Развъждане червеи у дома

Развъждане червеи у дома

За червеи за разплод в дома трябва да има sledudyuschy проста техника:
  • кръг ниско банкови (обикновено подходящи кутии от херинга);
  • метална мрежа (или сито) размер 300 х 300 mm с размер на меша от 2.5 X 2.5 mm;
  • висок тесен буркан с плътно затварящ се капак (аз използвам консерва с емайл с диаметър 80-100 мм и 150-200 мм височина).

На реката по време на риболов на няколко средни риби (4-5 броя), предварително почистени, поставени в резервоара, който държи риба във вода. Фрай бързо се влоши, като става миризма. като ги изтръгвате от клетката, сложете в найлонова торбичка, сгънете краищата (за по-добър достъп на мухи) и се слага в сянка или на тревата, където мухите летят.В края на риболов плътно навивам торбата с риба, но у дома, тя се разширява, а след това сгънете краищата навътре (както в мастилница-пот) и сложи на тъмно място (в плевнята или в чекмеджето).

Се появява в два дни храната ларви на риби твърди. По това време трябва да добавите две или три прясна риба (възможно е и море) и сложи съдържанието на чантата в голям буркан, наполовина пълна с сух пясък, вратовръзка с кърпа и въведе отново.

Как да се размножават червеи у дома
На четвъртия или петия ден, почти готов да спре да яде ларви и се зарови в дъното на буркана. Отстранете останалата риба, безпътен пясъка от едната страна на банките, поставени две или три супени лъжици извара и да го покрие с пясък. Отново вратовръзка буркана и сложи на място. Два дни по-късно личинките готов. Индикация за готовност е ларви жълтеникав оттенък среден размер (дебелина: 3 мм, дължина 8 mm), големият ларвите обикновено не пожълтяват.

Пресяване пясък през мрежата с ларвите, ги ssypte в купа със слой от мокър стърготини. Минавайки през слой влажна стърготини, ларви почистени. Обработени ларви постави в буркан с плътно затварящ се капак, наполовина пълни със стърготини. Капакът трябва да се направи 5-10 дупки с диаметър 0,4-0,5 мм.

Опаковани във вестник буркан, поставете в хладилника на долния рафт.

Периодично, на около 1-1,5 месеца (както за зимен и летен) Необходимо е да се хранят с ларви на сиренето. За това те да се прехвърлят в големия буркан с пясък и повторете операцията, както е описано по-горе. Разбира се, през зимата на банката по време на мястото на хранене в продължение на два или три дни на топло място (сутерен, изба).

Друг вариант расте червеи у дома

Добре известно е, че през лятото, някои рибари са изложени на первазите и балконите на апартаментите си парчета от риба, месо и така нататък. Д. Кои лети снасят яйцата си. Обикновено в рамките на няколко дни, за да се развиват различни размери в бял или жълтеникав ларва се използва от рибарите за стръв. Едно време и рибовъдите да се хранят басейнови риби висяха над водата върху стълбове трупове на мъртви птици. Ларвите на муха месарка, разработване на трупове и падна във водата, и се добавят към храната на риба. Разбира се, такива методи за производство на личинки не е достоен за внимание, най-вече заради своите нехигиенични условия.В тази книга, ние предлагаме лесен и удобен метод за личинки отглеждане в дома, стойност на метода се състои в това, че личинките, отглеждани в стерилни условия през цялата година и дава възможност да се получат ежедневно 200-300 грама на живи ларви.

Най-добрата цел за отглеждане на личинките разгледани домашна муха (Муска доместика, L), които могат да се разпространяват през цялата година. Женската снася до 600 тестисите порции 100-150 парчета. в яйцеснасяне, на всеки 3-4 дни. Тестисите бели, събрани в компактен снасят яйца в групи. Ларвите са всеядни и се развива в различни субстрати разпадащи растителен и животински произход. Освободен от яйце ларва до 2 мм през три етапа, съответстващи на два сънна. След първата ларвите достигне 4-5 mm, след втората - 8-9 mm преди какавидиране - 10-13 mm с тегло 22-27 мг. В края на ларвените фаза се втвърдява кутикула ларва, образувайки puparium (фалшиво какавида), от която впоследствие напуска крилат муха възрастен.

Развитието на ларвите и какавидите до голяма степен зависи от доставката на температурата на субстрата. При естествени условия в зависимост от времето, целият цикъл на развитие - от яйце до възрастен муха - трае 20-25 дни; при температура от 30 ° се намалява до 9-11 дни. Когато се култивират в дома лети при стайна температура 22-25 ° ларви излюпване на яйцата се среща в 12-18 часа, развитието на ларвите на какавиди - 7-8 дни преди напускане какавиди развитие на възрастни мухи - 8-10 дни.

За да растат червеи у дома, трябва да имате резервоар за провеждане на преглед на възрастен лети рояк и прибори за ларвите. С достатъчна точност култура на мухи може да се проведе в малък рафт във всяко помещение, без страх, че ларвите обхождане от субстрат или възрастни мухи ще лети от клетката. Основното изискване - да се поддържа температурата в помещението в рамките на 20-30 °. Ако температурата е под 20 °, ларви период развитие се увеличава, и ако по-висока от 32 ° - се намалява период развитие, но е възможно ларви vypolzanija на субстрата.

А домашна муха изходна култура може да бъде получена в топъл сезон, излагайки балкон или прозореца контакта със стръв, която може да служи пара трици или кафяв хляб, напоена с квас или разреден дрожди. На продуктите от животински произход, различни от конска муха, снасят яйца, месо и муха месарка, чието отглеждане техника е много по-трудно и не е описана в тази статия. Ежедневен хидратиращ малко стръв и да го гледам, че може да има трети или четвърти ден с невъоръжено око да се направи разграничение на стръв бял компактен куп тестисите муха. Имайте предвид, че една муха бе летял на въдицата, могат да бъдат заразени с различни бактерии, следователно, да се намери на производството на яйца, той трябва незабавно да бъде отстранен от клещите на стръв или на върха на ножа, и прехвърля в стерилна субстрат за отглеждане на ларви.

Възрастни домашни мухи в клетки трябва да бъдат хранени с мляко и пет процента разтвор на захар налива в контакта, и определяне на дъното на клетката. За да лети вградени в разтворите в гнездо поставя марля тампони и парчета от филтърна хартия на. За да се събират яйцата на резервоара за риба поставя в (също в контакт) пара или напоена трици хляб кора, която мухи снасят яйца.

Съдържа се в клетка мухи бавно умират, тъй като тяхното inlividualny живота средно с 20-30 дни. Садок необходимостта от периодично се освободи от мъртвите мухи, и вместо да ги в кутия да се сложи какавиди.

Описаните техники за производство на червеи у дома е в съответствие със здравните изисквания.