Преглед мощност ESATA технология

Hot го щепсел

InterfeyseSata представи на пазара от доста време, но популярността на USB, че е много далеч. Защо това се е случило и какви стъпки производители се предприема, за да се справи със ситуацията, всичко това ще кажем днес.Нека да започнем с основите, какво всичко това ESATA? Външно Сата - Сата е нормално. но специализиран за външни връзки. Новата ревизия Сата obzavolsya все още пълна подкрепа режим Hot-щепсел (горещо замяна), при което леко променен на порта за свързване, т.е. свързващ кабел е също подложени на модификация.
На снимката в ляво е представен от един конектор за ESATA. правото да се сравни нормално Сата.

Плюсове са очевидни. Сега можете да използвате VZHD (външни твърди дискове) с пълна скорост, почивка срещу ограниченията на своя собствена технология, без оглед на интерфейса на бариера, произтичащи, например, когато се използва USB 2.0, Подемно-Тел 400 (800), Fast Ethernet.
По силата на подкрепата на чипсет за възможността за прилагане на ESATA за производителите е достатъчно проста, но по някаква причина този конектор е представена предимно от дънни платки среден клас и хай-краен сектор, бордовете на бюджета сегмент ESATA средство е Почти не съществуват.
Това може да се случи в минусите на тази технология?

Основният недостатък е липсата на мощност в автобуса. Т.е. дори за свързване VZHD изискваща за неговата работа 2.5 W, външен източник на енергия. Изключително неприятно в този път, дори и USB 2.0 до своя максимум 33 MB / сек изглежда благоприятно.Но производителите отиват по-далеч и по-скоро, нов все още не е сертифицирана, но приложени директно върху технология Мощност ESATA целевата хардуер.

Hot го щепсел

Смисълът е, както следва. ESATA комбинирана с USB 2.0 и има мощност ESATA. Т.е. Сега те се захранват чрез автобуса. Теоретично устройства, изискващи по-малко от 2,6 W могат да бъдат свързани с един кабел. В този случай, модифицирана порт може да работи като USB 2.0. ESATA и мощност ESATA. Три в едно. Красота! За крайния потребител тук някои предимства. Трудно е да се каже колко трудно е за търговци да управляват изпълнението на мощност ESATA. но днес с използването на тази технология, списък на дънни платки разочароващо малки. Но те са там, като например MSI 790FX-GD70, ASRock X58 Deluxe ...

Hot го щепсел

Цифрови контролери с поддръжка на мощност ESATA или няма продажба на всички, или ги намерите трудно.

Ясно е, че подкрепата за захранване ESATA трябва да бъде двупосочна. Външни твърди дискове Мощност ESATA също представена в изключително малко количество. Но има някои на пазара, например, е DeLOCK 2.5, Verbatim 2,5 ...

Hot го щепсел

Hot го щепсел

Сама по себе си, ESATA добро, но първата му лоша редакция е спрямо крайния потребител и се нуждае от подобрения, например под формата на една изключително успешна, по наше мнение, модифицира Мощност ESATA. Надяваме се, че инициативата на редица производители все още се намери необходимото признаване и мощност ESATA Потвърждавам стандарт. Можем само да чакаме.