прожекторите на устройството, преглед и тест

проектори устройства | въведение

Всички те имат завладяващ магически свят на киното. театър атмосфера ви позволява напълно да се потопите в действието и се насладете на идеята на директора, се чувстват прилив на емоции и дори по някакъв начин да живее живота героите на екрана. Разбира се, едва ли някой ще твърди, че един от основните аспекти на такова силно въздействие е светъл, пълен с голямо изображение формат. И към днешна дата, следната картина може да се получи само с помощта на проектора - устройство, което използва източник на светлина трябва да се проектира върху рамката на екрана. Заслужава да се отбележи, че днешните проектори - Това е много хай-тек устройства, но за произхода на появата на принципа на формиране на тези изображения са далеч в миналото. Ако се обърне на въпроса съвсем просто, първият публиката може да се разглежда като първобитни хора, които са гледали движещите сенките, хвърлени от огъня на сводовете на пещерите. След това не забравяйте, известният китайски театър на сенките, като се използва схемата, която бихме могли да наричаме обратна проекция днес. Първият масов устройство се появи само през 17-ти век. Те са били наричани "магически фенер", който се смята за изобретател на холандския учен Християна Gyuygensa. Устройство магия фенер е много проста: дървена или метална обвивка се поставя източник на светлина, както и изображение за прожектиране са рисувани върху стъклени плочи, рамкирани в рамката. Светлината преминава през изображението и оптичната система разположени в предната част на машината, както и върху екрана.Историята на вълшебната фенера има почти три века, и през цялото това време там подобряване на дизайна. Например, за да се повиши на светлинния поток е добавен малко по-късно на рефлектора, а в свещ 19-ти век е била заменена от електрическа лампа. Между другото, магически фенери често се използват неустановени изпълнители, изненадвайки публиката безпрецедентно светлинно шоу на. Трябва да се отбележи, че тези устройства са били чести в предварително революционна България, където те се използват за образователни цели. Освен това, шрайбпроектор, любимо контакт с дете, е пряк наследник на магия фенера. Също така е невъзможно да не говорим за решаващата роля на устройството в изобретяването на кино, с появата на магически фенер, който е престанал да бъде толкова популярна, че е необходимо, обаче, в началото на всички съоръжения на прожектиране.

По този начин, всички текущи методи за формиране на изображение проекция могат да бъдат разделени в три групи: излъчващи като CRT, Рефлекторен проекционен, като LCD и отражателен, като LCoS и DLP. Всеки от тях има свои собствени характеристики, предимства и недостатъци, които определят популярността на дадена система на пазара.

проектори устройства | Основните прожекционни технологииCRT (катодно лъчева тръба технология)

Въпреки факта, че прожекторите. построен на базата на електронно лъчевата тръба, са били и все още са доста редки устройства за пълен преглед на техните препратки и място в историята на модерни техники за прожектиране са много важни. Тези устройства могат спокойно да бъдат наречени предците на домашно кино, тъй като те позволяват да се образуват големи изображения, дори когато нито един от течни кристали, или на микроотражатели Никой не чува. И така, какво е CRT-проектор.

Принципът на работа на тези устройства е позната на всеки, който си спомня старите телевизори или компютърни монитори. Катодът разположен в основата на пистолета за електронен лъч излъчва поток от електрони, което се ускорява с високо напрежение. След това, електромагнитна система деформация фокусира лъча и променя посоката на движение на заредени частици, карайки ги да бомбардират вътрешната повърхност на чаша екран покрита с фосфорен че свети под действието на електроните. По този начин, procherchivaya на електронен лъч на всеки кадър, ред по ред, и формира изображението на екрана. Въпреки това, тъй като вакуумът се прилага монохромни елементи за производството на цветен образ кинескоп в такива устройства не е достатъчно. Затова трите тръби са инсталирани в CRT-проектори, които са отговорни за формирането на основните цветове червено, зелено и синьо. Между другото, защото на такива устройства винаги изисква голям светлинен поток, всеки диагонал на екрана на CRT може да бъде до 9 инча. Освен това, всичките три изображения с помощта на огромни лещи и различни системи за корекция на аналогов изкривяване са сведени до един-единствен елемент на екрана.

Какво е видео проектор

Схема CRT технология

Що се отнася до качеството на изображението, дори и в тези времена може да се нарече забележително. На първо място, това е една отлична предаване на цветовете. От друга страна, способността да се възпроизвеждат ниско ниво на черното, и в резултат на това се показва изображение с висок контраст. И, трето, способността да възпроизвежда практически всеки резолюция на входния сигнал. В допълнение, тези проектори могат да променят геометрията на изображението, оставяйки постоянен брой на пиксела. Въпреки това, следва да се отбележи, че тези възможности са необходими само за специални задачи, като, например, комбиниране на няколко снимки в aviatrenazhorah.

CRT-проектори - много тихо, защото те не се използват активно система за охлаждане. И по този начин, те могат да работят непрекъснато в продължение на стотици часове, въпреки че, отново, е предимство за конвенционална система за домашно кино е практически необходимо. Заслужава да се отбележи е, също така, че този образ проекция технология тестван с течение на времето, поради своята история датираща близо петдесет години, което означава, че всички възможни сложността на производството и експлоатацията отдавна е преодолян. Между другото, тези устройства, произведени досега.

За съжаление, въпреки всички усилия, яркостта на показаната снимка не може да се нарече рекорд. Освен това, такива проектори не са много подходящи за образуването на статични изображения, като фосфор покриване на вътрешната повърхност на CRT има тенденция да намалява с времето, и фиксирани изображения образувани с течение на времето, оставят фантоми писти, достатъчно значителни други изображения. Също така да се отбележи, е, че по-скоро сложна система съчетаваща три основни сигнали изискват периодично калибриране, за които е необходимо специалист от висока класа.

Като се има предвид, че съвременната технология възпроизвежда изображения в големи формати, водени от модата за триизмерен образ и стандарти ултра-висока резолюция vnedneniem се развиват с голяма скорост, CRT-проектори на фона на сегашните модели на динозаври, които вид изглеждат: един и същ огромен, тежък и остарели.