Популярни търсачки - studopediya

Раздел 3. информационни и комуникационни технологии медицина.

Интернет. Извличане на информация и автоматизирани системи за обработка на данни.

Лекция номер 9. «търсят в интернет сървъри. Query Language "1. Търсене на интернет услугата. Търсене WWW сървъри.

2. Работа с търсачките. заявки за търсене на двигателя език.
технология за търсене.

Търсене в интернет. Търсене WWW сървъри.

Всяка година обемът на интернет се увеличава с няколко пъти, така че вероятността за намиране на подходяща информация се увеличава драстично. Интернет свързва милиони компютри, разнообразие от различни мрежи, броят на потребителите се увеличава с 15-80% на годишна база. И все пак, все повече и повече, като посетите интернет основният проблем не е липсата на необходимата информация, както и способността да го намери. Обикновено, на обикновения човек по различни причини не могат или не искат да прекарат в търсене на правилния отговор, за да го повече от 15-20 минути. Затова е особено важно да се научите как да правилно и компетентно - къде и как да се търси, за да получите желаните отговори.

WorldWideWeb (WWW) Web-технология се смята за специална технология на подготовка и публикуване на документи в Интернет. Конструкцията се състои от WWW и уеб-страници, електронни библиотечни каталози и дори виртуални музеи. С такова изобилие от информация остро поставя въпроса: "Как да се движите по такъв огромен мащаб и информационното пространство?". В решаването на този проблем се притекат на помощ на търсачките.

Търсачка - система за софтуер и хардуер в с уеб интерфейс, който дава възможност да търсите информация в Интернет. В общ език за търсачките да включва един сайт, на който е поставена интерфейс на системата. софтуерната част на търсачката е търсачката.

Повечето търсачки търсят информация за World Wide Web сайтове, но има и системи, които могат да търсят файлове на FTP-сървъри, стоки в онлайн магазини, както и информация в дискусионни групи на Usenet.
подобряване Търсене - това е един от приоритетите на съвременния интернетПопулярни търсачки

Какво се нарича търсачката

Какво се нарича търсачката

Какво се нарича търсачката

Български търсачки:

Yandex търси за българската част на интернет, като се вземат предвид морфологията на българския език. Наличието на много мощен механизъм за избор на обекти по искането, тази търсачка ви помага да намерите най-подходящия уеб страницата на Руски част от Интернет. Yandex ежедневно сканира стотици хиляди уеб страници в търсене на промяна или нови връзки. Колекция от връзки продължава да расте.

Какво се нарича търсачката

Mail.ru - основен комуникационен портал на българското Интернет. Неговата месечна аудитория от повече от 50 милиона уникални посетители.
В допълнение към действителните пощенски услуги mail.ru Порталът съдържа множество други интернет услуги

ü групови услуги "стоки и услуги"

ü група развлекателни услуги (Афиша@mail.ru и други)

ü Група информационни услуги (Новости@mail.ru, Авто@mail.ru, Леди@mail.ru, Дети@mail.ru, Здоровье@mail.ru и други), в това число Рейтинг@mail.ru.

Какво се нарича търсачката

Rambler непрекъснато се подобрява нейната алгоритъм за търсене. Продължава работата по оптимизирането на системата за точност и актуалност на търсенето. Подобно на повечето български търсачки, Rambler отчита морфологията на българския език. При издаването на резултатите също влияе на позицията на сайта в Rambler класиране "и Top100.

Какво се нарича търсачката

Работа с търсачките. заявки за търсене на двигателя език.
технология за търсене.

Заявката за търсене може да се състои от една или няколко думи, тя може да присъства пунктуация. Уверете се прости заявки могат да бъдат и без да навлиза в тънкостите на езика на заявката. Например, ако сте написали в полето за търсене към няколко думи без пунктуация, и логически оператори да бъдат намерени документи, съдържащи всички тези думи (и в краен разстояние един от друг).

Въпреки това, познаването на езика и за правилното прилагане на заявките за търсене на двигателя ще ви помогне да направите търсене бързо и ефективно.