Причините за обикновена настинка в котка симптоми, методи за лечение на животно

Носът на котка - уникален анализатор. Обонянието при животните остро от хората на 15 пъти и оказва значително влияние върху тяхното поведение. Преди да започнете да ядете котки помиришат купата, когато нови хора идват в къщата - те надуши и обувки. Котки на улицата без обоняние напълно безпомощен.Дори лека респираторна патология усложни живота на котката. Поради това е необходимо за лечение на хрема, въпреки че обикновените настинки може да отнеме 7-10 дни и себе си. Ако това не е причинено от обикновената настинка и инфекциозни болести, последствията могат да бъдат много тежки.

Хрема на котка

възпаление на лигавицата на носа на една котка може да предизвика следните стимули:

Как за лечение на котка хрема

 • алергични реакции;
 • Вдишването на чужди тела;
 • патогенни флора, причиняващи инфекциозни заболявания: перитонит, темпера, котешки калицивирус, пневмония, ринотрахеит;
 • паразитни инфекции;
 • неоплазми от различно естество в горните дихателни пътища.

ринит симптоматика следното:

 1. назален различно естество: прозрачен дебелина лигавицата или сивкаво жълто или зеленикаво;
 2. сълзене на очите, те се появяват разряд гнойна;
 3. лигавиците набъбва и се оцветява в червено;
 4. котка кихане;
 5. трет муцуна лапи;
 6. тя променя поведението - животното става неспокоен и отказва да се храни.

В някои случаи, на домашен любимец може да бъде повишена температура.

Какво да се прави в ситуация, в която котката дойде хрема и сълзене на очите? Възможно ли е проблемът да се справят сами, или животно, трябва да се види от ветеринарен лекар?

Лечение на котешки ринит

Ако условието за котка е задоволително и в допълнение ясен секрет от носа, че не се притеснява - той яде добре, игрив, стол нормално - можете да го направите "kototerapiey" самостоятелно.

Как за лечение на котка хрема

При тежки случаи, - животното отказва да се храни, затруднено ходене, той имаше треска - възможно ли е да се предположи, паразитна инфекция или заразяване, а след консултация с лекар не трябва да бъде пренебрегвана.

За да се лекува хрема, котка подобряване на условията на съществуване - дори и ако тя така се радва на привилегировано положение. Животното е необходимо за защита срещу проекти, затворете клапите в местата за въвеждането му.

Напластяванията около носа и очите трябва да бъдат отстранени с памучен тампон, напоен с билки инфузия с антисептични свойства, или 2% разтвор на борна киселина. Носната лигавица също може да се напоява 0.5% цинков сулфат.В някои случаи, може да капе в носните проходи деца капки от обикновена настинка. Валидните стойности 1 капка в една ноздра дневно - процедурата се повтаря не повече от една седмица. Обикновено по това време хрема работи.

Какво става, ако котка хрема и гъста секреция от носа, но не и температура? Синусите може да загрее с горещ пясък се излива в малка торбичка. Тази процедура се извършва 2-3 пъти на ден.

Как за лечение на котка хрема

Носните проходи се промиват с хипотоничен разтвор - чаена лъжичка морска сол в половин чаша топла преварена вода - или сок от цвекло, разрежда се с вода в съотношение 1/3. Всички течности определено трябва да се опитаме да си представим, имайки предвид, че котките лигавица по-деликатен от този на хората, и дразнене може да доведе до подуване.

За да се улесни дишането направи напояване лигавицата танин - на 0,5% разтвор, или общ сода за хляб - 1% разтвор. Бързо унищожи патогенни флора прах streptotsida искате да взриви животното в носните проходи. За съжаление, това е доста трудно да се направи. Ekmonovotsillinnom носа накапване, който се разрежда с физиологичен разтвор: 1/2. Приложен във всяка ноздра 5 капки 2 пъти на ден.

Тежките случаи или ринит, които се случват, както коморбидност при инфекциозни и паразитни инфекции изискват медицинско лечение.

Как за лечение на хрема в сериозна котка, правата на таблети използват или специален домашен любимец?

Инфекциозни ринити се третира едновременно с болестта, той е бил провокиран. Лекарствата опасна болест назначават ветеринар - самолечение е много опасно, може да доведе до частична парализа и смърт.

С инфекциозен ринит може да се прилага разреден galazolin, напояване носната лигавица timogenom - 1-2 капки в рамките на 10 дни.

Как за лечение на котка хрема

Ако лекарят назначава доксициклин, изчисляването на дозата се извършва, както следва: на първия ден - 1/5 от хапчето за всеки 1 кг тегло. вълна тегло в дългокоси космати животни изискват най-малко грубо да се вземе предвид, в противен случай дозата ще бъде недостатъчно. След това, в рамките на 14 дни от котката на дневна база даде половината от първоначалната доза.

Доза Fosprenil - ветеринарен медикамент - очаква лекарят. Стандартна доза: 0.2 до 0.5 части активно вещество на 1 кг телесно тегло, в зависимост от породата, състоянието и възрастта на животното. Таблетите предлагат 1 пъти на ден.

Тежки инфекции понякога изискват сериозна комплексна терапия. В ветеринарна клиника котки в такива случаи се получава капкомер прилага имуномодулиращи агенти, например, galavit. Гутатори животни, необходими, ако откажат вода - дехидратация необратимо води до смърт.

Мерки за подкрепа и превенция

По време трябва да се има предвид неговото заболяване на котешка храна с ясно изразен мирис - остри аромати на животното да се чувстват и да бъдат сигурни, да се хранят. Нестерилизирани котки могат да угодят на тон.

Как за лечение на котка хрема

Трябва да се грижи за влажност, особено през зимата.

Нагреватели трябва да затворите мокри кърпи - сух въздух трудно да диша, тя дразни лигавицата вече претоварена.

Много от собствениците на домашни любимци изглежда е, че ако не се появят на контактите с външни лица животни, не е подадена котката на улицата, на инфекциозна или паразитна инфекция не може да се страхува.

Това е подвеждащо: вируси и бактерии се прехвърлят чрез въздуха капчици, се отлагат върху пръстта частици да влязат в дома на собствениците на дрехи и подметки за обувки. На облекло може да се намери временен подслон и паразити, както и множество от собственото си да донесе своя домашен любимец.

Не е да се мисли за отколкото за лечение на котка студено и не се плаши, когато киха - не трябва да пренебрегва редовната ваксинация, дори ако животното не напускат помещението. Ако периодично отведен в изложбата, присадката - предпоставка.