Практически съвети за това как бързо да късат патица у дома

Метод сух скубане

Най-често, най-вероятно се използва този метод. Това е доста лесно и ако се прави правилно, ще доведе до добри резултати. Между другото, мнения, като не се ангажира скубане веднага след убийството или трябва да се изчака известно време, мис. Повечето развъдчици се препоръчва да се лиши перата на птиците, веднага след като тя се оттича от кръвта, а трупът е все още топло.Как се убива патици

Други обаче, се препоръчва да се изчака за 2-3 часа, за да се охлади тялото мазнини. Смята се, че като прищипване химикалки ще бъдат по-лесни и по кожата, няма да бъдат ранени в същото време. Не забравяйте също, че патицата надолу и пера - ценен материал, който може да се използва за запълване завивки и възглавници. Ето защо е важно да се работи точно, обвивка на птици врата или със салфетка, за да перата не са замърсени с кръв. Също така, когато можете просто да сортирате перата, той е удобен и може да ви спести време в бъдеще.

Така че, нека да говорим за най-накрая метода на сухо скубане.

 1. На първо място, поставете птицата върху твърдата повърхност, готови с хартия или плат. Първите някога големи късат пера от крилата и опашката, а след това се премести в гърдите, врата и гърба. Големите пера, се препоръчва да се отстрани на линията на техния растеж, но фин мъх, а напротив - против. Опитайте се да направите резки движения, за да се спука перце първи път, обаче, така че кората не е разрушен. Ако кора започва да се откъсне, допълнително скубане ще бъде много проблематично.
 2. Когато премахнете всички пера, които да подлежат на мотика, остави много малки пера и пух. Те могат да се опитате да премахнете с помощта на тъп нож, който се притиска към кожата срещу линията на растежа на перата.
 3. След употреба скубане труп трябва да опърли, тъй като във всеки случай цялата коса по механичен начин се отстранява. Патица може да изтрие брашното да се отърве от излишната влага и да поеме пожар или газова горелка. Можете да опърли труп слама, след това става вкусна така наречените селски привкус.
 4. Оскубани и опърли труп нужда да се мият и подсушете с кърпа.


Как се убива патици

За по-продължително съхранение труп патица ги съветваме да го сух метод късат.

метод Предварително попарване

Също така популярна и добре познат метод често се използва в дома. Може би той е малко по-трудно предишния, тъй като се нуждае от известно предварително подготовка. Но с трудности грижи и сръчността, ако възникне.

 1. Първата стъпка е да се загрява водата, но не го заври, 80 градуса е оптимално. От твърде гореща вода или вряща вода може да се счупи на кожата, но е значително усложни скубане на птици.
 2. Освен това е необходимо да се опари патица и да я потопите в тенджера с гореща вода за 1-2 минути. След отстраняване на трупа на вряща вода да късат се нуждае от бързо, докато все още е горещо. За удобство, тя може да бъде окачен над стъпалото.
 3. Попарен патешки пера, оскубани в същата последователност, както в първия метод, първо, с големи крила и опашка, а след това по-кратки от гърба, гърдите и шията. Най-малко почиства пера лапи.
 4. След скубане трупа е желателно изгаряне и се пречиства както в сух метод за точно отстраняване на всички растителност от него.

Как се убива патици

Моля, имайте предвид, че набраните перата по този начин вече не са подходящи за по-нататъшна употреба. Ето защо, ако патица надолу е важно за вас, нали, за да използвате първия метод.

метод горещ почистване

Този метод за отстраняване на писалката патица може да се нарече най-необичайните и екстравагантен. Възможно е да се използват по-малко от предишните две. Въпреки това, ние предлагаме да се помисли за това, както добре.

 1. Подгответе дебела торба платно, се накисва в гореща вода и след това натиснете.
 2. Поставете обратно трупа плътно Wrap патица и задръжте там в продължение на 10-15 минути.
 3. Тогава чантата трябва да се глади с гореща ютия, след което може да се получи готов да патица и скубане. Последователността на писалка отстраняване остава същата.
 4. За да премахнете всички перата и пълно прочистване на кожата може да прибегне до пърлене.

Как се убива патици

Между другото, има и друг вариант на това как да се извади патката използване зебло. Но той просто не е на разположение на всички, тя прибягва до по-рано в Русия, тъй като руската пещта се нуждаете за него. Принципът на работа е същият, както трупа е опакован в предварително накиснати в кошница гореща вода. Само вместо желязо пещ се използва, в който чантата и ролки с патица. Важно е да не се прекалява и да не прегрее патица, защото тогава кожата може да се счупят и по-нататъшно пречистване на писалката ще бъде много трудно.