да умре.


 1. Епидемия. Можем да кажем, че това е знак на ХИВ инфекция. От този вид сарком на Капоши засяга хората до 38-годишна възраст, симптомите от този тип са, както следва:
 • Внезапна поява на заболяване и повишени симптоми.
 • Обрив по главата, върха на носа и устата.
 • Проявлението на петна в различни части на тялото, които не са идентични по форма и червен цвят.
 • Подути лимфни възли.

Поради факта, че в тази форма на напредването на болестта, в този контекст, висока смъртност на пациентите.

 1. Имуносупресор. Този тип тумор или е канцерогенен в природата, защото тя се разраства бързо и обхваща цялата голяма площ. С развитието бързо формира единици, които в последствие се превръщат в тумор.

Прогнози на заболяването

За да се предскаже хода и резултатите на болестта може да се основава на неговата форма, развитие и имунната система на пациента. Ако имунната система на пациента е доста силна, а след това на тумора, може да бъде обратим. С това лечение ще помогне и на пациента за дълго време ще си спомнят за своето заболяване.

В други случаи, тъжната прогноза, тъй като половината от пациентите умират преди да навършат две години. Трябва да се отбележи, че по-бързо се развива заболяването, толкова по-малко шанс за възстановяване. От друга страна, толкова по-бавно растежа, толкова повече възможности за избор на правилното лечение.

ВАЖНО. Не си мислете, че пациент с диагноза сарком на Капоши лечение ще помогне, ще се отървете от СПИН. Това не е толкова лесно, сарком е фатално за него.

възможни усложнения

Поради факта, че сарком се съхранява в продължение на няколко месеца, много от пациентите дори не се опитват да го лекува. И това води до усложнения:

 • Foot оток появи, до появата на рани.
 • Оказва се, прекомерно увеличаване.
 • Увеличаването образуват рани.
 • Метастази в костите.

Но трябва да се отбележи, че сегашната лечението може да предизвика усложнения, въпреки че те няма да бъдат толкова тъжно. Например, може да изпитате главоболие, виене на свят, диария, както и много други.

Диагностика на сарком на Капоши

За да се разбере това, което е сарком на Капоши, е необходимо да се види специалист, заболяването е дерматолог, онколог, както и инфекциозни заболявания. След преглед на зрението, анамнеза, тези процедури се извършват:

 • Проверка за наличие на симптоми на заболяването.
 • Биопсия.
 • Извършва се хистологични и имунологични изследвания.
 • Смятате кръвен тест за ХИВ инфекция.

В допълнение, лекарят може да допълнителни изпитвания и, например, ултразвук, ядрено-магнитен резонанс, Кънектикът, рентгенови лъчи, гастроскопия, както и много други, за да разкрие вътрешните органи.

Въпреки това, на точна диагноза може да бъде и без всякакви изследвания, тъй като заболяването е доста ярки знаци. Някои опитни професионалисти, които могат да инсталират заболяване след щателна проверка. За тази цел е необходимо да се помисли за кожата, слизестите тъкани на устата, гениталиите.

С биопсия е необходимо да бъдете внимателни, тъй като тя може да бъде отворен след спиране на кръвотечението, защото туморът е обрасли кръвоносните съдове.

Но, за да се потвърди или отхвърли диагнозата е необходимо да се провеждат такива диагностични процедури:

 • С помощта на лабораторни тестове, че е необходимо да се определи типа херпес 8, това не е признак за наличието на сарком, но това ще помогне да се определи избора на лекарства за лечение.
 • Анализ за ХИВ инфекция.
 • Хистологично изследване ще помогне да се разграничи от това заболяване фибросарком.
 • Ако има съмнения, че болестта удари на дихателните пътища или стомаха, след това се извърши гастроскопия, бронхоскопия, колоноскопия.
 • Тъй като заболяването протича на фона на понижен имунитет, може да назначи имунограма.

След получаване на резултатите от процедурата, лекарят избира метод за лечение.

терапевтични процедури

Не се изисква специална обработка на заболяването изисква, освен пряко въздействие върху тумора не помага. Затова лекарят предписва лекарства, които могат да помогнат за облекчаване на симптомите и лечение на болестта, която се развива паралелно с сарком.

Въпреки това, в някои случаи, има влияние върху тумора, особено когато тя е:

 • Голяма тумор.
 • Когато силна болка и парене.
 • С опасност за живота на пациентите.
 • Ако туморът е естетически дефект.

Когато всички от горепосочените ситуации се прилагат два вида на въздействие върху тумора:

 1. Локално въздействие. Това облъчване, замразяване, прилагане на локално действие на лекарство (Panretin, prospidin), и въвеждане на лекарства директно в тумора. В отделен тумор, нейното отстраняване се извършва, около 40% от успешна операция.

Този вид на експозицията се извършва в амбулаторни условия, не може да има никакви странични ефекти. Може да се използва, ако образованието не е голям, както и единствен. Въпреки това, не можете да го използвате, ако имате кървене или отворена рана на върха. Ако това е налице, тогава може да има нова формация.

 1. Системната експозиция. Това може да стане по три начина, по следния начин:
 • Химиотерапията е изпълнен с усложнения. В някои случаи, се извършва паралелно с хормонална терапия.
 • Антиретровирусна терапия помага повишаване на имунитета, и едновременно с това убива вируса. Той се използва през цялата година и е доста ефективна.
 • Лечението с интерферон. Той помага на имунната система да се възстанови и да се използва също и за дълго време.

Този тип се използва, когато пациентът не е ярки знаци. Въпреки силна болка и опасност за живота, така също е добро.

Всички използвани методи не гарантира излекуване, така че дори и леко понижаване на тумори се счита за положителен резултат.

Всички пациенти трябва да се помни, само едно нещо, което не може да се лекувам самостоятелно, цялата терапия трябва да назначи лекар. В допълнение, тя извършва надзор върху курса на лечение.

предотвратяване

Специални предпазни мерки срещу появата на саркома не съществува. Основното нещо, за да се опита да избегне договаряне СПИН и херпес тип 8. Ето защо, превантивни препоръки са, както следва:

 • Да се ​​опитаме да се изкорени зависимостта към наркотици и алкохол.
 • По време на полов акт, като се използва презерватив.
 • Само извършва инжектиране със стерилни инструменти.

Основното нещо е човек да има силна имунна система, а в някои случаи може просто да се засили с наркотици. Това важи и за случаите, когато сарком на Капоши, показващи някои симптоми. Например, HIV-инфектирани пациенти могат да използват анти-ретровирусна лечение, което от своя страна е много добра.

За пациенти, чието заболяване е в ремисия, трябва периодично да посещавате Вашия лекар за проверка и анализ. Това ще ви помогне във времето, за да разкрие появата на нови болести.

Можем да кажем, че сарком на Капоши е ужасно заболяване, което може да лиши човек на живота.

Не забравяйте, че една добра имунна система ви помага да се предпазите от много болести. Така че, опитайте се да се грижи за него, а той от своя страна ще се грижа за теб.

Подобни записи

сарком на Капоши какво е

Полипи в стомаха