Пушено пиле у дома топла и студена пушена

Процедура пушени месни и рибни продукти, известни още от древността. Сместа на дим и въздух обработва за месо за удължаване на срока на съхранение и да се предотврати разпространението на вредни бактерии в него. В днешното общество прибягва до процедура за пушене в повечето случаи, за да се придаде специфична вкус и мирис. Ето защо огромната популярност на пушено пиле у дома.Студено пушено пиле

Това е един от най-популярните продукти за пушене

Това е рядко да срещнеш човек, който не му харесва пушено месо, много по-малко пушено пиле. Почти всеки магазин и на всеки пазар можете да намерите огромен асортимент от пушени месни продукти. За съжаление, не винаги може да се убеди в тяхната свежест и отсъствието на продуктите на химически добавки. Именно поради тази причина сам готвач пиле - най-надежден и полезен начин да се получи качествено хранене. Ако не знаете как да се пуши пиле, ние предлагаме някои от най-прости рецепти.

Както знаете, има два типа на безопасно пушене: топли и студени. Има междинен вариант, който се нарича метод за полу-пушени. Но как да се пуши пилето е най-добре и каква е разликата между тези методи? Отговорът е много прост: в температурата на дима вътре кабинета на тютюнопушенето.

Гореща метод се състои в обработка на месо при високи температури (около 100-150 градуса) и студен процес се продължително лечение дим при температура не повече от 40 градуса. Следователно, междинно съединение пушени метод - температура от 60-80 градуса. Тунинг в пушено пиле, любезно изберете рецептата и се придържаме към нея ясно технологии.

Има много рецепти за пиле. всеки от които е много различен от другите, например птица може да бъде подуване изцяло или частично. За всички рецептите общи факта, че месото трябва задължително да бъдат свежи и не по-рано замразени. След замразено месо ще има отпусната изглежда зле prokoptitsya, и в крайна сметка, и всичко може да се разпадне.

Подготовка месо за пушене

Преди да се пристъпи към процеса на пушене. кокошка, което трябва да се маринова. Има огромно количество съвременни рецепти с техните иновации и функции, но вашето внимание е класически вариант на маринатата.

Така че, ние се извършва нова пилешки трупове или нея. Пилешки трупове са изрязани по гърдите, че е по-добре да prokoptilas. Винаги помнете, толкова по-голям пилето, толкова повече трябва да се подготви маринатата. Измийте под течаща вода, чисти трупове и да ги слагат в купа. Ние наливат вода в тенджерата и оставете да заври, след което оставете водата в продължение на няколко минути, за да се охлади. В вече охладена вода на вкус се добавят сол, черен пипер, дафинов лист, кориандър, ситно нарязан чесън. Всички подправки, подправки и билки добавят други в зависимост от вашите вкусове и предпочитания. Ако забележите, че прекалява с подправки и сол, пиле да се потопите в обикновена вода.

Студено пушено пиле

След това се разбърква готов маринатата. че солта се разтваря и да го излееш по такъв начин, че тя напълно покрива труповете на пилета. Покрийте с капак и оставете на хладно място в продължение на няколко часа.Съществува втори метод на сухо маринатата, в които не се използва течност и сух протриване пиле със сол и подправки, опаковани във фолио и се поставя в хладилник в продължение на един ден. След това се промива с течаща вода и се подсуши използване салфетки или кърпа. След избърсване на пилето се увисна във въздуха, така че тя настояваше. Ако не го направите, пилето ще се превърне труден и вкус.

Процес пушено пиле

Получаване за пушене гореща или студена процес е практически същото. Първата стъпка е да се подготвят предварително дърва само твърда дървесина. Отлично изпълнение е такъв дървен материал:

Всяка една от посочените дърво придава особен аромат пилешко месо. Това е особено вярно овощни дървета - като например ябълка, круша и праскова. По време на пушенето, с изключение на дърво, също с помощта на дървени стърготини и талаш дървета. Какво точно - вие решавате. Основното, което в никакъв случай не използвайте иглолистни и бреза, като техния състав съдържа смола, която рязко ще се отрази на вкуса на крайния продукт.

Студено пушено пиле

Bonfire се препоръчва да се избере влажничък и голям дървен материал в огъня не гори и не много, а пилето е добър момент prokoptitsya. Hot пушено пиле започва от момента, когато е спряно, или пуснати на тел багажник опушвална а. Първоначално, месото е изложен на изсушаване при температура до 100 градуса, а след това температурата се повишава постепенно от жребия от дърво. Това е много важно, най-важното в него - не прекалявайте с дим. Ако формира дебел дим, резултатът ще бъде един вид пиле горчивина и да стане твърде тъмен цвят.

Пиле да пушат в дома на пръв поглед може да изглежда твърде трудно, но в действителност няма нищо с това, което може да се справи дори и начинаещ готвач. Основното нещо - ясно да спазват инструкциите. Спазвайте също така да се гарантира, че температурата вътре в кабинета на тютюнопушенето се покачва равномерно, без резки прекъсвания и пилешко месо се е подложен на пряк удар огън. Спред въглените във всички посоки, за да пиле обгръща дим, не пламъци.

Ако имате elektrokoptilnya. проблемите, свързани с тютюнопушенето и не трябва да бъде всичко, което се изисква от вас - е, за да включите устройството и да зареди в списъка на съставките. Много хора питат как да мариновайте пилето за пушене в elektrokoptilne. Отговорът е прост: същите като при конвенционален тютюнопушенето. Процедурата е подобна, само в случай, че е напълно автоматизирана и не е нужно толкова внимателно, за да контролират всичко.

Студено пушено пиле

Пиле да пушат у дома може абсолютно никого, това отнема малко време и търпение. Мариновани пилешки пушени по този начин малко по-дълго, отколкото, когато е горещо. В дима пиле трябва да прекарат най-малко три дни, с температурата е необходимо да спазват стриктно при 40 градуса. Веднъж на ден се препоръчва да се превърне в пилешко трупа и проверка на наличността. За да се определи, че пилето наръга с нож труп: бяло месо без кръв показва готовността на пилето. За да се пуши в пилето на опушвална първи път се оказва, не всички, но за това, и там е технологията на приготвяне.

Третият метод за полу-пушени. същността на което се състои в това, че горещата дим се смесва със студен въздух, отваряне на капака опушване. температура на тютюнопушенето не трябва да превишава 70-80 градуса, в противен случай да не се пуши, а обикновена варена кокошка. Марината за пушено пиле не се различава от предишните методи.

Пиле да пушат в Smokehouse е възможно и от естеството и условията на частна къща. Природата опушвална може да бъде изградена от наличните ресурси - например, на конвенционалните стоманени кофи и тухлена камина на дърва за огрев.

Студено пушено пиле

Мнозина не знаят как да се пуши пиле, така че се комбинират различни температурни режими и в крайна сметка да се развали настроението и неуспешен хранене с пушени ястия.

Пиле пушено в Smokehouse трябва да бъде в продължение на 12 часа, след което няколко часа е необходимо да се настоява за чист въздух.

Студено пушено пилешко изисква дълъг период от време за готвене, но съответно и срока на годност на пилешко пушено много повече. Разширяване на срока на годност, така че пушено пиле не е загубил вкуса си, можете да използвате обикновен хладилник.

Пушено пиле се сервира като основно ястие с гарнитура от зеленчуци или като предястие с различни сосове. Във всеки случай, тя изглежда много апетитен и не остави никого безразличен на вашите гости.

Ако все пак го прави. резултатът ще зарадва своите близки и роднини отлични ароматни и вкусни ястия, както и да демонстрира всичките си фини кулинарни умения.