проценти на съня от 0 до 6 месеца - една мечта - родители и деца

От 0 до три месеца

Типично сън на тази възраст

На тази възраст новороденото спи доста - около 17 до 18 часа на ден, по време на първите няколко седмици и 15 часа на ден до три месеца.Децата почти никога не спят повече от три или четири часа, ден и нощ. Това означава, че вие ​​също няма да може да спи в продължение на много часове. вие трябва да ставам през нощта да се хранят и perepelenat вашето дете; през деня ще си играе с него. Докато някои бебета спят през нощта-рано от 8-седмична възраст, много бебета не достигат тази цифра, докато те са 5 или 6 месеца. Така ще помогнете на детето си по-вероятно да се постигне този резултат, от самото начало, като го засаждане на добри умения за спане.

Като бебе сън

Доктор Хаус Call

Собствен Бърза помощ. реанимация

Как да се внуши на уменията на здрав сън?

Ето какво можете да направите в тази възраст, за да помогнете на детето си да придобият необходимите умения да спят:

Научете признаците на умора бебе

Първо шест до осем седмици, детето ви няма да могат да гледат повече от два часа. Ако не го остави да заспя по-дълго този път, той ще бъде претоварен от работа и не можах да спя добре. Гледайте, докато не забележите, че детето става сънлив. Той трие очите си. подръпна ухото му. под очите му се появяват бледи тъмни кръгове? Ако видите някакви други признаци на сънливост, да го изпрати направо в леглото. Скоро така ще се научат на дневните ритми на детето си и поведението му е, че разработването на шесто чувство и вие инстинктивно ще знаете, когато тя е готова за леглото.

Започнете да му обясни разликата между деня и нощта

Някои бебета - бухал (някои намек за това, може би сте забелязали по време на бременност). И докато може да искате да се окаже, светлината, детето все още може да бъде много активен. През първите няколко дни, не може да направи нищо по въпроса. Но веднага след като детето е около 2 седмици, можете да започнете да го научиш да се прави разлика нощ от ден.

Дайте му шанс да заспя по своя собствена

Когато едно дете е 6 до 8 седмици, започва да му даде шанс да заспя на техните собствени. Как? Сложете го в яслите, когато той е сънлив, но все още буден, съветват експерти. Те съветват да не се люлее или хранене на детето преди лягане. "Моите родители мислят, че ако те започнат да се научи детето твърде рано, то няма да има ефект, -. Те казват - но това не е Бебета придобиват навиците, свързани с сън, ако рок детето си да спи всяка нощ в продължение на първите осем седмици .. Затова по-късно той е очаквал нещо друго? "

С какви трудности могат да възникнат?

По времето, когато детето ви достига 2 или 3 месеца, може да се наложи да се събуди през нощта, по-често, отколкото е необходимо, както и да се развиват негативни асоциации, свързани с спи.

Новородените трябва да се събуди през нощта за хранене, но някои от тях могат случайно да се събуди, преди те наистина се нуждаят от хранене. За да избегнете това, опитайте се да възпирам бебето (уютен го обвива в одеяло), преди да се слага в леглото за през нощта.Избягвайте ненужни асоциации, свързани с една мечта - Вашето дете не трябва да се влияе от морска болест, храненето да спи. Поставете бебето в леглото, преди да заспи и му позволи да заспите на техните собствени.

Като бебе сън

Деца Алкохолизъм: Как да започнете и какво може да доведе до

Като бебе сън

Предимства на Детска стоматология

Като бебе сън

Цялата истина за скоби

Като бебе сън

Защо децата не обичат зъболекари?

От 3 до 6 месеца

Типично сън на тази възраст

Честито! Сега всичките си прозорци всяка вечер два-три часа назад (надяваме се). До 3 или 4 месеца, повечето бебета спят 15 часа на ден, като 10 от тях през нощта, като останалата част се разпределя между три дневни сънища (броят им намалява до две, когато детето ви достига 6 месеца).

В началото на този период, вие все още може да се събуди веднъж или два пъти на нощ за хранене, но от 6 месеца на детето ви ще може да спи през нощта. Но това ще зависи от това дали ще ви заведе здрави си умения съня.

Как да се внуши на уменията на здрав сън?

Определете ясно режим ден и нощ сън и се придържаме към нея.

Докато детето ви е новородено, можете да решите кога да го сложи за през нощта, гледайки за признаци на сънливост (трие очите си, дърпа ухото му и така нататък). Сега, когато той има малко по-голям, трябва да зададете определен час за един ден и нощ на сън за него.

Вечерта добър момент за деца - между 19.00 и 20.30 часа. По-късно, той вероятно ще бъде твърде уморен и ще бъде трудно да се спи. Вашето дете не може да изглежда уморен късно вечерта - напротив, тя може да изглежда много енергични. Но повярвайте ми, това е - сигурен знак, че преди лягане на детето ви.

По същия начин, можете да настроите времето дрямка - това насрочи по едно и също време всеки ден, или да отидете на пипане, пускането на бебето да спи, когато видите, че той е уморен и се нуждае от почивка. Или подход е приемлив, ако бебето спи достатъчно.

Започнете да се създаде ритуал на различия в леглото

Ако не сте го направили, а след това на възраст от 3-6 месеца, е дошло времето. Освобождаване от отговорност на ритуал детето да спи, може да включва следните стъпки: го направи баня, играе с него в тиха игра, четат една или две приказки за лека нощ, пеят приспивна песен. Целуни го и желаят "Лека нощ".

Независимо от факта, че тя включва ритуал на семейството си, че трябва да го изпълни по същия начин, по едно и също време всяка вечер. Децата имат нужда от постоянство, и сън не е изключение.

Събудете вашето дете през нощта

Ако бебето ви често спи повече от 10 часа на нощ, е желателно го събуди на сутринта. По този начин вие ще му помогне да се възстанови режим. Спазването на насрочване на сън може да ви изглежда, не е трудно, но не забравяйте, че вашето бебе да спи на режима и през деня. Това ще ви помогне в пробуждане в същото време всяка сутрин.

С какви трудности могат да възникнат?

Два проблема - нощен пробуждане и развитието на негативните асоциации, свързани с спи (когато детето ви ще свикне с зависи от люлеенето или храненето, като предпоставка за заспиване), и се отнасят за кърмачета и по-големи деца. Но от около 3 до 6 месеца може да бъде друг проблем - трудно заспиване.

Ако детето ви има трудности със заспиването през нощта, първо се уверете, че той стои вдигната твърде късно (както вече бе споменато, преуморен дете с трудно заспиване). Ако не е така, то тогава може да сте образували една или повече асоциации, свързани с сън. Сега е времето да се отървем от тях. Детето трябва да се научи да заспива сам, не успокои, защото си ръце, гърдите, или биберон-залъгалка.

Тактиката на какао да се отървете от асоциации за избор - вие решавате. Най-лесният вариант - да се изчака, докато бебето "vykrichitsya и заспивам", тя не е подходяща за всички.