Ремонт на дървени къщи, така извърши възстановяване на старите къщи със собствените си ръце

Ремонт на дървени къщи понякога изисква значителни усилия, време и пари. Особено отнема много време са рехабилитация или подмяна на фундамента. По този въпрос, без допълнителна помощ е задължително.реконструкция на мазето

Когато обновяването на дървени къщи, реконструкция на основата зависи от това как е повреден. Ако в основата да се разпада само се вземат няколко места за възстановяване на старите. Но често се случва, че дървените къщи се установяват, да растат в земята. В този случай, те трябва да бъдат напълно заменени.

Как да се възстанови къщата
Възходът на старата къща фондацията

При ремонт дървена къща със собствените си ръце трудности възникват, когато замяната на основата. Тя притежава цялата работа да се направи много проблематично. По-добре е да се наеме малък строителство екипаж, който умело и сравнително бързо да се справи с всички задачи. За тази цел, по-ниски корони домове са се увеличили с крика до височина от около половин метър. Фиксирана в това положение.

При избора на нова основа трябва да спрете избора си на колонен или колонен-колан. Той е най-подходящ в тази ситуация, не е нужно да се разглоби на пода. Дали кофраж, която е подсилена с метален прът. Тя е пълна с бетон. Когато бетонът се втвърди, повърхността на основата е покрита с хидроизолация. На основата сложи кутия у дома.

Как да се възстанови къщата

опитни съвети строители за това как да се направи ремонт на дървени къщи:

 1. Ако къщата е на тухла или стоманобетонна основа, може да се засили посредством анкерни пръти.
 2. Спот фондация укрепване, запълване на празнините между отделните части. Поради това тя се превръща монолитна, гарантира надеждност, и дълготрайност.
 3. Укрепване на основата спомага за равномерно разпределение на натоварването върху него. Това намалява няколко пъти, ако е разположен на партерно ниво на стоманобетонни или метални греди. За тях и сложи кутия у дома.

Освен ремонт на дървена къща не прави проблеми.

Как да се възстанови къщата

Обновяване на външните стени

Ремонт на дървени къщи със собствените си ръце е доста възможно да се приложат, актуализиране на някои или всички от външните стени, покрив.

Ако имате нужда да се актуализира гниещите венци на основната плоскост на фундамента, къщата е вдигната над фундамента. Повредени дървен материал се отстранява, заменена с нова. При подмяна на необходимостта да се вдигне лъча по дължина и диаметър.

На повърхността на фондация слой се разпространява покриви или други водоустойчив материал. Тя вече е създадена цяла кутия. В образуването на пукнатини по протежение на периметъра на възстановяването на дървената къща е да се актуализира по стените.

Как да се възстанови къщата


Преди и след посяването сайдинг

Повредените дървен интактни и обработени антисептични състави прорез намазват с лепило. Тогава той трябва да се редят на външните стени на дървена къща от дърво, пластмаса сайдинг или тухла obkladyvaetsya.

В случаите, когато гние от дървен материал под рамката на прозореца, в резултат на натрупване в тази област на топящите се води през пролетта, повредената част е рязана. Краищата рязани на места, монтирани дървени гребени. Те се задвижват в ново парче от дървен материал.

Ремонт на дървени къщи, за да възстановите външните стени може да се направи само в домашни условия.

Възстановяване на покрива

Ремонт на дървени къщи стана актуален, ако са повредени покриви, покривът тече. Ако един пробит покрив, трябва да видите състоянието на гредите и летвите, провери и хидроизолация.

ремонт на покрива е демонтирането на старите покриви, заменяйки я с нова, както и премахване и укрепване на гредите.

За топлоизолация на тавана в отворите между гредите на покрива и положи изолация от минерална вата е инсталиран под лигавицата. За тази монтира дървена облицовка или лигавицата на пластмаса. Мокет слой пяна 2, се излива върху пълнеж keramzeynaya.

Как да се възстанови къщата

Съвети опитни майстори за това как да поправите дървените къщи:

 1. Когато замяната на покрива трябва да бъде инсталиран в канализацията. Те трябва да се намира на разстояние от 2-3 метра от мястото на основата, така че дъждовната вода не тече в него.
 2. В случаите, когато една от трупите бръмбар повредени, тя има характерните знаци и дупките, оставени от вредители, се отряза. На негово място нов набор.

Възстановяването на помещенията

Ремонт на дървена къща често включва възстановяване на стари и напукани стените на време. С цел да се актуализира на стената първоначално трябва да ги изчистите от отломки, премахване на ноктите. По стените на летва вертикално монтирани тънък dosochek. Ако отделните трупи силно облагодетелствани да се запази решетка линия ниво под техен dosochki са изрязани части. На следващо място, в щайга с пирони закрепете листове от гипсофазер. Когато облицовка на стени е, произведени пропуски мазилка. След сушене му пространство са шлифовани съединения. На върха на лигавицата може да бъде pokleit тапети, боядисване на стените с боя.

В дървена къща често е извън строя врати и прозорци. Дори и козметичен ремонт е абсолютно необходимо. Ако повредата е само част от прозореца или вратата, ронлива дървесина, обработена втвърдяване, консерванти. След изсушаване на рамката на прозореца или петното врата. Ако рамката или интериорни врати тежко засегнат от време и износени, по-добре е да ги замени. В този случай, старите рамки и врати с кутията премахнати. Инсталирана нова дървена кутия. Hung рамки и врати.

Как да се възстанови къщата
Облицовки подплата вътре в къщата

Съвети опитни майстори:

 1. Когато се възстановяват старите дървени прозорци и врати не трябва да се планира тяхното последващо пръскане, ако преди това са били боядисани. Порестата структура на дървото завинаги абсорбира багрилото.
 2. За да се боя да не се пръсна стъкло при боядисване на прозорците трябва да бъдат затворени самозалепваща лента.

Няколко думи като заключение

Методите, описани по-горе е реконструкция на стара дървена къща. След ремонт, той ще остане в продължение на повече от едно поколение. При закупуване на една дървена къща в селото можете да покажете напълно своите умения на практика строител.

В друга статия по тази тема:
 • Как да се възстанови къщата

Как е възстановяването на дървени мебели?

 • Как да се възстанови къщата

  Как е изолацията на плочи върху дървени греди?

 • Как да се възстанови къщата

  Съвременните кладенци от дърво: предлага всичко