Самостоятелно или се снимате

Всеки собственик на фотоапарат рано или късно има желание да се направи красива снимка на себе си. След като има желание, следователно, че е необходимо да го изпълни. Но как? Най-често, любител фотограф, без да се притеснявате за качеството и състава на бъдещото картината, се снимам на една ръка разстояние. В резултат на това, виждайки снимката дългите си ръце и удължена носа, фотограф и разочарован от това хвърля всички опити да се направи добър автопортрет. И напразно, защото снимките на себе си наистина не е трудно. Ние просто трябва да изберете най-подходящия начин за фотографски автопортрет, за да конфигурирате правилно фотоапарата и да се покаже малко въображение.Първият метод: огледален образ

Най-често срещаният метод за самостоятелно портретна фотография - заснемане на отражението си в огледалото. Най-често, но се оказва, не е най-лесният. Тя ще изглежда, че нищо не е трудно да се направи снимка на вашия флип, не. Снимайте, натиснете бутона на затвора и сте готови. Но това не е така!

Има определени правила, отразяващи фотография:

1. Преди да вземе снимката, не забравяйте да почистите огледалото. Снимката не трябва да виждат всеки оставя мазни следи.

2. Изключете светкавицата. Това трябва да се направи, за да светне в огледалото.

3. Поставете източника на светлина от страна на огледалото, така че светлината от тях равномерно осветява лицето ви. Когато източникът на светлина се намира в предната част на огледалото, а след това на вашите снимки, ще се окаже, твърде тъмно.

4. Включете фотоапарата от автоматичен на ръчен. Така че това ще бъде по-лесно да контролира качеството на изображението. След това се снима тест за определяне на подходящата скорост на затвора, бленда, баланс на бялото и ISO.

ISO стойност ще зависи от конкретния осветление. Ако снимате в добра светлина, стойността на ISO трябва да бъде не повече от 400 единици. Заснемането "с ръце", рискувате от размазване на изображенията. За да избегнете този неприятен дефект, настройте камерата на средна скорост на затвора (1/125 -. 1/250 сек). В този случай, трябва да се увеличи на блендата, за да получите ярки изображения.5. самата камара е трудно да се съсредоточи върху отразеното изображение, така че преминете обектива с автофокус, за да ръководство.

Метод 2: таймер и статив

Това е най-лесният начин да се снима. Почти всяка камера има такава полезна функция като "таймер", която ви позволява да снимате с известно закъснение. Използване на таймера не е трудно, но е малко изморително, защото трябва през цялото време да се обърне към камерата, за да натиснете бутона на затвора, а след това тече обратно към мястото навреме, за да вземе правилната поза. Вие ще имате само за 10 секунди. Можете, разбира се, да се използва непрекъснатост на снимане, но в този случай използването на вградената светкавица не е възможно. В допълнение, AF може да ви провали.

Снимайте автопортрет с таймер и статив може да е навсякъде: у дома, на улицата, в парка, в провинцията. Основното нещо, че мястото е добре осветена и имаше красив фон. В случай на естествена светлина, не е достатъчно, да използвате светкавицата. И в лицето на снимката не е прекалено плоско от светлата vspyha, използвайте дифузьор. Тя може да бъде направена от конвенционален лист бяла хартия и прикачете ластика да мига.

Третият метод за безжична затвора

Този метод е лесен за използване и по-ефективно. За да се направи качествено автопортрет ще ви е необходим безжичен освобождаване кабел или дистанционно управление и статив. Благодарение на конзола / въжето не е нужно да се обърне всеки път, когато камерата, за да натиснете бутона на затвора. Дистанционно управление е толкова малка, че може лесно да бъде скрит в ръката му и той няма да се вижда на снимките.

Преди да започнете да снимате, предварително се подготвят светлина и подредят експозицията. След това се снима тест. На него ще бъде в състояние да определи състава на бъдещата рама, височината на статива. Промяна на позицията на фотоапарата от хоризонтално във вертикално положение, за да разнообрази своите изображения.

През изминалата два начина фотография има едно значително предимство: можете да правите снимки на себе си в близък план и промяната в цял ръст поставя да измислят интересни истории за автопортрет без да бързат. Но те също така имат един основен недостатък: системата за автоматично фокусиране може да направи грешка и грешен фокуса на изображението.

Сега, че знаете какво означава и как можете да правите снимки на себе си. Кой да избера до вас, защото всеки метод има своите предимства и недостатъци.