Причината за високата температура дете без симптоми

Температурата, която е в децата
температура на човешкото тяло зависи от външни фактори. външна среда, време на деня, физическа активност, психо-емоционалното състояние. При възрастни, временния стойността на нормална температура - 36,6 °. Децата по-висок от възрастен до 0,5 градуса, но децата са по-зависими от различни фактори.Ненормално повишаване на температурата се променя общото състояние на бебето: той има общо неразположение, слабост, летаргия, апатия и намаляване на апетита. Може да изпитате зачервяване на лицето и изпотяване, крайниците да се загрее. Когато видите тези симптоми е необходимо да се Термометрия.

Причини температура от 40 ° C при дете

Увеличете температурата на тялото на детето, може, ако има патологични състояния:

 • алергии;
 • възпалителни заболявания;
 • червей заразяване;
 • инфекциозно заболяване;
 • рак патология;
 • отравяне;
 • прегряване;
 • автоимунни и системни заболявания;
 • травма;
 • ендокринни заболявания.

Температурата, която е в децата
Показателите ще варират до марката от 40 °, в зависимост от причините и характеристиките на организма. При деца, тя увеличава активната двигателя и натоварването се дължи на стрес. Но такива физиологични причини да увеличи скоростта на 1-1,5 градуса. Когато по-висока производителност, е необходимо да се обмисли други възможности причини. При температура 40 ° причинява детето може да бъде такава патология:

 • Инфекциозни заболявания: детството инфекции, грип, менингококова инфекция, салмонелоза;
 • температурен стрес;
 • отравяне.

Често децата живак се издига до 40 ° градуса от прегряване на тялото. При кърмачета, телесната температура зависи от околната среда. В горещо време и прекомерно обвивка тя започва да се развива хипертермия. Kid става розово, развълнуван и мрачна, и кожата му, а устните му бяха сухи. Когато започне дехидратация, тя ще бъде апатични и апатичен, може да загуби съзнание, а понякога и повръщане може да се случи. Те измерват температурата на тялото, когато тя е в покой, ако е активно преместена или извика, след което температурата му издигане. И също така, че се увеличава с храненето.

Вижте също: Определяне код астма в ICD 10

Температура 40 ° при детето - какво да правя?

 • Температурата, която е в децата
  разширяване на малко дете;
 • премести на хладно място;
 • напоени с вода или леко слаба саламура;
 • Почистете лицето и крайниците кърпички или вода.

Ако състоянието му не се подобри, поканата за линейка. Ако отравяне е увеличил показатели на тялото, за да отбележат 40-40,2 °, това се случва чрез влиянието върху организма:

 • микроби;
 • химикали;
 • отрова животински и растителен произход.

Хранително отравяне често е причинена от стафилококус ауреус, което влиза в тялото през развалена храна. При деца, повишена колона термометър и има болка в корема, която се спазми в природата. Повръщане започва, а когато храната идва, идва облекчение. Състоянието на пациента е нарушено, има слабост и неразположение, кожа бледа и треперещи крайници може. Диарията се развива в рамките на няколко часа.За да се ускори процеса на възстановяване се извършва промивка на стомаха. Освен това лечение е насочено към борба дехидратация. Симптомите при деца Очаквайте скоро: сухота в устата, жажда изглежда, не е урина. За попълване на загуба на телесни течности, като се използва минерална или солена вода, лекарството Regidron.

Ако пациентът развие треска и неврологични симптоми. веднага обади на бърза помощ:

 • Температурата, която е в децата
  делириум;
 • главоболие;
 • слухови или зрителни увреждания;
 • загуба на съзнание;
 • поява на припадъци;
 • съзнание е объркан;
 • втвърди мускулите на тила.

Тези симптоми могат да възникнат от различни отравяния отрови или химични съединения.

Температура 40 ° в детето няма симптоми

Това може да бъде никненето на зъби. горната и долната централни резци, горна и долна странични резци предизвика рязко покачване на температурата. Проучване на венците на бебето, ако има зачервяване и признаци на възпаление, той наистина никнат зъби или свинете в едно дете - нормално явление, но за да се свържете с лекар у дома все още трябва да бъде. ваксинацията дете ще предизвикат повишени нива на термометър, но те не трябва да бъде по-висока от 38 ° и не го свалят.

Вижте също: риновирус инфекция: симптоми и лечение

покачване на топлина, ако тялото да проникнат бактерии или вируси. В този случай, изразена температурата ще продължи в продължение на 2-3 дни, а след това се възстановява кожата обрив започва да кашля и може да бъде диария. Свържете се с лекар, само той ще бъде в състояние да се определи причината на болестта, която няма видими симптоми, и кажете на родителите какво да правят в тази ситуация.

Опасен за детето от температурата на 40 °?

Температурата, която е в децата
Ако 40 градуса, притежавани и не попадат - това е сигнал за началото на развитието на болестта. Консултирайте се с Вашия лекар, тъй като може да бъде да се свалят колкото се може повече антипиретици имат противопоказания.

Такава температура четене казва за произхода на тялото на патологично фокуса и тялото се опитва да го отстранят от себе си. При ниско - гюм не е необходимо.

Опасност е висока температура от 40 °. При кърмачета това ще доведе хипертермална синдром. и през последните шест години - ще се случи без последствия.

Температура 40 ° в детето, Komarovskiy

Коморовски увери, че без придружаващи симптоми на треска при деца под една година - е прегряване на тялото. Млади майки обичат да увивам децата, така че те няма да се прости. Но тялото на бебето е прегрял и тялото се загрява, топлината може да се появи. Трябва да се консултирате с лекар, заболяването при малки деца се случи бързо.

Вижте също: признаци на диария и температура от 38 при възрастни, за лечение на симптоми

Коморовски причинява треска при деца са разделени на групи:

 1. Незаразните - прегряване.
 2. Вирусни инфекции - треска отшумява сам.
 3. Бактериална инфекция - висока температура, както и някои от симптомите.

Лекарят каза, че ако температурата се повишава, без придружаващи симптоми, то не представлява много по-голяма заплаха за детето. Но се консултирайте с лекар все още е необходимо да се успокои и да потвърдят, че са спекулации.

Какво да правите, ако детето има температура 40 °?

Първо трябва да се овлажнява и се проветри помещението, където бебето е. Дайте на детето си по време на ден много напитка. Разглеждане на бебето и да се опитаме да определим дали това, ако то е еднакво топло цялото тяло и се провежда правилно, а след това най-вероятно е вирусна инфекция. Можете да дадете на антипиретични сироп или запали свещ. Да не забравяме и много течности, което е необходимо, за да се даде на детето.

Ако детето е при висока температура апатичен и бледа и крайниците си в студ, незабавно се обадете на бърза помощ - бактериална инфекция. Дете трябва да достави по-бързо диагноза и да започне правилното лечение.

Как да улови температура от 40 ° в детето

Температурата, която е в децата
В повечето инфекции термометър не се повишава над 39 ° и тялото може самостоятелно да се справят с него. Ако температурата се поддържа, и бебето е доста активен, не е задължително да се даде антипиретик, не е нужно да го свалят. Разкрийте, пият малко вода и избършете бебето, то ще намали производителността на 1-1, 5 градуса и да се подобри състоянието на бебето.

Ако температурата се извършва след събитието е намалена, а след това даде антипиретик. Най-безопасният лекарството - парацетамол. Според Комаровски, тези препарати не се назначават от схемата, и ще се приемат само в жегата.

Антипиретици непременно определят развитието на хипертермия бял когато температурата се повишава участва съдова компонент. И възложи на децата си до три месеца в патологията на централната нервна и сърдечно-съдовата система, ако детето има да се появят припадъци.