Rigevidon - прегледи, инструкции, прилагането

Как да приемате regividon

Rigevidon - estrogenosoderzhaschy контрацептивен препарат.

Фармакологични ефекти

Rigevidon се отнася до група на комбинирани орални контрацептиви. Неговите активни съставки - левоноргестрел и етинил естрадиол.Левоноргестрел в дейността му е подобен на прогестерон, но неговата сила е значително по-добър. Етинилестрадиол - аналог на естрадиол.

Приложението позволява rigevidon предотврати нежелана бременност. Такова действие на лекарството се осъществява чрез подтискане на овулацията, увеличаване на вискозитета на цервикални промени слуз в ендометриума структура.

Преглед на rigevidon потвърждават, че редовната употребата му намалява риска от fibrokist в кисти на гърдите в яйчниците, фиброаденоми, стагнацията в таза.

Способността да се оплоди напълно възстановен след 1-3 цикъла след оттегляне rigevidon.

Форма освобождаване

Таблетките на освобождаване на лекарството. Една опаковка съдържа 21 таблетки, съдържащи хормони и 7 плацебо таблетки, които съдържат желязо сол.

Показания rigevidon

По принцип, лекарството се използва за предпазване от бременност, но има добри отзиви от Rigevidon, които се използват за терапевтични цели в менструалния цикъл и предменструален синдром, напрежение.
Rigevidon Инструкции: Метод на прилагане

Rigevidon, подобно на други орални контрацептиви, се препоръчва да се вземат по едно и също време на деня.

Ако една жена е на лекарството за първи път, а последния месец тя не използва хормонална контрацепция, тя трябва да започнете да приемате Rigevidon в първия ден на менструално кървене. В бъдеще, което трябва да вземете таблетка дневно в продължение на още 20 дни. Това е последвано от почивка седмици, по време на които е препоръчително да се таблетка, съдържаща желязо. На осмия ден трябва да започнете нова опаковка на Rigevidon, дори и ако менструално кървене не е свършила, и 8-ми ден се пада в един и същи ден от седмицата, както и че приемането на първите плочи на първия пакет.Ако трябва да отидете на Rigevidon от друг хормонален контрацептивен метод, направи същото.

Жените след аборт Rigevidon на инструкциите, показани да се вземат в деня на операцията или вдругиден.

Родила една жена, която не е кърмачка, противозачатъчни хапчета може да започне да се вземат от първия ден на менструално кървене.

Ако следващата таблетка rigevidon пропуснато, трябва да бъдат взети следните рамките на 12 часа. Ако са изминали повече от три дни, се препоръчва да се използват допълнителни средства за контрацепция.

При прилагане на лекарството за медицински цели rigevidon верига приложение може да варира. В този случай, трябва да следвате указанията на лекаря.

Страничните ефекти на Rigevidon

Докато като таблетки могат да бъдат почувствани гадене, главоболие, междуменструално кървене може да се появи вагинално течение. Също така под въздействието на лекарството може да варира в настроението и либидото, може да наруши зрението появи конюнктивит, оток на клепачите.

Повечето от тези нежелани реакции са обратими rigevidon, проведена малко след неговото анулиране.

Има мнения за Rigevidon, сочейки към факта, че в редки случаи това може да доведе до високо кръвно налягане, венозна тромбоемболия, кожни обриви, кандидоза. диария. умора, промяна в характера на вагинално течение, хипергликемия.

С продължителна употреба, има странични ефекти, като rigevidon: загуба на слуха, жълтеница. повишена честота на припадъци, схващане на краката, хиперпигментация и сърбеж по кожата.

Как да приемате regividon

Противопоказания

Rigevidon от инструкции е противопоказан при холецистит. тумори на черния дроб, вродена хипербилирубинемия. наследствен хиперлипидемия, сърдечносъдови тромбоемболични събития и тежка мозъчно-съдова болест, и предразположение към тях, с тежко чернодробно заболяване, тежка хипертония, ендокринни смущения, както и анемия. мигрена. вагинално кървене с неясен произход, свръхчувствителност.

Не приемайте Rigevidon бременни, кърмещи жени и жени след 40 години.