Преглед на победи услуги (Windows Internet името на услугата)

Предимствата от използването на WINS сървър

WINS осигурява редица предимства на администраторите да TCP / IP мрежи, в това число:

 • намаляване на излъчване NetBIOS трафик на подмрежи се дължи на факта, че клиентите са поискали WINS сървър, директно да търсите за отдалечените системи;
 • поддръжка на клиенти с помощта на по-ранни версии на Microsoft® Windows® и NetBIOS, в мрежа, което им позволява да видите списък с дистанционно Windows домейн независимо от това дали контролера локален домейн за всяка подмрежа;

  Резолюция Наименование на WINS-клиенти е разширение на един и същ процес на конвертиране на имената, използвани от всички Microsoft NetBIOS за обслужване на клиенти чрез TCP / IP (NetBT) в мрежата, иска разрешение за NetBIOS имена. Действителният метод за резолюция име е прозрачно за потребителя.  1. Не превишава дължината на името до 15 знака и не съдържа дали точката в него (.). Във всеки от тези случаи, искане е кръстен DNS услуги.
 • Той определя дали име на кеша на отдалечени имена на клиентския компютър се съхранява.
 • Достъп до конфигурирано за клиент-сървър и печели опит за разрешаване на името с помощта на WINS.
 • Използвайте местни предавания над IP в подмрежата.
 • Проверка дали Lmhosts файл, ако Разреши LMHOSTS търсене в свойствата на връзката на Internet Protocol (TCP / IP).
 • Хост файла се проверява.

  WINS-сървърни компоненти

  Основните компоненти на WINS - WINS сървър и WINS-клиенти. В някои конфигурации, също са използвани посредници - WINS-прокси.

  WINS-Servers

  Базата данни на WINS

  WINS-клиенти

  WINS-Proxy

  WINS-пълномощник е WINS клиент компютър, който е конфигуриран да работи от името на други компютри, които не могат директно да се използва WINS. WINS-Proxy помага за решаване на NetBIOS имена компютри, разположени на пренасочени TCP / IP мрежи.  По подразбиране повечето компютри не могат да използват WINS, използват предавания за решаване на NetBIOS имена и имената им се регистрирате в NetBIOS-мрежата. WINS-прокси може да бъде конфигуриран да слуша от името на тези компютри и при поискване от имена WINS-сървър не са разрешени от излъчване.

  WINS-пълномощници са полезни и необходими в тези мрежи, които имат клиенти, които имат право да извършват NetBIOS излъчва само (или б-възел). В повечето мрежи, всички клиенти обикновено подкрепят WINS и WINS-прокси, така че не е необходимо.

  WINS-Proxy слушат NetBIOS функции име на услуги б-възела (регистрацията име, освобождаването име и име на заявката) и могат да отговорят на тези искания имена, които са отдалечени и не се използва в локалната мрежа. Близък комуникират директно с WINS сървър за извличане на информация, необходима да се отговори на тези местни предавания.

  WINS-прокси използвани както е описано по-долу.

  • Когато клиент б-възела регистрира името си, пълномощникът проверява името на WINS, базирани на данни на сървъра. Ако не съществува името в базата данни на WINS, пълномощникът може да изпрати отрицателен отговор на опита б-възел на клиента за регистрация на наименованието.
 • Когато клиент на б-възел освобождава името му, пълномощникът изтрива името на клиент от кеша на отдалечени имена.
 • Когато клиент б-възел изпраща заявка име, пълномощникът се опитва да разреши името с помощта на информацията, съхранявана в кеша на отдалечени имена или чрез информация, получена от WINS сървър.

  Управление на WINS-сървър

  Основните средства за WINS-управителните сървъри са конзола WINS и Netsh команди за WINS.

  конзола WINS

  WINS конзола - конзолата на Microsoft за управление (MMC).

  След като инсталирате WINS сървър, можете да използвате конзолата победи или Netsh команди за WINS да изпълнява следните основни административни задачи.

 • Добавете и конфигуриране на репликация партньори за WINS сървър.
 • Задачите, свързани с услугата, включително архивиране, възстановяване, компресия и почистване на данни базови WINS сървър.

  Освен това, с помощта на конзолата победи или Netsh команди за WINS може да се направи избор или допълнителни конфигурационни задачи, а именно:

  • добавяте или конфигурирате WINS статичен картографиране, ако те трябва да се използват в мрежата;
 • отстраняване или обезвреждане WINS записи, които се появяват в сървъра на WINS-данни се използват в мрежата.

  Netsh команди за WINS

  Netsh WINS команди могат да бъдат вписани в командния ред след бързи Netsh победи> или работят в групови файлове и други скриптове. Цялата функционалност на конзолата за WINS също е на разположение в командния ред Netsh печели>.