Rigevidon (хапче 21 юли плацебо) - Инструкции за употреба, аналози, рейтинги,

Страницата съдържа инструкции за използването на Rigevidon. Той се предлага в различни лекарствени форми на лекарството (на хапче 21 + 7 плацебо), и също има редица аналози. Тази анотация се проверява от експерти. Оставете вашето мнение относно използването на Rigevidon, което ще помогне на други посетители. Препаратът се използва за различни заболявания (предменструален синдром, за контрацепция при жени). Съоръжението има редица странични ефекти и характеристики на взаимодействието с други вещества. Дозите са различни за възрастни жени. Има ограничения за употребата на наркотици по време на бременност и кърмене. лечение Rigevidon може да се прилага от квалифициран лекар. Продължителност на лечението може да варира и зависи от конкретното заболяване и състоянието. Съставът и взаимодействието с контрацептив на алкохол.Инструкции за употреба и режим на дозиране

Лекарството се приема перорално в едно и също време на деня, с течност притиснат малко количество течност.

Ако хормонална контрацепция не е извършил последната менструалния цикъл, Rigevidon за контрацепция е предписано от първия ден на менструацията по 1 таблетка дневно в продължение на 21 дни. Последвано от седем дни почивка в, през който възниква кървене menstrualnopodobnoe. Следната 21-дневен цикъл хапчето получаване на опаковка, съдържаща 21 таблетка трябва да започне на следващия ден след 7-дневен интервал, т.е. на 8-ия ден, дори и кървенето не е спряло. Така, в началото на лекарството от всеки нов пакет попада в един и същи ден от седмицата.

При прехода към rigevidon приемната от други перорални контрацептиви се използват подобна схема. Лекарството се извършва, докато все още има нужда от контрацепция.

След аборт лекарството се препоръчва да се започне през аборт на деня или на следващия ден след операцията.

След раждането, лекарството може да се предписва само за жени, които не кърмят; да получават контрацептиви трябва да се започне не по-рано от 1-во число на менструация. По време на кърмене лекарството е противопоказано.

Пропуснати таблетки трябва да се вземат в рамките на следващите 12 часа. Ако след приема на последната таблетка е преминал 36 часа, а след това за контрацепция ненадеждни. За да се избегне менструалните кръвотечения лекарството трябва да продължи от стартиралия вече опаковане, с изключение на липсващите (= S ') таблетки (-tuples). В случай на таблетки го предаде по-нататък се препоръчва да се прилага различна, нехормонален метод на контрацепция (например, преграда).

За терапевтични цели, дозата и прилагане на схемата rigevidon комплекти лекар във всеки случай поотделно.

Ако жената в предишния цикъл взе контрацептиви, лекарството започне през 1-ви ден от менструалния цикъл и продължава 28 дни. Тя трябва да една таблетка дневно всеки ден, за предпочитане по едно и също време на деня. Първо, бели таблетки (21 дни), след това по време на приемане на таблетки червеникаво-кафяв (7 дни) menstrualnopodobnoe кървене обикновено се случва. Ако е необходимо, да продължи контрацепция след 28 таблетки (21 таблетки с бял цвят и след това 7 таблетка червеникаво-кафяв цвят) трябва да се вземат веднага без прекъсване по същата схема. По този начин, всеки получаващ цикъл започва в един и същи ден от седмицата. В този случай, ако една жена се контрацептиви в предишния цикъл, както и в предишния пакет разполага с 21 таблетки, лекарството трябва да започне след 7-дневна пауза, на осмия ден.

различен цвят състав на таблетките варира. Поради това, в началото и в правилната последователност на приемане - бяло таблетка 21, а след това 7 червеникаво кафяво таблетки - номера са посочени на опаковката и стрелките.

При преместване на Rigevidon 21 + 7 с други контрацептивно средство, използват горната схема.

Като лекарството след раждането или след аборт може да започне не по-рано от първия ден на менструацията първия двуфазен цикъл. Първо двуфазна цикъл поради преждевременната овулация обикновено съкратен. Ако лекарството започва в първата спонтанно кървене, лекарството не може успешно да се предотврати преждевременното овулация, така че първите две седмици на контрацепция на цикъл могат да бъдат ненадеждни.

Ако едно хапче е пропусната в определения срок, пропуснатата таблетка трябва да се вземат в рамките на следващите 12 часа. В този случай, не е необходимо да се използват допълнителни контрацептивни методи. Останалата част се препоръчва да се приемат таблетките в обичайното време. Ако повече от 12 часа, той трябва да вземе последната пропусната таблетка (пропускане неприетите останалите таблетки) и продължете да приемате лекарството в нормален режим. В този случай, следващите 7 дни, за да се прилагат допълнителни методи на контрацепция (бариерни методи, спермициди).

Това не се отнася до таблетки червеникаво-кафяв цвят, като те не съдържат хормони.

За терапевтични цели, дозата и приложение верига избира лекаря за всеки отделен пациент.

Етинилестрадиол + левоноргестрел + помощни вещества.

Левоноргестрел Етинилестрадиол + + + желязо фумарат адюванти (Rigevidon 21 + 7).

Филмирани таблетки.

Покритите таблетки от два вида: активно и плацебо (Rigevidon 21 + 7).

Rigevidon - комбиниран монофазен орален препарат контрацептив хормон. Ако поглъщане инхибира секрецията на хипофизни гонадотропини. Контрацептивният ефект се дължи на няколко механизми. Като компонент прогестоген (прогестин) съдържа производно на 19-нортестостерон - левоноргестрел, превъзхождащ жълтото тяло хормон прогестерон активност (синтетичен аналог на последния и - pregnin) действа на ниво рецептор без предварителни метаболитни трансформации. Естрогенен компонент етинилестрадиол.Под влияние на левоноргестрел идва освобождаване блокада LH и FSH от хипоталамуса, секрецията на хипофизната жлеза инхибиране на гонадотропните хормони, което води до инхибиране на узряването и освобождаване готов за наторяване яйце (овулация). Контрацептивният ефект се засилва етинилестрадиол. Запазва висок вискозитет на цервикалната слуз (възпрепятства проникването на сперматозоиди в матката). Заедно с ефекта на контрацептиви, когато се приема редовно нормализира менструалния цикъл, и помага да се предотврати развитието на редица гинекологични заболявания, в това число неопластичен характер.

След поглъщане левоноргестрел се абсорбира бързо (по-малко от 4 часа). Левоноргестрел не подлежи на ефекта на "първо преминаване" през черния дроб. Повечето от левоноргестрел свързан в кръвния албумин и SHBG (глобулин, полов хормон свързване).

Етинилестрадиол бързо и почти напълно се абсорбира от червата. Етинилестрадиол е обект на ефекта на "първо преминаване" през черния дроб. Когато се прилага етинил естрадиол се получава от кръвна плазма в продължение на 12 часа. Етинил естрадиол се метаболизира в черния дроб и червата. Етинил естрадиол метаболити - разтворими продукти сулфат или глюкуронид конюгиране влиза червата с жлъчката, където те са подложени на разпадане използване чревни бактерии.

 • орални контрацептиви;
 • функционални менструални разстройства (включително дисменорея без органична причина, дисфункционално метрорагия);
 • синдром предменструално напрежение.
 • тежко чернодробно заболяване;
 • вродена хипербилирубинемия (синдром на Gilbert, синдром на Dubin-Johnson, синдром на Rotor);
 • холецистит;
 • наличието или посочването на история на тежка сърдечно-съдови и мозъчно-съдови заболявания;
 • тромбоемболизъм и предразположеност към тях;
 • злокачествени тумори (по-специално рак на гърдата или ендометриум);
 • тумори на черния дроб;
 • фамилни форми на хиперлипидемия;
 • тежка хипертония;
 • ендокринни заболявания (включително тежка диабет);
 • сърповидноклетъчна анемия;
 • хронична хемолитична анемия;
 • вагинално кървене с неизвестна етиология;
 • моларна бременност;
 • мигрена;
 • отосклероза;
 • бременни жени идиопатична жълтеница в историята;
 • сърбеж по кожата на бременни жени;
 • гестационен херпес;
 • възраст над 40 години;
 • бременност;
 • кърмене (кърмене);
 • свръхчувствителност към лекарството.

Преди започване на употребата на хормонална контрацепция, и след това на всеки 6 месеца, се препоръчва да се общо медицинско и гинекологично изследване, включително анализ на цитонамазка с цервикална оценка на млечните жлези, определянето на кръвната глюкоза, холестерол и други показатели за чернодробна функция, контрол на кръвното налягане, анализ на урината.

Назначаване rigevidon жени с тромбоемболична болест в ранна възраст и по-голяма съсирването на кръвта в историята на семейството не се препоръчва.

Прилагане на орална контрацепция се допуска не по-рано от 6 месеца, след като получи хепатит условие нормализиране на чернодробните функции.

Когато остра болка в горната част на корема, и хепатомегалия признаци на интраабдоминална кървене могат да възникнат съмнения за чернодробен тумор. Ако е необходимо, лекарството трябва да се преустанови.

Ако нарушена чернодробна функция по време на приема Rigevidon трябва да се консултирате с лекар.

Когато трябва да се продължи ациклени (междуменструално) кръвотечения rigevidon прием, тъй като в повечето случаи кървенето спре спонтанно. Ако ациклични (междуменструално) кървене продължи или да се повтори, то трябва да се извърши медицински преглед, за да се изключи органична патология на половата система.

В случай на повръщане или диария, лекарството трябва да продължи да използва друг, нехормонален метод на контрацепция.

При пушене жени, приемащи хормонални контрацептиви, има повишен риск от развитие на сърдечно-съдови заболявания със сериозни последици (миокарден инфаркт, мозъчен инсулт). Рискът се увеличава с възрастта и, в зависимост от броя на цигари пушите (особено при жени по-възрастни от 35 години).

Лекарството трябва да се прекрати в следните случаи:

 • появата на нови или укрепване на мигренозно главоболие;
 • появата на необичайно силно главоболие;
 • с появата на ранни признаци на флебит или флеботромбоза (необичайно болка или подуване на вените на краката);
 • в случай на жълтеница или хепатит без жълтеница;
 • цереброваскуларни заболявания;
 • когато пронизваща болка с неизвестна етиология при дишане или кашлица, болка и стягане в гърдите;
 • в остра влошаване на зрителната острота;
 • със съмнение за тромбоза или инфаркт;
 • внезапното увеличение на кръвното налягане;
 • когато сърбеж;
 • с чести пристъпи;
 • 3 месеца преди планираната бременност;
 • около 6 седмици преди планираната операция;
 • при продължително обездвижване;
 • по време на бременност.

Ефекти върху способността за шофиране и механизми за управление на

Лекарството не влияе върху способността за шофиране и за управлението на други механизми, работата, която е свързана с повишен риск от нараняване.

 • гадене, повръщане;
 • главоболие;
 • чувствителност на гърдата;
 • промени в телесното тегло и либидото;
 • промени в настроението;
 • ациклични зацапване;
 • век оток;
 • конюнктивит;
 • замъглено зрение;
 • дискомфорт, докато носите контактни лещи (тези ефекти са временни и изчезват след прекъсване на дестинация без никакво лечение);
 • хлоазма;
 • загуба на слуха;
 • генерализирана сърбеж;
 • изтръпване на краката;
 • увеличаване на честотата на епилептични припадъци;
 • повишено кръвно налягане;
 • тромбоза и венозен тромбоемболизъм;
 • кожни обриви;
 • променящия се характер на вагинални секрети;
 • кандидоза;
 • умора;
 • диария.

Барбитурати, някои антиепилептични лекарства (карбамазепин, фенитоин), сулфонамиди, пиразолоновите производни са способни на повишаване на метаболизма, включени в получаването на стероидни хормони.

Намалена контрацептив rigevidon ефикасност може да се наблюдава при едновременно приложение на някои антимикробни агенти (включително ампицилин, рифампицин, хлорамфеникол, неомицин, полимиксин В, сулфонамиди, тетрациклини), което е свързано с промени в чревната микрофлора.

Докато използването на антикоагуланти, кумаринови и индандионът производни могат да изискват допълнително определяне на протромбиновото индекс и да променят дозата антикоагулант.

При използването на трициклични антидепресанти, мапротилин, бета-блокери могат да повишат тяхната бионаличност и токсичност.

Пиенето на алкохол не намалява действието на орален контрацептив Rigevidon.

Чрез използване на орални хипогликемични средства и инсулин може да възникне необходимост от промяна на дозата.

Когато се комбинира с бромокриптин намалява неговата ефективност.

Когато се комбинира с лекарства с потенциал хепатотоксичен ефект, например, с Дантролен на наркотици, се наблюдава повишен хепатотоксичност, особено при жени над 35 години.

Аналози медикамент Rigevidon

Структурни аналози на активното вещество:

Прилагане на бременност и кърмене

Наркотикът е противопоказан по време на бременност и кърмене (кърмене).