Протей за лечение, симптоми, причини, форми - популярен върху здравето

Нашето тяло може да обитава различни бактерии, които не се чувстват като усети в повечето от случаите. Въпреки това, с помощта на определени обстоятелства, такива частици започват да се размножават активно, като става причина за някои заболявания. Един от микроорганизмите от този тип е Протей, който е в състояние да предизвика поредица от различни заболявания, опитайте се да разберете как за лечение на патологични състояния, които симптоми са характерни за тях, и да определи основната причина за тяхното развитие и разгледа съществуващите видове Proteus.В повечето случаи, Proteus обитават в червата, което влиза в състава на естествена микрофлора. Такова микроорганизъм принадлежи към факултативни анаероби, характеризиращ се с малък размер (по-малко от 3mkm) и се появява като влакна или нишковиден пръчки с висока мобилност.

Как е Proteus, какви видове него?

Има няколко вида Proteus: Proteus Mirabilis, Proteus вулгарис, Proteus miksofatsins, Proteus Proteus Hauser и Penner. Всички тези бактерии са способни на производство на ендотоксин (характеризиращ генотоксични свойства) и притежават хемолитични свойства.

Не всички видове Proteus могат да провокират развитието на различни заболявания. Опасно за нас може да е на Mirabilis Proteus, Протей вулгарис и Протей Пенър.

Откъде идва Протей, неговите причини какво?

Патогенните видове Proteus се предават на хората с болни хора, освен риска от инфекция, са все още животни. Фекалиите на заразените лица получават в околната среда, и там могат да останат жизнеспособни в продължение на дълги периоди от време.

Счита се, че основният механизъм на инфекция за хранителни, бактерии могат да навлизат в организма през водата (при къпане в заразените води), както и чрез храната. Много по-малко опасни Протей предава чрез контакт-домакинство.

Може ли болни лица с намалена имунитет, възрастни хора и новородените, както и пациенти с хронични заболявания на стомаха, белите дробове и коремните органи. Рисковата група включва също и тези, които приемат антибиотици неконтролируемо.

Както е показано Протей, неговите какви симптоми?

Тъй като инфекцията преди първите прояви на заболявания може да отнеме от няколко часа до три дни. Патологичните видове Proteus често провокират поражението на храносмилателния тракт. В този случай, пациентите имат симптоми на гастроентерит или ентероколит, в допълнение, може да получите на гастрит.Заболявания обикновено започват остро - с отпадналост, главоболие, загуба на апетит, повишаване на температурата (от 37 и до 39С). Основните симптоми на гастрит и гастроентерит се считат за гадене, повръщане, нарушения стол (воднисти изпражнения с особено зловонна миризма), загрижени за коремна болка пациенти, метеоризъм. Продължителността на заболяването е четири до пет дни.

При тежки форми на чревната Proteus инфекция може да се развие анемия, хемолитичен уремичен синдром и остра бъбречна недостатъчност.

Понякога Proteuses инфекция води до развитието на чревна дисбиоза. Това заболяване се усеща много различни симптоми, свързани главно с нарушения на стола.

С поражението на Proteus пикочните пътища, цистит може да бъде развитие на простатит или пиелонефрит. Тези болести са съответните симптоми - болка по време на уриниране, а в долната част на корема, общото влошаване на здравето, висока температура и така нататък.

Proteus Mirabilis могат да причинят инфекции на раните. Подобна ситуация се наблюдава при пациенти с язва на трофични лезии при пациенти, подложени на лечение в болници или горят отделенията за спешна помощ.

В някои случаи, Протей провокира вътреболничните инфекции. Те могат да бъдат представени от различни заболявания, включително ушни инфекции и холецистит, лезии на отделителната система. При новородени, тези патологични състояния, представени тежки форми на менингит или сепсис.

Коригирани Протей, лечение на него?

В случай на прекомерен растеж на Proteus в храносмилателния тракт на пациента е показано получаването на специфични бактериофагите, бактериофаг представени течни Proteaceae, течни koliproteyny бактериофаги и бактериофаг течност Intest. В някои случаи, може да се използва в съчетание Piobakteriofag течност или поливалентна Piobakteriofag пречистена течност. Такива състави трябва да се използват само под лекарско наблюдение, комбиниране с консумацията на алкална минерална вода.

За да се възстанови оптималната стомашно флора пациента е показано получаването на пробиотици и симбиоза представени Atsipol, atsilakt, bifidumbacterin, lineksom, bifiform и други подобни. Такива състави трябва да консумират на гладно в продължение на минимум две седмици.

Ако възрастни пациенти имат особено силен растеж на Proteus, те предписват антибиотици, които могат да включват амоксицилин, nifuroxazide и флуорохинолони и други.

Също така, лечението на болестта, предизвикана от Протей, включва симптоматично събитие. Те представляват симптоми на дадена болест лекува и може да включва лекарства за намаляване на температурата, почистване на тялото от токсини, възпаление и елиминиране на болката. корекция често включва прилагане на състава, нормализиране на водния и електролитен баланс.

Лечение на заболявания, причинени от Proteus, може да се извършва само под контрола на лекари.

Послепис В текста на яденето някои форми, характерни за речта.